Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Lulii
    18. Listopad 2023. 22:21

Anchyyyy

Bok 🖐️
    Evo ja sam obavila histero stavljam nalazhttps://ibb.co/jTXzV5Ynista mi nisu govrili osim kako su uspjeli uci u moju cudotvornu maternicu 🙈

Kako se Vama cini nalaz? Ja se nadam da nece biti probleme prilikom transfera ali opet nekako mislim da ce se namucit.

Kornicestitam na plusicu 🥰

nadam se da će ove detaljne upute pomoći kod transfera jer prema nalazu nije ni čudo da prošli put nisu mogli ući na slijepo.
    Oduševio me ovaj dio= kao jedva su ušli i onda ih je dočekao "raskošan endometrij"  😂
    Neka ti sve skupa donese sreću 🍀🍀🍀🍀🍀

Mi 41, naše ❤️ 13g
    Za drugo ❤️ borba 11g, od toga 6g MPO
    IUI x3, Prirodni IVF x 1, Stimulirani IVF x 5
    ET/FET x 9, Missed x 1
    Hysc x 5, Lpsc x 1
    Resekcija septuma x 3
    Mthfr, Pai 4g/5g, faktor V Leiden.....
    Klinika x 2

Dear past, thank you for the lessons.
    Dear future, I am ready.

Bebolina2024
    18. Listopad 2023. 23:25

Saniii čitala sam malo o biopsiji endometrija.
    U mojoj situaciji gdje kažu da je sve u redu navodno u maternici i da mi nije potrebna histeroskopija- što bi mi bilo pametnije i korisnije napraviti jel dijagnostičku histeroskopiju ili biopsiju endometrija?

03/23 OAT, 1. stimulirani 2js, ET 1 ➖
    08/23 2. stimulirani postupak, 2js, ET 1 ➖
    01/24 VG 3. stimulirani 3js, bez transfera
    03/24 VG 4.stimulirani 1js, bez transfera
    06/24 5.stimulirani postupak, 1 js, ET 1 ➕
    08/24 spontani pobačaj

Ketyx
    19. Listopad 2023. 07:36

Hej djevojke nije me bilo par dana, ugl i dalje se drzim posebne prehrane da smanjim IR, secer nisam okusila u nikakvom obliku zadnjih tjedan dana 😏 Ono sto me pocelo muciti je adenomioza, sad sam citala o tome al nema bas puno po netu informacija. Ima li neka od vas iskustva? 

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

NPelica
    19. Listopad 2023. 07:44

Jutroo🤗 

Korni Veselimo se beti, beta ce rasturit 🥳❤️ 
    Sretno svima tko ima nešto danas ❤️🤗

👩91.god. op endo. desni j. dio✂️ AMH- 1.43 ug/L
    🧑86.god. normo➡️OAT
    pokusavamo od 04/2019
    ●Podobnik ➡️ICSI 02/23- 6JS - 2 bc
    02/23- ET 1 bc- BO 💔
    FET 06/23 ❌️
    ●Repromed➡️ ICSI 10/23- 5JS - 2 bc 1❄️ ET-29.10.UZV-24.11. ✔️ 11.12.✔️ ❤️ NIFTY-low risk- It's a girl 🩷 anomaly ✔️ 18.07. Baby N.

"Bože, neznam kamo me vodiš, ali ti vjerujem."

Anica!
    19. Listopad 2023. 07:54

Anchyyyy

Lulipokusala sam par puta citirat poruku ali je nece poslati.
    Puno Hvala🥰
    Ja sam gotovo umrla od smjeha kada sam citala doktor je komedija i bas se mozes nasmijat 🤣
    Iskreno jako me je strah transfera ali izdrzat cu sve za bebicu samo da ga oni obave 🙏🙏
    Jedna rakijica na dan transfera i stisnut zube nema druge 🤣🤣

Nisam popratila jesi li već napravila histeroskopiju. Ja sam imala prva dva jako teška transfera, onda sam napravila histeroskopiju i transfer iza nije bio lak, ali duplo lakši i brži od prva dva. Tako da držim fige da i tebi tako bude.
    Iskreno ja sam zadnji put uzela normabel prije, jer me isto bilo jako strah. Al baš tako stisnemo zube i odradimo što moramo, nema nam druge :D

🙎🏻‍♀️95-sve ok, 🙎🏻‍♂️87- oligoasthenozoo -> normo
    1.icsi- 4/2023-Cito
    12 🥚- 7 blastocista - sve ❄️
    1. 12.06 - FET 2 ❄️, jedna odlična, druga loša - ❌
    2. 12.07. - FET 1 ❄️ - ❌
    09- histeroskopija - sve ok
    3. 06.10 - FET 1 ❄️- ❌
    30.10 scratching endometrija
    4. 24.11. - FET 1 ❄️ - ❌
    Kariogrami , trombofilija ✅✅
    5.veljača- FET ❄️ -❌
    Biopsija maternice ✅
    6. 09.04.24 -FET ❄️ - 7dpt ➕ - beta ⏳ 13dpt- 580, 15dnt - 1248

tinčica1703
    19. Listopad 2023. 08:10

Mimi992

Stela_M

NPelica obzirom da ti je to kod njih prva stimulacija nije mogao dr niti znati kako ćeš reagirati bitno da ima jajčeka i da se ima s čim raditi, ako se meni osobno jedino kod njih ne sviđa što većina žena ima isti protokol, bitno da ima materijala sve drugo je manje bitno, sretno 🤞🥰
    Anchyyy moja prijateljica je muko mučila sa bolnim transferom kao i ti, ali evo prije mj je postala mama, nadam se da i tebe čeka takav scenarij 🤞🥰
    Mimi992 neki dr će ti reći da je progić u ref intervalu ali obzirom da si na utrićima po meni ne bi bilo loše da ti pojačaju još možda sa Duphastonom, ali to je samo moje laičko mišljene.. znam koliko je muke meni zadao progić i dok nisam dobila udarne doze istoga nisam niti mogla ostati trudna recimo kod mene je uz Cyclogest od 800 mg, Duphaston 3 puta na dan i plus Prolutex svaki dan bio konstantno oko 30 i tako se i držao i na tim sam dozama bila sve dok posteljica nije u potpunosti pteuzela svoj posao…. kako je meni dr objasnio čim on krene padati nažalost maternica se priprema za mengu i embrij I ako se uhvatio jednostavno ne može opstati jer se maternica kreće ljuštiti, vidi s dr da ti malo pojačaju doze nije na odmet🤞🥰
    Maus prvo embrioglue nije ljepilo koje će zalijepiti embrij u maternicu jer da je to tako svaka žena ovdje bi bila trudna, to je samo medij, u koji stavi embrij par sati prije transfera, koji je obogaćen hijaluronskom kiselinom plus još neke pizdarije koji su sličnog sastava kao "ambijent" u maternici, ali taj isti embrij nakon transfera "pluta" u maternici i traži pogodno mjesto za implataciju, ukoliko u samoj maternici nisu povoljni uvjeti postoji mogućnost da se embrij vrati prema jajovodu i tamo se "implatira" tako da nema veze što dr smjesti embrij u maternicu jer taj isti embrij sam bira njemu pogodno mjesto za implataciju 🤷‍♀️

Javili su mi iz Praga da krenem s Prolutexom. Moram ga naručiti jer kaže dr da mi može dati samo privatni recept.
    Ma ja sam to sad prvi put vadila pa nisam znala ni sto ni kako.
    Ja uzimam 3*1 utrogestan. Nakon koliko od uvođenja prolutexa da odem opet izvaditi?

Mimi992 ja ti kupujem Prolutex inekcije u Mađarskoj, znači samo dođem sa receptom i naručim u ljekarnoj, sutradan idem po njih.  Cijena za kutiju sa 7 ampula je 33 €, tj daleko jeftinije nego kod nas.

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

Saniii
    19. Listopad 2023. 09:17

Anchyy, po ovom nalazu dr je samo histeroskopom tražio najpogodniji ulaz u maternicu  i napisao smjernice kako obaviti budući transfer. Jel uzeo uzorak za phd analizu?
    Bebolina biopsija endometrija je nešto kao proširena slika cervikalnih briseva gdje se tkivo endometrija umjesto tkivo cervixa salje na analizu tako što uz standardne beštije tkivo se testira na još nekoliko bakterija. U tvom slučaju nije situacija da ste dobili kvalitetne blastice pa se ne prima (e tu ima smisla i histetoskopija i biopsija,) nego koliko pratim tvoju priču kod vas je veći problem dobit kvalitetne embrije, jel dosad nijednom niste dobili blasticu ili nešto za smrzavanje? A to rješava pogođena terapija i dobar embriolog :). Ja bih se fokusirala na taj dio, pogotovo ako je 3D uredan. Moj topli savjet ako vam sad nije opcija postupak privatno barem se prebaci u privatnu kliniku preko hzzo -a, istina ceka se par mjeseci ali i to je pametnija opcija nego trošiti postupke u promasene stimulacije.  U međuvremenu dok čekaš odradi ti postupak i u bolnici dok cekas ovamo termin, ali barem jedan postupak da bude odrađen u boljim uvjetima 🤗
    Ivkaa i ja sam odradila 3D uzv kod drV, bez ičije preporuke..
    .
    Netko je spominjao odnose nakon transfera , meni su u svakoj klinici odnosi bili zabranjeni do bete, a ako je beta pozitivna naglasili i do prvog UZVa jer orgazam izaziva kontrakcije maternice a to u ovoj ranoj fazi nije preporučljivo.
    Korni 🤞❤️
    Sretno svima 🤞🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

PBTAB
    19. Listopad 2023. 09:21

Dobro jutro ljepotice 💜
    NPelice dovoljan je samo jedan i držim 🤞 da ih bude ipak malo vise, a obzirom da poznam dr S dat ce sve od sebe da imate sto vise 🐧
    Bubice da, opet PUPO 🤦🏻‍♀️ pitam se dokle 😂 valjda ce se i meni jednog dana posreciti🤞
    Srculence čestitam 😊 neka i dalje bude sve kako treba 🤞
    MalaG je i meni u mislima, znam o kojoj dijagnozi se radilo i voljela bih da nam se javi kako je i dali je sve ok 🙏🏻❤️
    Korni kad vadis betu? ❤️
    Sretno svima danas 🍀🤞

Htjela bih samo baciti komentar na rađaone, pričala sam bas o tome sa dr R, iako sam miljama daleko od toga ali volim znati kako stvari stoje 🙈 
    Situacija je losa, ne samo Petrova, vec i sve ostale bolnice po Zg. Nedostaje osoblja, puno je žena i tretman je uzas, to je realna slika koja se nazalost nece tako brzo promijeniti. Jedino ukoliko imas neku vezu, bilo babica, med sestra s drugog odjela ili doktor koji radi u toj bolnici, ne mora biti ginekolog, tu vec mozes ocekivati malo bolji tretman. Sobe su krcate babinjačama koje se same međusobno snalaze s tek novorođenom djecom jer nema dovoljno osoblja, a svi znamo sto je soba puna zena koje pucaju hormoni nakon poroda, mozete si samo zamisliti taj horor. Ide sve ko na traci, kao da imate broj na sebi i zovu vas po broju, ajmo broj 54 jer je 53 zavrsio. 
    Moja prijateljica je nedavno rodila na Sv Duhu. Kaze da je u predradaoni jos bilo ok, ali u radaoni i nakon poroda u sobi, kaze uzas, nema ti tko pomoci, beba place a ti ne mozes ustati, nemas koga pozvati jer nema tko doci, onda su si pomagale zene u sobi, a ona je tip koji zeli mir i bila je rastrojena. Rekla je da sljedece dijete ide roditi privatno, da moze biri sama u apartmanu jer ovo ni najgorem neprijatelju ne bi poželila. 
    Ja kad cujem kad sami ginekolozi kazu da je koma stanje, onda je jos najbolje roditi doma 🙈

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

tinčica1703
    19. Listopad 2023. 09:40

Cure, danas mi je 5. dnt blastociste, kada najranije mogu napraviti test?
    Kada ste vi radile test i na koji dan je bio +

39 ja👩‍❤️‍👨30 muž
    jajovodi ✂️ .; AMH 8, normosperma
    1. postupak- clomifen ❌
    2. postupak. prirodni- aspiracija negativno ❌
    3. postupak- stanica prestala razvijati ❌
    4. postupak- beta ❌
    5. postupak Škvorc- beta ❌
    6. postupak Beta+ poliklinika- ET ❌
    FET 1 blastocista- biokemijska trudnoća 💔
    7. postupak, Elonva, odustala od aspiracije.
    8. Alea Fertility- ET ❌ FET 🤞

vesnaa1985@gmail.com

PBTAB
    19. Listopad 2023. 09:53

tinčica1703

Cure, danas mi je 5. dnt blastociste, kada najranije mogu napraviti test?
    Kada ste vi radile test i na koji dan je bio +

Mozes vec sutra. Meni je na 6dnt bilo pozitivno.
    Sretno 🤞

👩‍🦳32, AMH 25,4 sono hsg - jajovodi ❌
    🧔🏻‍♂️44 normo ,🏩Repromed➖5 🐧
    ➖ 7.3.transfer 🙏🏻20.3. Beta ➡️448,58 Beta➡️ 912,7, UZV 4.4. 6+1 💓➡️UZV 17.4. 8+1 💓➡️ 10+2 miss.ab.😢💔➖21.6. FET 🙏🏻3.7.Beta 🤞➡️27.6.test➕➡️12.dpt beta 692➡️ 14.dpt 1368➡️ uzv 18.7.💓➡️2.8. 8+1 missed. 💔➖Clexane 💉✔️➖20.10.FET➖11dpt➖911.18➖13dpt➖2550➖17.11.uzv💓➖ Panorama 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.