Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    12. Rujan 2022. 16:22

Nikol95

Sani88 🙏🍀🤰💕

Nikol95

Pozdrav..evo i mene kod vas, pratim vas vec par godina, ali nikako ne uspijevamo ni mi. Pocetkom ovog tjedna smo krenuli u nas prvi postupak. Ako postavim neko glupo pitanje, bez zamjerke. Recite mi, 7 dan ciklusa 1 uvz, endometrij 9,1? Nije to malo prerano vec da je tolki?
    Hvala 😇

Dobrodosla i sto prije otisla trudna🤗. Za pocetak procitaj prvih par stranica foruma i sredi potpis da te lakse pratimo. Pa malo jest deblji za taj dan ciklusa, ali nista alarmantno, ako bude bas zadebljao( preko 14mm) do aspiracije samo ce ti odgoditi transfer, ali ni to nista nije strasno jer su kazu FETovi uspjesniji i sigurno laksi. Bitno je samo da se folikuli i endo prate, tj srazmjerno rastu. Koliki su ti bili folikuli?
    Johica zao mi je zbog mame, odmori i oporavi se psihicki pa onda kreni dalje, jer i psiha jako utjece na sve. Drzi se 🤗

Puno hvala, polako se snalazim oko potpisa, poslje posla cu ga urediti jos. 😁Danas sam bila ujutro na uvz, 9.dan folikuli desno pise veci od 10, lijevo 20,19,18,18..endometrij 10, sutra moram pikati stopericu i onda cetvrtak 15.09.aspiracija, nadam se da bude sve ok.
    Hvala na lijepoj dobrodoslici u grupu, malo me strah svega, ali naviknut cu se. 🥰

Uz tu veličinu folikula koji su pred aspiraciju endo ih lijepo prati ne brini sve je to ok 😊 nema straha bit će sve ok prvi put je svakoj od nas to sve novo ali nema što mi žene ne možemo istrpiti 🤭🥰

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

MalaG
    12. Rujan 2022. 16:26

Nikol dobro nam došla. 🤗🥰 Sretno sa postupkom i da što prije dođete do svog cilja.🤞🤞🤞 Vjerujem da je sve cure bilo strah prvi put. Suprugu i meni je ovo također prvi postupak i isto je strah bio prisutan i još uvijek je. Sve nam je nepoznato, ali ovdje ima super dragih, ljubaznih i iskusnih lavica koje su uvijek spremne pomoći i odgovoriti na sva pitanja. Mene je ovaj forum spasio sa svim informacijama koje su ovdje dostupne, tako da pitaj što god te zanima. Samo budi hrabra i jaka, na kraju će sve biti dobro!🤗🥰🤞🤞🤞

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

MalaG
    12. Rujan 2022. 16:31

awi

Pandapanda, moje stanje danas na folikulometriji, imam 4 folikula, 18mm, 15mm, 15mm i 16mm. rekla je dodji jos sutra pa cemo se dogovorit za dalje, pretpostavljam da bi mogla ici stoperica sutra…nadam se da ce ostat svi di i jesu i da valjaju 😁 kakvo je stanje kod tebe?
    zanima me, kad mi kaze da taj dan uzmem stopericu, jel bi ja trebala bit na miru u smislu da ne idem radit i cuvam se do aspiracije? iz prvih postova san vidla da ce mi taj dan, i mozda jos dan, dva nakon trebat odmor, da necu bit za posao, al me zanima prije vadjenja, da se ponasam isto ili da mirujem?
    I koliko vam je bio razamak izmedju aspiracije i transfera?

U principu je to pikica kao i ove što si si do sada davala pa nema potrebe za posebnim mirovanjem, osim ako ti dr. Ne kaže drugačije. Obično se preporuča mirovanje nakon aspiracije pa do transfera obzirom da aspiracija može biti bolna (sve ovisi o pragu boli naravno). Transfer bude od trećeg pa sve do petog ili šestog dana nakon aspiracije, ovisno o tome kako se zametak razvija. Odluku donosi embriolog zajedno sa ginekologom, a obično ti termin transfera jave dan nakon aspiracije. Ginekologica će ti sve te info reći ili sutra na UZV ili nakon aspiracije.

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Tamek
    12. Rujan 2022. 16:33

Razumna

Tamek

I uz Amoksicilin svakako uzmi probiotik jer zna dosta teško sjest na želudac… u stvari prvo je najbolje se najest, pa onda popit taj antibiotik…mene je moj dr. s njim uplašila da sam mislila ga neću preživjet al kad sam napravila raspored za antibiotik, probiotik i hranu bilo je sve ok.

Hvala na savjetu 🥰
    Budem poslje večere popila taj antibiotik a sutra cijeli dan ću piti probiotike.
    Kod mene kao da je brazilska depilacija povezana sa brisevima 🤣 ako dolje imam šumu brisevi budu sterilni ako je livada onda uvijek nešto nadu….

Mislila sam na one probiotike koje kupis u ljekarni al koje god ti pasu,dobro je. Samo kod onih u tabletama treba pazit kad se pije,oni idu nekako 3 sata prije ili poslije antibiotika jer inace ponistavaju djelovanje antibiotika. Ma ostavi onda sumu...sta je sigurno je sigurno🤣🤣🤣

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Tamek
    12. Rujan 2022. 16:34

Nikol95

Sani88 🙏🍀🤰💕

Nikol95

Pozdrav..evo i mene kod vas, pratim vas vec par godina, ali nikako ne uspijevamo ni mi. Pocetkom ovog tjedna smo krenuli u nas prvi postupak. Ako postavim neko glupo pitanje, bez zamjerke. Recite mi, 7 dan ciklusa 1 uvz, endometrij 9,1? Nije to malo prerano vec da je tolki?
    Hvala 😇

Dobrodosla i sto prije otisla trudna🤗. Za pocetak procitaj prvih par stranica foruma i sredi potpis da te lakse pratimo. Pa malo jest deblji za taj dan ciklusa, ali nista alarmantno, ako bude bas zadebljao( preko 14mm) do aspiracije samo ce ti odgoditi transfer, ali ni to nista nije strasno jer su kazu FETovi uspjesniji i sigurno laksi. Bitno je samo da se folikuli i endo prate, tj srazmjerno rastu. Koliki su ti bili folikuli?
    Johica zao mi je zbog mame, odmori i oporavi se psihicki pa onda kreni dalje, jer i psiha jako utjece na sve. Drzi se 🤗

Puno hvala, polako se snalazim oko potpisa, poslje posla cu ga urediti jos. 😁Danas sam bila ujutro na uvz, 9.dan folikuli desno pise veci od 10, lijevo 20,19,18,18..endometrij 10, sutra moram pikati stopericu i onda cetvrtak 15.09.aspiracija, nadam se da bude sve ok.
    Hvala na lijepoj dobrodoslici u grupu, malo me strah svega, ali naviknut cu se. 🥰

Sretno🤞🤞

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Gajicica8
    12. Rujan 2022. 17:02

DOMLeon🤰🏽⏳️❤

Razumna

Žene, molim pomoć ako neka zna što ovo znači:
    Doktor je poslao u ljekarnu,Amoksicilin 500 3x1 tvl,Betadine veg radi aeroba (E.coli).
    To mi je sestra od ginekologa poslala na mail. Sad mi više ne odgovara. Mislim da su mi došli nalazi.
    Zanima me jel smijem ako sad popijem taj antibiotik jel mogu u sljedećem ciklusu ići na fet?

Ako se rijesis e.coli nemas prepreke za ne ic u fet /et.Al ako ona bude izloirana i dalje na nalazu nece te uzet u postupak.Nije pametno bar je meni tako doktorica rekla(iako je ja nisam imala al za bilo koju bakteriju mi je tako objasnila )

Cao cure, da se nadovezem i ja. Pre dve godine sam imala i eserihiju i kandidu. Skoro sest meseci sam bila na antibioticima zbog njih, a na posletku zakacim bakteriju na plucima zbog upotrebe silnih antibiotika, a sve to po preporuci lekara.
    Moje iskustvo je, i kunem se u njega, beli luk, stoprocentno sam ubedjena da mi je on pomogao. Dva cena minimum dnevno, mada ga ja volim, pa sam nekad jela i vise.

👩 31 Sve u redu za sada.

🧒 32 Azospermija

-27.07. Mikrotese u Istanbulu/ Pronadjen veci broj spermatozoida, deo njih je i zamrznut.
    27.07. Aspiracija jajnih celija i oplodnja svezim materijalom.
    Od 20, 13 zrelih jajnih celija, 10 oplodjene/ 8 blastocista zamrznutih.
    - Cekamo na FET. Planiramo februar ako mi se fisura sredi do tada.

💜Medenko
    12. Rujan 2022. 17:36

DOMLeon ajme još malo💞kao da si jučer napisala da si trudna..neka sve bude na porodu kako si sama želiš..Sretno🍀
    Imam čestitam na panorami iz snova💙💗..sada će sve biti lakše..
    Anči sretno u novoj pustolovini✨💪🏽

🙋🏽‍♀️-41.g. 🙋‍♂️-43.g.
    jajovodi✂️,
    Prvi postupak ivf-2023-stigla najveća ljubav ikada❤️‍🔥
    Borba za drugu bebu💜🙏🏽✨
    11/24 fet..🧡🙏🏽💫..čekanje🫣..7tj.spontani 💔
    2/25 novi postupak🫶🏽,3mj/25-6❄️Fet🌟❌
    5/25⏳🙏🏽-biokemijska😔,7 mj fet ❌

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    12. Rujan 2022. 17:43

💜Medenko

DOMLeon ajme još malo💞kao da si jučer napisala da si trudna..neka sve bude na porodu kako si sama želiš..Sretno🍀
    Imam čestitam na panorami iz snova💙💗..sada će sve biti lakše..
    Anči sretno u novoj pustolovini✨💪🏽

Medenko hvala draga kako si ti ? Da vrijeme je proletilo 

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Razumna
    12. Rujan 2022. 19:37

Gajicica8

DOMLeon🤰🏽⏳️❤

Razumna

Žene, molim pomoć ako neka zna što ovo znači:
    Doktor je poslao u ljekarnu,Amoksicilin 500 3x1 tvl,Betadine veg radi aeroba (E.coli).
    To mi je sestra od ginekologa poslala na mail. Sad mi više ne odgovara. Mislim da su mi došli nalazi.
    Zanima me jel smijem ako sad popijem taj antibiotik jel mogu u sljedećem ciklusu ići na fet?

Ako se rijesis e.coli nemas prepreke za ne ic u fet /et.Al ako ona bude izloirana i dalje na nalazu nece te uzet u postupak.Nije pametno bar je meni tako doktorica rekla(iako je ja nisam imala al za bilo koju bakteriju mi je tako objasnila )

Cao cure, da se nadovezem i ja. Pre dve godine sam imala i eserihiju i kandidu. Skoro sest meseci sam bila na antibioticima zbog njih, a na posletku zakacim bakteriju na plucima zbog upotrebe silnih antibiotika, a sve to po preporuci lekara.
    Moje iskustvo je, i kunem se u njega, beli luk, stoprocentno sam ubedjena da mi je on pomogao. Dva cena minimum dnevno, mada ga ja volim, pa sam nekad jela i vise.

Ja sam sad bila u ljekarni i dobila sam dvije kutije antibiotika po 16 tableta. Dakle dobila sam 32 tablete antibiotika koje trebam piti 3 puta dnevno 😮. I još sam dobila vaginalete. Bas sam u šoku. 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Lightblue
    12. Rujan 2022. 19:42

Danas odrađen UZV folikul 18,endometrij 7,1 dobila štopericu i sutra inseminacija. Nekako me sve to danas iznenadilo,mislim znam princip postupka po danima ali kad mi je danas rekla štoperica malo me steplo. Jedini problem koji dr vidi je što je jedan vodeći folikul,ima još dva ali su mali

👩40g, dijabetes tip 2,AMH 36,9
    👨42g asthenospermia (2016) ➡️normospermia (2022)
    2010-2 biokemijske trudnoće
    2011-prirodna trudnoća,gest.dijab.>inzulin,porod 34 tjedan, 2100gr/47cm
    2016-missed ab u 14-om tjednu ,trombofilija isključena
    22-2 AIH -
    01/23 test ➕,spontano, zadnja menstruacija 28.11, 17.01. 7+1 stižu 🩷🩷💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.