Pozz,mame!
Sad sam u 34+5tj.
Od prekjucer me uzasni kasalj davi,ginekologica mi je preporucila biljni sirup od Trputca.Pijem to,cajeve,med,limun..danas imam temp.37.3,nije velika al ne volim se igrati..
Sto vama pomaze?
Hvala...
Iscijedim cijeli limun u čašu mlake vode i dodam žlicu meda. Kad je prehlada aktualna, popijem to 2-3 puta na dan. Inače, u zimsko doba preventivno pijem svaki il svaki drugi dan tako. Ušuškam se pod 56 deka i popluna dok se 612 puta ne preznojim i to je to :-)
Btw, jesi ti iz Zd?
Ajde kad je već neka slična tema. Može li bebi naškoditi temperatura 40 i onda antibiotik. Dozvoljen je u trudnoći ali pise da prolazi kroz posteljicu. Može li to naštetiti bebi u trećem tromjesecju?
Meni je mali taj dan kad sam imala 40 se primirio ko bubica a sad luduje vec dva dana jer ja lezim jer nakon temperature sam imala ogromne bolove u zglobovima i kostima.
I ne mogu jesti evo treći dan. Samo tekucinu i voće i povrce. Ni kruha ne mogu... Muka mi je.. Može li bebi naškoditi par dana slabije prehrane? Možda je mučnina od antibiotika. Sad čekam gljivice
Što se prehlade tiče, inhaliranje, grgljanje kadulje ( ne piti ) i čaj od đumbira i/ili rooibos... Naravno forca limun, naranče i sve ostalo sto je domace iz vrta :)
Za zacepljen nos se smije samo onaj sprej za nos na bazi morske soli...
taj sprej za nos mi nije ništa pomogao i kad je bilo ili diši ili se udavi štrcnila sam OlyntH dječje kapi i spasila se....mislim da nije prestrašno dva puta u par dana uštrcat kapljicu koja život znači
A mislim i ja da to ne škodi puno ali meni redovito završi u grlu pa je progutam pa me zato strah pa trpim...
Za kašalj je najbolja kamilica. Tako su rekli mojoj mami dok je imala težak bronhitis. Probala na početku trudnoce i prošao za dva dana kad sam počela piti, a do tad me mučio i mučio.
Dva puta me uhvatila prehlada,lagana grlobolja bez kašlja,i curenje nosa.Uz puno tecnosti,čaja,meda.limuna,limunade,voca.. i prošlo za 3-4 dana
Drage mame trebam savjet trudna sam 5.5 mj vec kaseljem suhi kasalj tjedan dana bila sam kod obiteljskog lljecnika rekla sam mu kaj mi je i da sam trudna rekao mi je da mi bas ne smije svakaj dati uglavom dao mi je prospan sirupa 5 dana sam ga pila i ne osjetim da mi je bas nekaj pomogao uz to sam pila samo od kamilice caja.Molim neki savjet kaj da dalje koristim.
Sortiraj odgovore
Najstariji