Potpomognuta oplodnja vol. 9

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Leptirica12
    02. Veljača 2024. 15:47

Cure super mi je kada vidim koliko se radujemo dobrim vjestima jedna drugoj,i navijam da svaka koja je u bilo kakvom postupku ugleda plusic ovaj mjesec.Ja se danas prvi dan nakon inseminacije osjecam super,cijeli dan imam blage grčiće u dojnjem dijelu stomaka,a jutros sam po prvi put primjetila obilan proziran iscjedak koji se nije ponovio u toku dana,nadam se samo najboljem a isto želim i vama 

Žuži
    02. Veljača 2024. 16:09

Mura

Sunce12

Ketyxmeni je preduvjet za IVF bila ispitana prohodnost jajovoda. S obzirom da smo mijenjali kliniku u međuvremenu u ovoj su me također to tražili. Moram priznati da mi je to propuhivanje ostalo kao jedna od najgorih pretraga, a radila sam ju privatno u Agramu još prije 2 godine🙄 u svakom slučaju dobro je napraviti. Nama je zadnji postupak uspio nakon histeroskopije i scratching endometrija. Ne znam da li si nešto od toga radila?
    Mura jesi mirovala prije vađenja Prolaktina? Bila budna 2,3h prije? Jako stres na to utjece. Prije samog mjerenja moras biti pola sata na miru. Meni je isto prvi put kad sam vadila bio povisen ali znala sam da ga nisam ispravno mjerila niti su me upozorili na to. Drugi put je bilo sve ok. Nadam se da bude i kod tebe🤗
    Hypnoticpoison nazalost nemam iskustva s tim, ali ne znam da li ste radili ICSI? S tim je ipak sigurnija varijanta.

Netko je pitao za gripu. Ja sam imala gripu, a bila sam u stimulaciji i bas sam se izbedirala. Plus onda je suprug dobio gripu tjedan dana prije nego sto je trebao dati spermiogram. Na kraju je sve bilo dobro🤗 tj.valjda bude od ta 4 smrzlica-blaste jedan dobitni😂
    Sunce12, nisam znala za mirovanje (nisam dobila tu informaciju), bila sam budna sat i pol prije… Ok, sada znam, hvala ti. No hocu li morati pricekati iduci ciklus da ponovim nalaz ili ovo nije prepreka za transfer? Sto mislis?

Mura evo samo da se nadovežem na povišeni prolaktin. Ja sam u mpo-u neki godinu i po i ima tri mjeseca mi je prvi put vađen prolaktin (prvi put su to valjda previdjeli). Ugl meni je prolaktin 833 (mIU/l ref.vrijednosti 102-496). I meni moj doktor nije dao ništa da bi ga smanjio🤷🏻‍♀️
    Sunce12, a i druge cure da pitam ako znate, koliko je taj prolaktin bitan i šta mogu učiniti da ga smanjim? Znam da je povezan sa stresom.
    Emma05 bas sam pratila tvoje komentare i ne mogu ti opisati koliko se nadam da će ti uspjeti❤️ vjerujem da ti je svega preko glave, i ja sam trenutno u toj fazi, frustrirana jer ne znam zašto ne uspjeva. Ne volim davati ljudima lažne nade, ali dok postoji, nadamo se😘

👩🏻 34 👦🏻34, od 6/21, amh 6,52 pmol/L
    10 i 11/22 - AIH 👎🏼
    12/22 1Ivf KBC St, 4 js, 1 vraćen 👎🏼
    5/23 2 ivf, KBC St, 7 js, 5 oplođenih, vraćena 2 (biokemijska)👎🏼, 1 blastica ❄️
    7/23 Fet, trudnoća, srce stalo kucati u 9+6, spontani
    12/23 3 ivf, Cito, 3 js, 2 oplođene i vracene, beta 0👎🏼
    5/24 4 ivf, 3 js, 3 blastociste, 2 vracene👎🏼, 1 ❄️
    7/24 FET 👎🏼
    10/24 5 ivf, Repromed, 5 js, 3 opl, 1 morula👎🏼

AngelEyes
    02. Veljača 2024. 16:11

Leptirica drago mi je, nadam se da će uspjeti 🤗

👩83.g. hashimoto, oba jajovoda✂️
    🧑82.g. sve ok

2016. tubarna (lapar., ode prvi jajovod)
    2020. stigla naša najveća sreća 🩵 (prirodna trudnoća)
    2022. spontani u 7tt
    2023. tubarna (lapar., ode i drugi jajovod)
    03/24 IVF, Cito ?

• Ivy19
    02. Veljača 2024. 16:11

Lucky 🍀

Ivy19

Lucky 🍀

Jabukice divan testic, bit ce to dobra beta 😍😍
    Ivy ja ne znam, ali kad citam kako neke zene imaju endo 10mm i tako to, meni to kao san nedostizan😂 jedva ga natjeramo do 8.5, 8.7…frustrirajuce, ali nista ne pomaze, a moju ovulaciju docekat je kao cekat prijestupnu godinu, cak smo isli i sa femarom da poguramo ovulaciju, ali na kraju opet morali uvest i estrofem jer endometrij ne zeli biti bucko 🙈

Da,bas to…a meni jos nedaju nist osim estrofema….a i ovulacija isto tako,nikad docekat…a i kad uspijem zadebljat endom.isto do 9max,onda opet nikak se primit embrij…
    Sta mislis za andol da dodam ovaj put?🙈

Cuj ja ti sjednem s doktorom i onda ako sam negdje nesto procitala ili cula mu kazem i pitam da li bi mogli, onda mi on objasni ima li smisla ili ne, ali u svakom slucaju ga ne pere ego pa uvazi i moje prijedloge pa kombiniramo sve sto moze pomoc, a ne moze odmoc, pa mozda da pokusas pitati da ti daju ili vecu dozu estrofema, ili dodaju flastere…a sto se tice andola, ja ne bih u postupcima uzimala nista na svoju ruku, jer u slucaju trudnoce oni nam odreduju koju terapiju uzimamo do kada, pa se ja u ovom slucaju ne volim igrati cak niti s andolom, mozda da pitas dr? Gdje si u postupku, oprosti nisam pohvatala?

Pokusala pitat i za dodatne pretrage i za jacu dozu estrofema....rekao za pretrage da imaju da bi me posalo vec,a imam dijete iz fet-a i kao nema smisla...
    U pravu si pitat cu ga za andol,jer bar dr.hoce odg.koliko toliko na mojih hrpu pitanja...
    Sad sam u Vinogradskoj...msm da nisam ni napisala nigdje...moram i potpis sredit,zaostajem🙈😅

👱🏻35-sve ok
    👱🏻‍♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻‍♀️
    2014 u mpo vode
    2015,2016 AIH-❌
    1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
    11.17.stim.FET-2 blastice❌
    05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
    2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
    02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
    09.21-stim.FET,2 blastice❌
    04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
    3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
    3xstim.FET❌
    04.24.-FET uz Femaru⏳

Bebolina2024
    02. Veljača 2024. 16:12

Jurky najbolje da ti pripaziš na njih idućih 9 mj i to je to.
    Ja se samo nadam da ćemo naći toliko dobrih plivača koliko je mojih stanica i odlično.
    noora jesi se možda upisala na listu za lijekove u Vinogradskoj. Jer pošto se u Vinogradskoj puni upravo lista za 4.mj mogla si u međuvremenu probati 1 postupak na Duhu pa onda preći u Vinogradsku. Meni je sada žao što nisam prvo otišla u Vinogradsku, jer briga za mene između te dvije bolnice je nebo i zemlja. Sada svakako mislim da su mi zeznuli protokol oba puta, ajde prvi put kad nisu znali kako će moje tijelo reagirati na stimulaciju ali drugi put su trebali malo drugačije odraditi.
    Kod iste sam bila dr, i  njoj je bilo najlakše svaliti neuspjeh na moje godine i na koji kg viška nego da prizna da je ona fulala. Tamo sam u 2 postupka bila na sveukupno 4 folikulimetrije a ovdje u jednom postupku na 6, i oni su mi i 2 puta vadili krv da vide malo hormone i jel se bliži ovulacija a na Duhu ništa. Tako da ako vidiš da ne ide baš sve naj naj probaj se što prije upisati u Vinogradsku (ako nisi) ili negdje drugdje.

Pokušavamo od 06/22
    03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
    05/23 prirodni postupak, nastupila O
    08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
    01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
    08/24 💔💔

Jurky32
    02. Veljača 2024. 16:46

Ivy19, pitaj ti doktora, nemoj za vrijeme postupka ništa na svoju ruku uzimati..sretno 🤞🥰
    Leptirica12, biti će to super 🤞🥰
    Bebolina, kakva vam je morfologija? Koliko ja kužim to je za ICSI najvažnije, da su pravilnog oblika..

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

• Aneri21
    02. Veljača 2024. 17:15

Jurky 
    Divnoo divnoo imam osjecaj da ide na dobro 🤞🤞

Nisam jos 🙈 jutros sam sva nesto u zurbi bila i nisam na kraju pa si msilim sutra , a sutra mi je i 12 dnt .. osjetim samo neka trenutna probadanja .. 

Emma 
    Toliko si utjeha i inspiracija da je to zapravo toliko smirujuce i sve si odmah ublazila … 
    Svu srecu svijeta ti zelim , i uskoro ogromnu betu 🥰🤗🤞

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

• Aneri21
    02. Veljača 2024. 17:18

Jubukice 
    Divna plusic , cestitam 🤞❤️

👩🏻 - sve oke
    👦🏻 - sve ok
    Godinu i pol pokušavanje bez trudnoce ,
    Femara , folacin , duphastone, ovitrelle

7mj’23 - 1 AIH
    Beta ❌
    11mj’23 - 2 AIH
    Beta❌
    1mj’24 IVF prvi postupak
    Ovaleap 200 , Orgalutran,Ovitrelle
    13 oocita iz punkcije
    5 zdravih , 1 vracen
    Prva beta-468,73
    Druga beta-1079,71
    Prvi UZV 22.2

Jurky32
    02. Veljača 2024. 17:24

Aneri21

Jurky
    Divnoo divnoo imam osjecaj da ide na dobro 🤞🤞

Nisam jos 🙈 jutros sam sva nesto u zurbi bila i nisam na kraju pa si msilim sutra , a sutra mi je i 12 dnt .. osjetim samo neka trenutna probadanja ..

Emma
    Toliko si utjeha i inspiracija da je to zapravo toliko smirujuce i sve si odmah ublazila …
    Svu srecu svijeta ti zelim , i uskoro ogromnu betu 🥰🤗🤞

Hvala ti ❤️
    Onda čekamo sutra tvoj testić 🤞🤞🤞🤞🤞🥰

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

noor1994
    02. Veljača 2024. 17:30

Bebolina2024

Jurky najbolje da ti pripaziš na njih idućih 9 mj i to je to.
    Ja se samo nadam da ćemo naći toliko dobrih plivača koliko je mojih stanica i odlično.
    noora jesi se možda upisala na listu za lijekove u Vinogradskoj. Jer pošto se u Vinogradskoj puni upravo lista za 4.mj mogla si u međuvremenu probati 1 postupak na Duhu pa onda preći u Vinogradsku. Meni je sada žao što nisam prvo otišla u Vinogradsku, jer briga za mene između te dvije bolnice je nebo i zemlja. Sada svakako mislim da su mi zeznuli protokol oba puta, ajde prvi put kad nisu znali kako će moje tijelo reagirati na stimulaciju ali drugi put su trebali malo drugačije odraditi.
    Kod iste sam bila dr, i njoj je bilo najlakše svaliti neuspjeh na moje godine i na koji kg viška nego da prizna da je ona fulala. Tamo sam u 2 postupka bila na sveukupno 4 folikulimetrije a ovdje u jednom postupku na 6, i oni su mi i 2 puta vadili krv da vide malo hormone i jel se bliži ovulacija a na Duhu ništa. Tako da ako vidiš da ne ide baš sve naj naj probaj se što prije upisati u Vinogradsku (ako nisi) ili negdje drugdje.

Bebolina2024 nisam jer sam bila baš dosta razočarana nakon konzultacija tamo, dr Tomić se podsmjehivao na nalaze iz Petrove nakon laparoskopije i imao sarkastične komentare vezano uz pitanje jajovoda, jesu li prohodni ili ne, i ja sam mu onda rekla što je meni prof V odgovorio na pitanje oko jajovoda, na što se je on rekao "dobro poslat ću vas na prohodnost, pravit ću se budala, slobodno vi ajde na to da utvrdimo da su neprohodni". Ja sam mu samo pokušala objasniti što je meni rečeno i čuti njegovo mišljenje oko toga, naravno da ne želim ići ponovno na prohodnost ako misli da to nije potrebno. Ugl osjećala sam se posrano i jadno nakon tih konz i nije mi se onda vraćalo tamo. Nadala sam se da će me dopasti dr Bolanča za prvi put no nije. Poslije sam si razmišljala da sam možda mogla otići privatno kod dr Bolanče prvo pa vidjet za dalje..  Na Sv. Duhu sam zasad bila dva puta i nemam ništa loše za reći.  Kod koje si ti dr bila? Hvala ti svakako na savjetu, razmišljam i ja o tome jer me zna uhvatit panika jesmo li dobro odlučili kad pročitam neki negativan komentar 😅😅😅

🙎‍♀️28 - AMH 15,5 pmol/L, endometrioza
    🙎‍♂️33 - sve ok, normo
    Pokušavamo od 10/2022
    Kariogrami ✔️ Histeroskopija ✔️ Trombofilija ✔️NK cells ➕️➕️➕️
    01/24 Sv. Duh - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 1bc - beta ❌️
    07/24 IVF pol - ET 1bc - beta ❌️, FET 1bc - beta ❌️ FET 2bc - ❌️
    03/25 novi postupak

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.