Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Peja
    08. Studeni 2023. 12:43

Razumna

Peja

Pozdrav svima…sutra imam novi FET, nisam nešto optimistična, još poslije FETa moram nazad na posao, a radim u vrtiću, grupa od 1-3 god gdje svi zahtjevaju nošenje 😳 mislim da se moja mrva neće uspjeti očuvati, ili bolje da to sve neće izdržati 🙁

Mrvica će se očuvati ako joj je genetika dobra, bez brige. Jer da je tako nitko nebi imao više od jednog djeteta.
    Što se tiče bolovanja imaš pravo na bolovanje od 14 dana do bete.
    Sa obzirom da sam starija, poslušaj me: samo im na dan transfera javi da nećeš doći raditi i da si na bolovanju. Nitko ti neće reći hvala a i ne možeš ostati bez posla. Ja sam se prije opravdavala, smišljala bolesti a sad samo kažem da ne nema. Sad kad sam se vratila neki kolege su probali razgovarati što mi je, ali sam ih odsjeka da sam bila na bolovanju.

Ma ja nisam u HR, u Finskoj sam. U Hr to još sve normalnije i humanije funkcionira, ovdje je najbitnije raditi, nema bolovanja a pogotovo radi ovoga. Kad sam imala spontani dobila sam samo 3 dana, jedino druga doktorica kad me je vidjela u kakvom sam stanju bila dala mi dva  tjedna. Ali i to je previše po njihovom koliko sam skužila...

👩 1988 -sve ok 👨1980- oligozoo.
    4/2023 postupak u Finskoj 8 ❄️
    1. ET 6.4.2023 ❌
    25.5.23. 1. FETtest poz->biokem
    7.8.23.-2. FET test poz, 11ti dan beta 253, 14ti beta 1059 -> UZV 6+4💔missed ab.
    9.11.23. 3. FET ❌
    5.12.23. 4. FET -> test poz-> biokem
    6.8.24.5.FET-> test poz. 13. beta 407. 17. beta 1990 6+4 ❤️ low.risk -curica 😍

bejbe2018
    08. Studeni 2023. 12:48

bopsich

Zaboravila sam spomenuti ako nekome bude trebalo, za mučnine me spasio Antimetil. Uzimam ga redovito kako piše, 2 tablete dnevno. Ali ne znam smije li se to tako dugoročno uzimati ili bi trebalo samo po potrebi.. Piše da je za trudnice preporučena doza 2 dnevno 🤷‍♀️
    I imam jedno pitanje, do kad su vas držali na terapiji Estrofema i Utrogestana? Do 12. tjedna ili?
    Inače, mene dosta brine debljanje u trudnoći. Ostala sam trudna s najvećom kilažom koju sam ikad imala. I ježim se na samu pomisao vaganja na sljedećem pregledu. Nitko ne zna koliko imam kila, i rekla bih da i ne izgledam kao da imam toliko. Sjećam se da su mi prije aspiracije u Turskoj došli s papirom na kojem sam napisala kilažu da sam sigurno pogriješila i da ispravim 🙈
    Uglavnom, i u prvoj trudnoći sam ostala trudna s dosta kila, iako manje nego sada. Ukupno sam se tada udebljala 5 kg, ali to je bilo jedno dijete, ovo su ipak blizanci i uopće ne znam što mogu očekivati.
    Ja stvarno ne jedem puno od kad sam saznala da sam trudna, trudim se jesti što zdravije, uglavnom mi i pašu lagani jogurti, svježi sir, voće i slične stvari. Ali zapravo jedem sve, samo količinski ne previše.
    Ne znam uopće kako će reagirati na moju početnu kilažu i baš me to brine, svako jutro se važem u strahu da se ne počnem već debljati jer trbuh mi se baš zaokružio iako je jako rano za to.. Ili je možda u blizanackoj trudnoći to normalno? 🤷‍♀️

Skroz te kužim za kilažu baš sam pisala da je i kod mene tako,najveća dosad,ali ako tako laganije jedeš ne bi trebalo toliko utjecati iako svak je individualan.
    Još mi je sad razdoblje za novu robu jer staru neću moć zimsku,a to mi je ajme za nać.
    😵

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

Maus
    08. Studeni 2023. 12:50

Ima li ovdje neka ženica da joj u stimuliranom postupku vraćena blastica ne dvadnevni ili trodnevni..da joj nije uspjelo a kasnije da joj je Fet uspio? Ja sam mišljenja da uvijek bolji vrate a lošije zamrznu.

WonderWoman
    08. Studeni 2023. 13:06

Maus

Ima li ovdje neka ženica da joj u stimuliranom postupku vraćena blastica ne dvadnevni ili trodnevni..da joj nije uspjelo a kasnije da joj je Fet uspio? Ja sam mišljenja da uvijek bolji vrate a lošije zamrznu.

Meni su u svakom postupku vratili blasticu (prirodni ET, prirodni FET i stimulirani FET) . Svaki put mi isto rekli - odlična je, bit će to to. Šipak! Odnosno, bar do sad tako nažalost ispalo, aaaa sad je treća sreća pa ćemo vidjeti.🤞 S time za su mi i za ovu rekli da se "čak bolje odmrznula nego prosla i da bolje izgleda ". Meni na slikama sve iste 😂 

🙋‍♀️ 34god.,sve u redu (AMH 43,3/2022.)
    🙋‍♂️33god., asthenozoo(1/23)
    🙏🤞🤰 ljeto 2020., aktivnije jesen 2020.I dalje u iščekivanju. 🏨BetaPlus
    4/2023-1.postupak, aspiracija, transfer 19.4.2023 ⛔, 2 ⭐⭐
    5/2023-FET, prirodni⛔, ostala⭐
    11/2023 - FET, stimulirani (Estrofem) 🤞, 10dnt➕, beta1-158,5, beta2-359

bopsich
    08. Studeni 2023. 14:46

Razumna da, imam svoju predivnu, već veliku djevojčicu, koja uskoro puni 12 godina 🥰 Već sam spominjala ranije 😊
    Rodila sam je sa 20 g. u prvom braku, ali to je potrajalo do njenog 6. mjeseca (duga i ružna priča, ali dovoljno je reći da me varao dok sam bila trudna 🤷‍♀️) i od tada smo bile same dok nisam upoznala sadašnjeg supruga prije 3 godine.  
    Ja sam oduvijek htjela drugo dijete, pogotovo jer sam s njom sve prolazila sama i htjela sam imati nekoga tko će biti uz mene i s kim mogu podijeliti sve te trenutke sreće. Vrlo brzo sam saznala da moj suprug ne može imati djece i on se odavno s tim pomirio. Ali ja sam kopala, tražila, istraživala i evo nas tu gdje smo sad ❤️
    Možda mi je i najteže u cijelom ovom procesu MPO-a bilo kada bi mi ljudi rekli da zaista žele da uspijemo, ali više zbog njega jer ja ionako već imam dijete..
    ..
    Uglavnom, mislim da se hranim sasvim ok i da ne bi trebalo biti problema. Ali vidjeti ćemo kakve planove imaju blizanci 😅🙈 Lakše mi je kad čujem da nas ima još 😅 S tim da ja nemam toliko kila, ali ja sam ajmo reći niska pa opet na isto dođe 🙈
    Peja ja bih na tvome mjestu obavezno uzela barem 2-3 dana bolovanja kako god. Ali ako je zbilja nemoguće pokušaj se sačuvati koliko možeš. Možda da otvoreno pričaš sa kolegicama da one uskoče oko dizanja.. u svakom slučaju sretno ❤️🍀
    Johicaa sretnoo, nadam se da je ta zadnja blastica dobitna 🍀🍀🤞❤️
    Bejbe i mene muči zimska odjeća, taman isprobavam paket koji mi je stigao i ništa mi se ne sviđa 😅🙈

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

Stela_M
    08. Studeni 2023. 15:00

Bebolina možda ti ne bi bilo loše uvrstiti u svakodnevnicu malo vit C i cinka to ti odmoći neće 😁
    Gabby i meni je u početku bilo teško dočekati uzv ali sam ja išla svakih 2 tj (jedan kratak period svakih tj dana zbog komplikacije) pa mi je nekako bilo lakše, nažalost sve do 12 tt je jako neizvjesno i druge nema nego biti strpljiva, nađi si neku zanimaciju serije, filmovi, knjige,druškanje sa frendicama koja kavica i proći će ti vrijeme😍
    NPelica niti malo ne sumnjam u lijepu betu 😁 a čuj nisu tvoji simptomi loši 🤣🤣😍
    Sanjushka i Marisha hebemu sve žao mi je 😔 držite mi se 🤗😍
    Sani oho stigla je kuja odlično sad ćeš napokon obaviti i histero 🤗🤗😍
    Jurky ja sam sve kod nas kupovala tako da ti ne mogu previše pomoći 🙄
    Bopsich ja sam koristila estrofem i Cyclogest do 12 tt mislim da je to općenito praksa jer ti kasnije nije potrebno kada posteljica preuzme svu ulogu iako neki dr znaju ostaviti i duže progesteron, nažalost debljanje je neizbježno htjele mi to ili ne kod blizanačkih trudnoća ide nešto malo više kila ali sve se to kasnije može skinuti, samo opušteno i bez stresa 😍
    Peja ja sam svaki fet uzimala bolovanje i zadnji dobitni fet sam ostala raditi, pikala sam se na poslu u Wc-u i ko za vraga više manje sam radila konstantno noćne smjene i mrve su se primile nista ti to nema pravila, ima žena koje imaju malu djecu doma i trudne su pa moraju sve, mrva ako će se primiti primiti će se, između nema 🤞🤗😍
    Johica sretno na konzama 🤗🤞😍

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

EasyGoing
    08. Studeni 2023. 15:38

Sanjushka, Marisha baš mi je žao 😔
    Saniii, Hope 🤞🤞 držim fige za histero konačno!! Sretnooo!!

👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
    KBCST
    1.AIH❌
    2.IVF-nema JS❌
    3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
    4.Prirodni IVF-nema JS❌
    5.IVF-ET 2 2dn❌
    6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
    7.IVF-ET 2 2dn❌
    CITO
    8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    Trombofilija ✅
    9.IVF-ET 1 3dn❌
    Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
    10.IVF-ET 2 3dn❌
    11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
    12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
    13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
    14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
    15.IVF-freeze all ❄️❄️
    FET 2 5dn❌

• mica.cica
    08. Studeni 2023. 15:57

Peja mozda makar taj dan kada imas transfer javis da neces doci cisto da malo budes doma, a poslije sta i cure kazu il ce se primiti ili ne.. Ali ako ce ti biti lakae ja bi npr javila da imas crijevnu virozu i dobila ta dva tri dana bolje nego da se poslije grizes ali kazem mislim da ce bez obtira hrpa cura zna ici a doma ima dijete i dize ga i sve.. A neke cure leze cijelo vrijeme pa se ne uhvati. Bolje se slozi u glavi nekako da je isto radila ne radila vise nam nekada glava znaci nego fizicki rad..
    Ja kada sam pocela lrvariti sam lagala da sam bolesna da mogu doma odlezati taj dio i mirovati i uooce mi nije zao.. Bit ce posla imam vaznije sada
    Sani sretno i da ju obavis i da bude sve oke 😊
    Boopsich ah ti ljudi nekada lupetaju samo da lupetaju.. Bas me nekada zivciraju npr nas stalno ispituju ljudi sastrane pa zasto nemamo jos uvijek djece ja sam pocela govoriti da ih ne zelimo jer uzivamo tako da vidis kako zasute. Mislim si sta me pitas ono tocno s time i od kud ti pravo, jer nikada nezz s cime se netko bori..
    Maus meni je vracena u 5 mj blastica i primila se ali beta se nije poduplala i u 9 tj sam imala missed ab.. Nije se razvijao plod vise a blastica je bila AA kvalitete
    Vratili su mi sada blasticu opet AA kvalitete i za sada je sve oke evo skoro 7tj 😊 tako da nema pravila ovisi dali ima kromosomskih gresaka ili sta plod.. Ali koliko kuzim prvo ti vracaju najkvalitetnije a ostale smrzavaju ali da nisu ostale ti dobre nebi ih smrznuli ako sam ka sada to dobro opisala
    Ja cure mojr muku mucim a tom hranom meni se nis ne jede a rekli su da moram vise zbog pozitivnih ketona a sve mi je bez okusa na sve mi se zeludac dize joooj probača sam i s bademima al nis 

👱 AMH 32,5, Prohodnost jajovoda 👌
    Dva puta micanje polipa. Svi nalazi uredni.
    🧔 Sve uredu 21.05. Aspiracija 10 jajnih stanica 6 oplođenih
    27.05. 2🐧🐧vracene blastice ▶️ 11dan beta217 13dpnt ➡️328 16dpt➡️702
    27.06.❤️ 11.07.💔
    9.10🐧
    11dpt ➡️625, 14dpt➡️2338
    06.11.6+3 UZV ❤️
    14.11. 7+4 ❤️ 20.11 8+4❤️

bopsich
    08. Studeni 2023. 18:02

Cure upravo sam predigla nalaze krvi i urina.. Uglavnom je sve ok, ali leukociti su mi dosta povišeni- 14.6 (ref. vrijednosti 3.4-9.7), i nesto manje trombociti - 431 (ref. vrijednosti 158-424). Leukociti su također poviseni i u urinu - 8 (ref. vrijednosti 0-5).
    Znate li možda zašto bi to moglo biti? Pregled mi je tek 23.11., možda pošaljem ranije nalaz doktorici..
    Također glukoza koja me najviše brinula je kao ok - 5.5 (ref. vrijednosti 4.4 - 6.1), ali svugdje čitam da bi u trudnoći gornja granica trebala biti 5.1? 

👱🏻‍♂️42👩🏼 34 ➡️ 👧🏼🩷 2011. g.
    08/23 ➡️ Micro Tese Istanbul, dr. Emre Bakircioglu ✅️
    Aspiracija - 13 🥚 ➡️ oplođeno 10 ➡️ 5 blastica
    03.10.- FET 2 🐧🐧➡️ + na testiću 5 dpt 💕
    Beta - 9 dpt ➡️ 113/ 11 dpt ➡️ 254/ 13 dpt ➡️ 555
    27.10. Kucaju 2 srca ❤️❤️
    Veritas ✅️
    17.5.2024. stigli dječaci M&M 🩵🩵

Stela_M
    08. Studeni 2023. 18:14

bopsich

Cure upravo sam predigla nalaze krvi i urina.. Uglavnom je sve ok, ali leukociti su mi dosta povišeni- 14.6 (ref. vrijednosti 3.4-9.7), i nesto manje trombociti - 431 (ref. vrijednosti 158-424). Leukociti su također poviseni i u urinu - 8 (ref. vrijednosti 0-5).
    Znate li možda zašto bi to moglo biti? Pregled mi je tek 23.11., možda pošaljem ranije nalaz doktorici..
    Također glukoza koja me najviše brinula je kao ok - 5.5 (ref. vrijednosti 4.4 - 6.1), ali svugdje čitam da bi u trudnoći gornja granica trebala biti 5.1?

Leukociti su povišeni u trudnoći to je normalno imuno sustav radi pojačano, što se mokraće tiče to ćeš vidjeti s dr možda neku malu upalu imaš, a šećer za trudnice je gornja granica 5,1 i bilo bi idealno da je ispod toga inače ćeš morati strogo paziti što jedeš i koliko jedeš da ne bi dobila gestacijski, svakako pošalji nalaze dr pa ju pitaj za mišljenje, sretno 🤞

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.