Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ribic
    12. Rujan 2022. 15:20

Pandapanda

Rainbow hvala na savjetima, da izgleda, ne razumijem da doktori ne preporuce nesto sto je dokazano da pomaze , pogotovo u privatnim poliklinikama ali dobro, forum i vasa iskustva navelike pomazuDOMleon sretno, još malo! javi nam kad stigne mala srećica!Marttina, nadam se da se držis okii s pikanjem, i meni je bio stres al evo danas 9.dan svakim danom sve lakše nekako, možeš ti to, izvadi si 15ak -20 min prije iz fridza vjerujem da pomaze protiv peckanjaJ_Lo hvala na listiama, meni danas 9dc i 2.UZV da vidimo velicine folikula i mozda saznam kad će aspiracijaIman lijepe vijesti! i iskrene cestitke za boy & girl, predivno! neka sve prođe uredu! sretno!
    Sani88 hvala na savjetu, ako ne uspijemo iz prve svakako to promijenim od sljedećeg mjeseca. Vjerujem da je pametnije nego samo prenatal.. al evo, nisam nikad zagrebala dublje za te informacijeMalaG kako prolaze dani? :D još maloo..držimo fige!Lucy08 sretno sutra i javi beticu, drzimo fige da se dupla!Johica, žao mi je čuti to, vjerujem da je teško… želim ti svu sreću svijeta, drži se hrabra ženo i sretno dalje sa svime, doći će sve na svojeAwi mi smo tu negdje u postpupku, sretno i javi kako je prošao UZV ja isto danas idemribic ne znam gdje ste vi u mpo, ali u Beta+ nisu me pitali za nove briseve niti sam ih radila za postupak (zadnje sam prije god i pol vadila), sad me to malo muči, možda sam trebala al s mojim GIN je sve na povuci potegni pa ga nisam opet htjela zvat da mi pusti uputnice za nove briseve kad mi ih nisu zahtjevaliSve ostale curke sretnoo vam!! Grlim!!

Svaka klinika ima svoje pravilo koliko priznaje stare briseve. Netko pola god, netko god, netko dvije.

Medutim, ako netko ima bakteriju onda naravno mora dobit friski novi bris da je ok i onda tako u postupak.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

• Tamek
    12. Rujan 2022. 15:26

Razumna

Žene, molim pomoć ako neka zna što ovo znači:
    Doktor je poslao u ljekarnu,Amoksicilin 500 3x1 tvl,Betadine veg radi aeroba (E.coli).
    To mi je sestra od ginekologa poslala na mail. Sad mi više ne odgovara. Mislim da su mi došli nalazi.
    Zanima me jel smijem ako sad popijem taj antibiotik jel mogu u sljedećem ciklusu ići na fet?

Ja sam isto pila Amoksicilin kad sam imala ureaplazmu, ali sam morala nakon što sam sve popila pričekat 3 tjedna do novog uzimanja brisa jer zna biti lažno negativan(tako su mi objasnili). Neznam dal je isto za E.coli ali ja sam tek nakon skoro mj dana nakon antibiotika radila novi bris al samo na ureu. I moraju ti ponovit, ako ginekologica, ova redovna iz doma zdravlja ne želi,iako bi i ona morala, onda bi trebali tamo gdje ideš na postupak, jer mislim da D1 uputnica pokriva i to. 

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Miha1996
    12. Rujan 2022. 15:28

Pozz drage zenice  
    Danas mi je 12.dan od transfera 1 trodnevnog embrija.
    Jutros sam osjetila nesto i na wc,tamno smede na gacicama. Maloprije je krenulo vec kao krv ali u kapljicama. Za sad me nista ne boli mozda skroz malo sa lijeve strane kod jajnika. U petak moram raditi betu,ali me sad ovo malo uplasilo ne znam sta se dogada.
    Zvala sam dr.u Zagreb i rekla je da povecam terapiju Duphastone sa 3×1 na 4×1..prije toga sam koristila Utrogestan vaginalete 3×1 no nakon 7 dana koristenja mi je sve iznutra kao naoteklo pa su rekli da prestanem sa tim i predem na Duphastone..ispricavan se na duzem tekstu malo me neka panika uhvatila pa neznam kome bi se obratila. Hvala svima❤❤

• Tamek
    12. Rujan 2022. 15:28

I uz Amoksicilin svakako uzmi probiotik jer zna dosta teško sjest na želudac... u stvari prvo je najbolje se najest, pa onda popit taj antibiotik...mene je moj dr. s njim uplašila da sam mislila ga neću preživjet al kad sam napravila raspored za antibiotik, probiotik i hranu bilo je sve ok. 

👩-1987. endometrioza,adenomiza,hashimoto
    🧒🏽- 1985. sve ok
    Pokušavamo od 2020.god

2019.operirala endo

11/20 1.IVF (Petrova) ovaleap,orgalutran,ovitrelle 13js, 1 transfer ❌️
    10/21 2.IVF (Petrova) menopur,orgalutran,ovitrelle13js, 4 smrzlica
    03/22-05/22 - Decapeptyl depot 💉
    06.10. - FET - 1.beta 12dnt 407

• Marttina
    12. Rujan 2022. 15:38

Pandapanda jučer je dobro prošlo, izvadila sam 20ak min prije pikanja. Hvala što si se sjetila i sretno danas na folikulometriji. Javi stanje 😍

👱🏼‍♀️ 35 hormoni, papa, brisevi ✔ AMH 26,4
    👨 32 4mj asthenonecrozoospermia ➡️ 8mj normozoospermia
    1. IVF Petrova 🔜 9mj Menopur 225 + Orgalutran 0,25 + Ovitrelle 250 ➡️ 8🥚 ➡️ 26.9. ET 1 blastocista, 2 🐧🐧 ➡️ 06.10. ➕
    BETA 14 dnt 671.46; 16 dnt 1378.47
    1.ult 18.10. 5+5 😍🤰
    2.ult 6+4 💙

• ribic
    12. Rujan 2022. 15:52

Miha1996

Pozz drage zenice
    Danas mi je 12.dan od transfera 1 trodnevnog embrija.
    Jutros sam osjetila nesto i na wc,tamno smede na gacicama. Maloprije je krenulo vec kao krv ali u kapljicama. Za sad me nista ne boli mozda skroz malo sa lijeve strane kod jajnika. U petak moram raditi betu,ali me sad ovo malo uplasilo ne znam sta se dogada.
    Zvala sam dr.u Zagreb i rekla je da povecam terapiju Duphastone sa 3×1 na 4×1..prije toga sam koristila Utrogestan vaginalete 3×1 no nakon 7 dana koristenja mi je sve iznutra kao naoteklo pa su rekli da prestanem sa tim i predem na Duphastone..ispricavan se na duzem tekstu malo me neka panika uhvatila pa neznam kome bi se obratila. Hvala svima❤❤

Napravi test. Ako je pozitivan mora ti pokazat (i popodnevni urin) pa ces sukladno tome znati trebas li extra paziti i mirovati ili je krenula menga.

💁‍♀️ 33 god (AMH 9.2)
    👦🏻 36 god (normo)
    Pokušavamo od 12/2019
    Vinogradska
    2 AIH (Femara) ❌
    4/2021 IVF stimuliran, ET jedan trodnevni (blighted ovum)
    9/2021 IVF u prirodnom ciklusu, (odustali, stali rasti folikuli)
    Poliklinika IVF
    10/2021 IVF stimulirani, ET dva trodnevna (biokemijska)
    3/2022 IVF stimulirani, ET dva trodnevna, 7+1 ❤️❤️, mini anomaly, Panorama, anomaly ✅ dvojajčane curke rođene 28.11.2022. 👨‍👩‍👧‍👧

Razumna
    12. Rujan 2022. 15:53

Tamek

I uz Amoksicilin svakako uzmi probiotik jer zna dosta teško sjest na želudac… u stvari prvo je najbolje se najest, pa onda popit taj antibiotik…mene je moj dr. s njim uplašila da sam mislila ga neću preživjet al kad sam napravila raspored za antibiotik, probiotik i hranu bilo je sve ok.

Hvala na savjetu 🥰
    Budem poslje večere popila taj antibiotik a sutra cijeli dan ću piti probiotike. 
    Kod mene kao da je brazilska depilacija povezana sa brisevima 🤣 ako dolje imam šumu brisevi budu sterilni ako je livada onda uvijek nešto nadu.... 

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    12. Rujan 2022. 16:05

Dupla pandice hvala ti na lijepim zeljama sve javljam 😚❤️
    Razumna cure su sve napisale uvijek je opcija privatno uzet bris al tvoja ginekologica ti MORA dat uputnicu.Inzistiraj ☝️🤞sretno

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

• Nikol95
    12. Rujan 2022. 16:15

Sani88 🙏🍀🤰💕

Nikol95

Pozdrav..evo i mene kod vas, pratim vas vec par godina, ali nikako ne uspijevamo ni mi. Pocetkom ovog tjedna smo krenuli u nas prvi postupak. Ako postavim neko glupo pitanje, bez zamjerke. Recite mi, 7 dan ciklusa 1 uvz, endometrij 9,1? Nije to malo prerano vec da je tolki?
    Hvala 😇

Dobrodosla i sto prije otisla trudna🤗. Za pocetak procitaj prvih par stranica foruma i sredi potpis da te lakse pratimo. Pa malo jest deblji za taj dan ciklusa, ali nista alarmantno, ako bude bas zadebljao( preko 14mm) do aspiracije samo ce ti odgoditi transfer, ali ni to nista nije strasno jer su kazu FETovi uspjesniji i sigurno laksi. Bitno je samo da se folikuli i endo prate, tj srazmjerno rastu. Koliki su ti bili folikuli?
    Johica zao mi je zbog mame, odmori i oporavi se psihicki pa onda kreni dalje, jer i psiha jako utjece na sve. Drzi se 🤗

Puno hvala, polako se snalazim oko potpisa, poslje posla cu ga urediti jos. 😁Danas sam bila ujutro na uvz, 9.dan folikuli desno pise veci od 10, lijevo 20,19,18,18..endometrij 10, sutra moram pikati stopericu i onda cetvrtak 15.09.aspiracija, nadam se da bude sve ok.
    Hvala na lijepoj dobrodoslici u grupu, malo me strah svega, ali naviknut cu se. 🥰

💁‍♀️ 1995.
    💁‍♂️ 1985., normozoospermia
    Pokusavamo od 04/2020
    09/2021 cista, odstranjen desni jajovod, laparos.
    1. IVF 09/2022, 05.09.stimulacija, prva 💉
    20.09. ET - cekanje bete 🙈

• awi
    12. Rujan 2022. 16:21

Pandapanda, moje stanje danas na folikulometriji, imam 4 folikula, 18mm, 15mm, 15mm i 16mm. rekla je dodji jos sutra pa cemo se dogovorit za dalje, pretpostavljam da bi mogla ici stoperica sutra...nadam se da ce ostat svi di i jesu i da valjaju 😁 kakvo je stanje kod tebe? 
    zanima me, kad mi kaze da taj dan uzmem stopericu, jel bi ja trebala bit na miru u smislu da ne idem radit i cuvam se do aspiracije? iz prvih postova san vidla da ce mi taj dan, i mozda jos dan, dva nakon trebat odmor, da necu bit za posao, al me zanima prije vadjenja, da se ponasam isto ili da mirujem? 
    I koliko vam je bio razamak izmedju aspiracije i transfera? 

💁🏻‍♀️ 1991., nepotvrđena endometrioza
    💁🏻‍♂️1985., asthenozoospermia 16%
    *FSH 9,3/ LH 3,5/ AMH 8,75/ TSH 0,92
    9/2022 1. ivf, sv. Duh, 🥚🥚🥚🥚, oplođenih 2, 19.9. et vraćene dvije 🤞🤞 27.9. test -, 30.9. beta -
    11/2022 . ivf Ovaleap 150, Orgalutran, Menopur 150, Ovitrelle, 🥚🥚, et 2.12. vracene 2 dvodnevne🤞🤞, beta 16.12.

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.