Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Stela_M
    10. Listopad 2023. 22:51

Ketyx uh pa tebi je baš željezo u banani 😏 probaj si u prehranu uvrstiti sok ili čaj od koprive dobar je jako za maternicu i prokrvljenost ali i za željezo, nadam se da će ti sve što piješ pomoći🤞🤞
    Sreća nadam se da su sada pretrage iza tebe i da slijedi dobitni transfer 🤞🤞
    Npelica, Korni, Dreamer, Jurky, Fashionista,  Sani, Hope, Anii hvala cure🥰
    NPelica držim 🤞 da je ovaj postupak dobitni 🤞🥰
    Anii faking trudnički mozak sorry 🤣🤣 ali si me nasmijala 🤣🤣 znam da smo se pratile sa pregledima ali meni nije prošlo mj dana između dva pregleda pa sam zabrijala🤣🤣 jedva smo dobili slikicu prasac nam je okrenuo guzu pa je dr G fakat bio strpljiv i uporan dok nije uspio🤭🤭🥰🥰 uskoro i ti imaš druškanje ❤️
    Bubice idući uzv 14.11 pa me možeš staviti na listu🤭🤭
    Pandice sorry zab sam jel sutra ili prekosutra uzv😁🥰
    Maus na kvaliteti js možeš ti sama raditi a imala ih ti 15, 12 ili 10 dr tu ne može ništa, većina dr voli raditi sa blasticama jer je to prirodna selekcija, a čim je više js svaki će embriolog pustiti iste do stadija blastice, jednostavno nema druge nego strpljivo čekati dobitni embrij koliko god to nama zvuči kao klišej 🙈 Pergoveris je kombinacija Fsh i Lh on se najčešće daje ženama koje imaju malo niži lh pa da se hormoni lijepo izniveliraju, sretno 🤞

👩36 pcos, hipo, hashi, IR, Amh 37,3 PAI 4G/5G, MTHFR
    🧔33 asthenonecrozo.. ➡️ normo
    1 IVF (Petrova) 16 🥚- et 2 blaste👎
    2 IVF (Ivf pol) 15 🥚 - 8 🐧
    10/22 FET 1 🐧 beta 12
    02/23 histero
    03/23 FET 1 🐧 beta 8
    04/23 FET 2 🐧 + heparin i prolutex 11 dpt beta 246, 13 dpt beta 642, 15 dpt beta 1667 ➡️ 09.6 uzv ❤️❤️➡️uzv 23.6 ❤💔

Maus
    10. Listopad 2023. 23:10

Hope1982

Stella - weee bebica 🫶
    Sreca - super za nalaz 👍👍
    Maus - a gle ja ti mislim onak laicki da doktori ne mogu bas uraditi nesto po pitanju same kvalitet jajne stanice. Cure koje znaju o tome vise reci ce ti tocno. A ak se ja varam naucit cu onda i nesto novo ☺️

Da znam, ali mislim da npr 9 jajnih stanica uopce nije malo tak i tak ne moze više od 12 ici u oplodnju. A rekao mi je da bi on od 150 povećao na 200 jer ih je svaki put sve manje. Ok valjda on zna najbolje.

Maus
    10. Listopad 2023. 23:16

Stela_M

Ketyx uh pa tebi je baš željezo u banani 😏 probaj si u prehranu uvrstiti sok ili čaj od koprive dobar je jako za maternicu i prokrvljenost ali i za željezo, nadam se da će ti sve što piješ pomoći🤞🤞
    Npelica, Korni, Dreamer, Jurky, Fashionista, Sani, Hope, Anii hvala cure🥰
    Anii faking trudnički mozak sorry 🤣🤣 ali si me nasmijala 🤣🤣 znam da smo se pratile sa pregledima ali meni nije prošlo mj dana između dva pregleda pa sam zabrijala🤣🤣 jedva smo dobili slikicu prasac nam je okrenuo guzu pa je dr G fakat bio strpljiv i uporan dok nije uspio🤭🤭🥰🥰 uskoro i ti imaš druškanje ❤️
    Maus na kvaliteti js možeš ti sama raditi a imala ih ti 15, 12 ili 10 dr tu ne može ništa, većina dr voli raditi sa blasticama jer je to prirodna selekcija, a čim je više js svaki će embriolog pustiti iste do stadija blastice, jednostavno nema druge nego strpljivo čekati dobitni embrij koliko god to nama zvuči kao klišej 🙈 Pergoveris je kombinacija Fsh i Lh on se najčešće daje ženama koje imaju malo niži lh pa da se hormoni lijepo izniveliraju, sretno 🤞

Pa da to zelim reci nije mi bitan broj jajnih stanica cim su ih pustali do peti dan znaci bilo ih je dovoljno... A sad ispada kao pojacat cemo vam terapiju da ih više dobijete ..bezveze riskirati hiper..sad se bojim da bi moglo doći do toga. Jer je rekao ako dođe naravno sve smrzavamo. Ovo sad ko lutrija neka pa kako bude.

• Tikvica
    10. Listopad 2023. 23:48

Stela jao taj nosic 🥰🥰🥰 bas su vec pravi mali ljudici 💙
    Drago mi je da je sve ok, i da prascici napreduju, aodlicno da je cerviks i tebi super, puno to znaci 💪🏻💪🏻💪🏻
    Ja sam u petak na ogtt 🙈 vidjet cemo kako ce kod mene proc😆
    Fashionista hvala ti mila, a moram, ocigledno nema druge🤷🏻‍♀️
    Sani 😘
    Curke sorry ako neku izostavim ali mozak je jednostavno bye bye 🤷🏻‍♀️🙆🏻‍♀️🙈

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

Ketyx
    11. Listopad 2023. 06:16

Stela_M

Npelica, Korni, Dreamer, Jurky, Fashionista, Sani, Hope, Anii hvala cure🥰

Stela_M  bas krecem i s cajem od koprive, jos sam jucer radila prvi put smoothie od blitve, nadam se da ne uzimam previse toga 😁 kolegica je zbog kemoterapije morala dignuti zeljezo pa je cavla prokuhala u vinu i pije malu casicu toga ujutro i navecer i sada joj je zeljezo savrseno, tako da i to pijem 🥲
    Maus meni su ti bili ne kvalitetne js, tj tipa imala bi po 16-20 oocita a samo par zrelih i skoro nijedna se nije oplodila, nakon uzimanja q10 od cca 560 mg i chirofola i uvodjenja menopura u stimulaciju, dobila sam ih 17 zrelih i 7 ih je nastavilo do stadija morule/blaste. I da postepeno su mi produzili stimulaciju da stignu sazrijeti.

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

korni
    11. Listopad 2023. 06:18

Saniii vidim da, i vjeruj mi da vama vjerujem više nego njima. Sad mi bila dr.dokt.na transferu pa sam opet pitala jer je meni 5dpo bila nedjelja. Pa kaže da ne prakticiraju baš transfere vikendom (🙄) i da to nije toliko važno je li 5.ili 6.dan, jer se impl.dogadja od 7-12 dana, ali bitno je kakav je endo i bitna je kvaliteta embrija. I da mogu slobodno pitati za mišljenje i embriologa, što naravno jesam 😂 prvo je ostala malo šokirana pitanjem, a onda je dala praktički isti odgovor, i da neka se ne zamaram time, oni vode računa o svemu. Suma sumarum, kbc ima svoje stavove, praksu i politiku, i nema tu individualnog pristupa pacijentici već smo sve kao na traci i po njihovoj šabloni pa kojoj uspije uspije.. 
    Sreca sretno u novom postupku 🍀

👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
    🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
    6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
    9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
    10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷

Sreca3
    11. Listopad 2023. 07:22

korni

Saniii vidim da, i vjeruj mi da vama vjerujem više nego njima. Sad mi bila dr.dokt.na transferu pa sam opet pitala jer je meni 5dpo bila nedjelja. Pa kaže da ne prakticiraju baš transfere vikendom (🙄) i da to nije toliko važno je li 5.ili 6.dan, jer se impl.dogadja od 7-12 dana, ali bitno je kakav je endo i bitna je kvaliteta embrija. I da mogu slobodno pitati za mišljenje i embriologa, što naravno jesam 😂 prvo je ostala malo šokirana pitanjem, a onda je dala praktički isti odgovor, i da neka se ne zamaram time, oni vode računa o svemu. Suma sumarum, kbc ima svoje stavove, praksu i politiku, i nema tu individualnog pristupa pacijentici već smo sve kao na traci i po njihovoj šabloni pa kojoj uspije uspije..
    Sreca sretno u novom postupku 🍀

🙏 sretno svimaaaaaa!

Ja 36-on Savršen Amh 2pmol BETA +VTO X 3 = Biohemijske svaki put
    09.2023.Histeroskopija-septum 1cm.Mikrobiologija E. Uredna , NK cells E. Uredne,ERA test-u okviru na 124 sata receptivnost Fet - FERTICARE Prag -27.11.blastica,14dpt 1840,06 12+2 61mm.❤️🙏 Verified✅ devojčica

Ketyx
    11. Listopad 2023. 07:37

Korni točno kako kažeš, sve ide po šabloni. Ne prilagođavaju se pojedincu, što je jako tužno zato što bi nam svima možda bili bolji rezultati. Ja kod odem na konzultacije kod drugog dr.moj bude uvrijeđen i samo komentira da je to sve uzimanje novaca. Dobila sam prijedlog da prije iduceg transfera napravim testiranje NK stanica i izvadim progesteron dan ranije. Moj dr. je na to rekao da testiranje NK stanica nema smisla i da mi samo žele uzeti novce a da mi progesteron ako baš hoću mogu i oni izvaditi posto su sada dobili novi uređaj za to. Kad sam otisla na skrecing onda je komentirao da mi je i on to mogao napraviti besplatno, a znao je da sam narucena i da idem privatno na to al tada nije komentirao da moze on besplatno mi to napraviti.

👸🏻 33 - PCOS, MTHFR heterozigot, PAI-1 homozifot, IR 3.2, adenomioza / 🤵🏻 39 - normozoospermia
    5 IVF-a: 2 Petrova, 3 Škvorc
    1.IVF-20fol❌, 2.IVF-16fol 2trodnevna, 3.IVFp-3fol❌ 4.IVF-3fol❌, 5.IVF-22fol 1 morula, 6 BC (2x3)
    1.ET 2xtrodnevni-beta 0/ 2.ET 1xmorula-beta 0/ 3.FET 2xBC-beta 0/ 4.FET 2xBC-beta 0/ 5.FET 2xBC - beta 0
    09.02.konzultacije dr.G, IVF klinika

Hope1982
    11. Listopad 2023. 08:41

Ketyx

Korni točno kako kažeš, sve ide po šabloni. Ne prilagođavaju se pojedincu, što je jako tužno zato što bi nam svima možda bili bolji rezultati. Ja kod odem na konzultacije kod drugog dr.moj bude uvrijeđen i samo komentira da je to sve uzimanje novaca. Dobila sam prijedlog da prije iduceg transfera napravim testiranje NK stanica i izvadim progesteron dan ranije. Moj dr. je na to rekao da testiranje NK stanica nema smisla i da mi samo žele uzeti novce a da mi progesteron ako baš hoću mogu i oni izvaditi posto su sada dobili novi uređaj za to. Kad sam otisla na skrecing onda je komentirao da mi je i on to mogao napraviti besplatno, a znao je da sam narucena i da idem privatno na to al tada nije komentirao da moze on besplatno mi to napraviti.

Vidim svugdje je isto. U Njemackoj ovi opci gonekolozi govore kako ovi MpO doktori sam zele para itda. Kao ja bi ovako to uradio ili zasto je to uradeno itd. Dovedu te do toga da vise ne znas koga slusat i sta misliti. Ma ja bi mnoge promjene uvela.

🙋‍♀️41-🙋‍♂️33-9 godina borbe
    OAT i PCOS-AMH 42 pmol/l
    2 izgubljene trudnoce 26 tt i 8 tt
    9/2020-ICSI- 4f-2js-ET jedne blas❌
    10/2020-ICSI-40f-24js-9🐧(jedna odustala)
    11/2020-FET🐧🐧poz.test ❌
    3/2021-FET🐧🐧poz. test ❌
    4/2021-FET🐧🐧poz.test ❌
    11/2021-FET🐧poz.test ❌
    2/2022-FET 🐧poz.test ❌
    5/2023-zadnji pokusaj-PICSI-26f-19js-12zamrzli
    31.05.2023-ET 2 blas-test 7dnt➕- beta 12dnt 306-15dnt 1273-22dnt 9990-imamo titraje❤️6+1💔❌
    10/2023 - histeroskopija
    „Ne boj se i samo vjeruj“

Saniii
    11. Listopad 2023. 08:57

Sreća to je ono najbitnije , osjećaj da smo dali sve od sebe. Imate lijepu zalihu i vjerujem da ćete uspjeti :)
    Maus mi svaki mjesec prirodno "ovuliramo" jednu js a lijekovi koje mi dobivamo su hormoni fsh i lh koji hrane ostale antralne folikule koje imamo u tom ciklusu i cilj im je da povuku što više antralaca da se razviju i tim dobijemo što više js za oplodnju jer moguće da u tom setu je baš ona dobitna. Tako da poanta postupka je dobiti što više js tj u konačnici embrija jer logično vodimo se parolom vise transfera vece su šanse za trudnoću. Na kvalitetu js ne mogu utjecati doktori jer lijekovi koje primamo nisu za kvalitetu js, zapravo ni mi sami ne možemo utjecati jer naše stanice dobijemo rođenjem, genetski. Ali zdravijim nacinom zivota, tjelovjezbom, regulacijom bmi, šećera i svega drugog te korištenjem suplemenata poboljšavamo opće stanje organizma I tako posljedicno utjecemo na ishod.
     Zatim u oplodnji sudjeluju i js i spermij i do trećeg dana oplodnju vodi js a onda preuzima spermij, tako da je bitno i da je spermiogram uredan, muškarci s druge strane mogu jako utjecati na svoje stanje jer se spermatozoidi obnavljaju svaka 3mj.
    Ja se nikad nebi miješala u odabir terapije doktora jer oni imaju uvid u stanje naših hormona i najvažnije naših jajnika te cjelokupnu sliku pa prema tome korigiraju terapiju i brinu da li cemo uci i hiper ili ne.  Pergoveris je lijek koji sadrži fsh/lh i ista mu je namjena kao i ostalim.
    Btw pliz uredi potpis sa osnovnim info jer je teško komentirati ako nemamo bar osnovne dijagnoze i amh,fsl,lh. Možda si pisala ali je teško zapamtiti 😏
    Ketyx jel si pila decortin u terapiji?
    Sretno svima 🤞

🙋‍♂️1982 normo
    🙋‍♀️1988 2020 jajovodi ✂️ amh 18, pai 4g/4g, mthfr
    1.Ivf Petrova 07/20 10js ET 1bc❌️
    2.Ivf 01/21 13js ET 2bc❌️
    FET 03/21 2bc❌️
    3.Ivf 06/21 14js ET 1bc❌️
    FET 01/22 1bc beta 9dnt 55, 131, 66 biokemijska❌️
    4.Ivf Skvorc 06/22 13js ET 2 trod 8st❌️
    FET 12/22 2bc ❌️
    5.IVF prirodni 02/23 ET 1trod 8st ❌️
    6.IVF 05/23 Alea fertility 7js 2bc
    FET 06/23 ❌️
    FET 09/23❌️
    7.Ivf 05/24 Repromed 9js 3bc Et 1bc❌️
    Fet 11/24 ❌️
    Fet 12/24 ❌️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.