Na početku sam jako pazila, uglavnom je jelovnik bio : domaća piletina, povrće s vrta, cikla, mrkva, kuhane jabuke u kompotu.
No, postalo je monotono pa sam se nakon mjesec dana opustila i jela zelenu salatu, grah, grašak, kupus, kelj,
Vidjela sam da nema problema pa sad jedem isto kao i prije.
Život je lijep!
Isto ko Ina, u početku sam pazila da ne jedem baš ono što napuhava ili neke jake alergene. Mali je svejedno dobio grčeve gotovo odmah nakon dolaska iz rodilišta. Onda mi je i patronažna rekla da to nema neke prevelike veze s mojom prehranom pa sam polako počela sve jesti. Naravno, i dalje kad jedem nešto tipa graha, ne prejedam se toga. Mislim da je bitno da jedeš redovito i piješ dosta tekućine al ak nije Mcdonald's svaki dan, nebi bebaču trebalo štetiti. Ionako je jeo od tebe još u trbuhu, pa se navikao. :)
Te patronazne bi se stvarno trebale dogovoriti sto savjetuju zenama... Meni je moja npr rekla da izbjegavam sve sto nije kuhano-znaci i voće i salate, da ne nabrajam sve. Vec sam luda jer me svaki dan pitaju sto bih jela, a ja ne znam ni sama vise sto smijem sto ne. I ja sam mišljenja da mu nece škoditi ako jedem kao i do sada, jer svaki dan jedemo kuhano kuci, jedino mozda da izbjegavam jako začinjenu hranu i alergene. Zao mi voća, eno mi pune zdjele, a ja sve kao izbjegavam...
Krešimir 19.08.2014. <3
Tako je meni moja prva patronažna sve živo ograničila,samo lešo hranu i vodu…masla svejedno imala grčeve…sa drugom mi je druga patronažna rekla da smijem sve jest,naravno samo da izbjegavam hranu koja mene napuhuje..i sve ok
E pa bas to je meni moja patronazna rekla... Doduše, nije mi zabranila sve osim vode, smijem i sok od borovnice Zato sam se i obratila ovdje, jer sam na x mjesta čitala da si zapravo je moramo skroz ograničiti prehranu, nego samo izbaciti malo stvari koje i nas same napuhuju i mogu stvoriti nelagodu... Tko bi ih znao vise. Ja cu lagano početi sa svom hranom, pa cemo vidjeti kako ce nam ici...
Krešimir 19.08.2014. <3
Drage, ne slušajte baš previše patronažne, nisu one toliko stručne po pitanju tih stvari, nisu one doktori i daju vam savjete, vi ih olakotno prihvaćate, jeste li koju pitali dali je možda dojila, kako je bilo u njeno vrijeme, možda vam se one čine toliko pune znanja jer su trenutačno tu u vaš okolini gdje smatrate da vam ful pomaže a možda nije baš tako. Ja kažem slušajte same sebe i svoje tijelo, ono će vam najbolje reći što vam odgovara pa tako i bebi kroz mlijeko.
Jedem samo hranu koja ne napuhuje I izbjegavam alergene, kikiriki, orasaste plodove I jagode jer mi je patronazna rekla da ne smijem to jesti da ne bi mali postao alergican. U pocetku sam se strogo pridrzavala da ne jedem sto napuhuje, a sad tu I tamo pojedem I u jako malim kolicinama. Nije hvala Bogu imao grceve, za 10 dana ce 3 mjeseca. :)
14.06.2014. L ♥
Drage, ne slušajte baš previše patronažne, nisu one toliko stručne po pitanju tih stvari, nisu one doktori i daju vam savjete, vi ih olakotno prihvaćate, jeste li koju pitali dali je možda dojila, kako je bilo u njeno vrijeme, možda vam se one čine toliko pune znanja jer su trenutačno tu u vaš okolini gdje smatrate da vam ful pomaže a možda nije baš tako. Ja kažem slušajte same sebe i svoje tijelo, ono će vam najbolje reći što vam odgovara pa tako i bebi kroz mlijeko.
U potpunosti se slazem. Meni je ova patronaza u ZD-u iscupala zivce. Jako bezobrazne I nekulturne, vrlo neprofesionalne, ali o tome budem na temi o patronazi. Mogu samo reci sve najgore sto se tice patronazne sluzbe u ZD-u.
14.06.2014. L ♥
Sortiraj odgovore
Najstariji