Povisen CRP

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Salatica9192
    24. Rujan 2018. 13:12

Pozdrav svima :) Trenutno sam trudna 29 plus 3 dana. Clanica sam teme "Zimske bebe 2018" i tamo sam kukala 50 puta u vezi svog CRP-a haha.
    Naime, prije 3,4 mjeseca mi je izmjeren CRP 19, da bi se 2,3 mjeseca vrtio od 11-15. Pila sam dvije vrste antibiotika (Cefalexin i Eritromicin) i nista pomoglo nije. Zatim sam napravila pauzu u mjerenju i danas ponovo izmjerila (na zahtjev doktora) i iznosi 20,8 u jednoj labaratoriji i u drugoj (2 sata poslije) 16. Sada cekam odgovor doktora hoce li me u bolnicu slati. 
    Da li neko od vas ima iskustvo sa ovakvim CRP-om u trudnoci? Svi brisevi su uredni, kao i urinokultura. Leukociti su blago poviseni (variraju od 11 do 14). Koristim Clexane injekcije jednom dnevno, i znam imati bolne cvorove na mjestima uboda (kao sto i sad imam), ali hematolog tvrdi da se ne moze zbog tog podici CRP, a ja tvrdim da moze hahah. 
    Pored svega tog imam skracen cerviks (29,0), oblika Y i uloziva za vrh jagodice. Imam ja tog jos svasta, da ne nabrajam cijelu istoriju 🤣 Hvala 😊

Beba
    24. Rujan 2018. 13:44

Pozdrav Salatice, ja konkretno sa Crp-om nemam iskustva ,ali možda te smiri moje iskustvo sa krvnom slikom .
    Kad sam se spremala na mpo postupak radila sam KS+ sedimentaciju-sve mora bit uredno da se ide na hssg,a ko mene sve po povišeno -sviđa leukociti,trombociti i se,mislila sam možda od nedavne prehlade,ponavljala par puta ponovno post isto. Uglavnom da skratim,obišla hematologe u 2 bolnice,odradila hrpu pretraga između ostaloga i punkciju i biopsija koštane srži ,nikad se nije otkrio uzrok. KS mi je i dalje poremećena ,prošla sam mpo i sad sam trudna ,uglavnom ja sam se toliko načitala groznih stvari u vezi svega toga,toliko straha,isčekuvanja rezultata da bi oni jednostavno slijevalo ramenima jer ne znaju od čega je to .Tako da se i ja više s tim ne opterećuje toliko,bit će šta bude,možda nestane,možda je od stresa,ne znam,ono šta ti želim reć je da oni često nemaju na puno stvari odgovore ,nismo svi isti i ne možemo se svi uklopiti u njihove tabele,a trudnoća je sama po sebi jedno izvanredno stanje.Samo se nemoj previše sekirati i bit će sve dobro,još imaš jako malo do kraja.

url=https://lilypie.com]
    DANTE

Salatica9192
    24. Rujan 2018. 13:54

Beba, 
    hvala puno na odgovoru 😊 Kod mene je KKS u redu, i prije trudnoce je uvijek bila u redu. Samo CRP sada divlja iz nepoznatog razloga. A kad ukucam na Google od cega to sve moze biti, osim upale... Uzas. Znam da ne treba "cackati", ali ne da mira nesto haha 😂 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.