![](/media/img/e7/9a/4bc6906feb0cce2fb0f5.jpeg)
Drage ženice, želim s vama podjeliti svoju priču pa možda nekom da nade. Više od 3 god borimo se s neplodnošću. Hiperprolaktinemija, hashimoto, endometrioza,.. i spontani 1x, dalje nikako. Išla na Ivf krajem 4.mj. gdje je dr.Škvorc u Samoboru inzistirao da se uvede bromergon i on dao svoju stimuliranu th i na dan postupka jako slaba dioba stanica..nikakav izgled, naravno nije uspjelo. Danas, 35.dan ciklusa menga ne dolazi, 4.dan metalni okus u ustima i napravim test POZITIVAN! Kako će dalje biti, niko ne zna, al ovo je uspjeh jer prirodnim putem nije se primalo nikako.
👩🦰36g
👨🦰37 god
1 missed, Hashimoto, endometrioza, Amh prenizak, Hiperprolaktinemija
Cure, znam da je bilo puno puta ovo pitanje , ali Vas molim odgovor-koliko dana nakon et ste skupile hrabrosti za napraviti kućni test ? ET je bio 5 dana nakon aspiracije
-6/20 aspiracija , 13 folikula, nakon 5 dana embriotransfer- 3/21 rođena curka
-6/22 aspiracija, 9 folikula, embriotransfer nakon 5 dana, beta ko kuća, miss ab 14tt-stalo srčeko
-3/23 aspiracija, 9 folikula, et nakon 5d,betta0
7/23 9js, 2 embria, et 5.dan , 1 zmrzlić , beta 02.08. 1208 , beta 04.08. 2662
9/23 miss ab. generalizirani hidrops ploda, neg KČS
Drage ženice, želim s vama podjeliti svoju priču pa možda nekom da nade. Više od 3 god borimo se s neplodnošću. Hiperprolaktinemija, hashimoto, endometrioza,.. i spontani 1x, dalje nikako. Išla na Ivf krajem 4.mj. gdje je dr.Škvorc u Samoboru inzistirao da se uvede bromergon i on dao svoju stimuliranu th i na dan postupka jako slaba dioba stanica..nikakav izgled, naravno nije uspjelo. Danas, 35.dan ciklusa menga ne dolazi, 4.dan metalni okus u ustima i napravim test POZITIVAN! Kako će dalje biti, niko ne zna, al ovo je uspjeh jer prirodnim putem nije se primalo nikako.
Pozdrav!
Kao prvo čestitam na pozitivnom testu! :)
Da li si još uvijek na Bromergonu i koliku dozu piješ? Koliki ti je inače prolaktin bio prije terapije?
👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
KBCST
1.AIH❌
2.IVF-nema JS❌
3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
4.Prirodni IVF-nema JS❌
5.IVF-ET 2 2dn❌
6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
7.IVF-ET 2 2dn❌
CITO
8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
Trombofilija ✅
9.IVF-ET 1 3dn❌
Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
10.IVF-ET 2 3dn❌
11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
15.IVF-freeze all ❄️❄️
FET ⏳
Da li si još uvijek na Bromergonu i koliku dozu piješ? Koliki ti je inače prolaktin bio prije terapije?
Nisam se jos javila ginekologu, al receno mi je da ukoliko dodje do trudnoce da ga prekidam. 1 tbl navecer. 950 najvisi i nisam imala nikakvih simptoma, cista na hipofizi koja se i smanjila na zadnjem MR-u te su mi govorili da po smjernicama u takvim slucajevima bromergon neide.
👩🦰36g
👨🦰37 god
Nisam se jos javila ginekologu, al receno mi je da ukoliko dodje do trudnoce da ga prekidam. 1 tbl navecer. 950 najvisi i nisam imala nikakvih simptoma, cista na hipofizi koja se i smanjila na zadnjem MR-u te su mi govorili da po smjernicama u takvim slucajevima bromergon neide.
Meni su također uveli Bromergon radi povišenog prolaktina. Meni je prolaktin bio povišen kao reakcija na injekcije u stimuliranim ivf postupcima. Bio mi je 1200 i također sam uzimala jednu tabletu navečer. MR hipofize uredan. Imala sam groznu nuspojavu od Bromergona, nos bi mi se otprilike sat-dva nakon što bi popila tabletu začepio toliko da ne bi bez kapi za nos uopće mogla disati. Kao da mi je netko ugurao plutene čepove u nosnice. Užas! Također sam nakon uvođenja Bromergona uspjela zatrudniti, ali sam nažalost imala spontani. Jedva sam ga čekala prestati piti. Nedavno sam ga ponovno vadila i bio je 350 tako da je sad to u redu. Želim ti sreću i urednu trudnoću! Uživaj sada! :)
👩 39 AMH 3.38 🧔 Astenozoospermija
KBCST
1.AIH❌
2.IVF-nema JS❌
3.Prirodni IVF-ovulirala-AIH❌
4.Prirodni IVF-nema JS❌
5.IVF-ET 2 2dn❌
6.IVF-ET 2 2dn-missed ab 8.tt 💔
7.IVF-ET 2 2dn❌
CITO
8.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
Trombofilija ✅
9.IVF-ET 1 3dn❌
Histeroskopija ✅ Scratching ✅ Kariogram ✅
10.IVF-ET 2 3dn❌
11.IVF-ET 1 3dn❌ 1 ❄️
12.Prirodni IVF-ET 1 3dn❌
13.Prirodni IVF-ET 1 5dn❌
14.IVF/FET-ET 1 5dn + 1 ❄️ ❌
15.IVF-freeze all ❄️❄️
FET ⏳
Tikvice prvenstveno mi je žao što sam te uzrujala.. Ono što je sada najvažnije je da si ti trudna i da je sve u redu...On je tu da posluša specijalistu i pacijenticu, no ujedno mora raditi prema zakonima u zdravstvu. Punkcija jajnih stanica je postupak striktno vezan uz MPO, i nije opravdano bolovanje u ovom slučaju, to je provjerena informacija.. Da li je mogao oglušiti se na to, u to ne bih ulazila.. Također, nakon što ispucamo svoje postupke, sva naša prava po tom pitanju prestaju što se tiče HZZO-a. Razumijem ja sve poteškoće uz sam postupak, kako poslovne tako i privatne i prošle smo ih sve, svaka na svoj način, koje smo zaposlene i bile u postupcima, to nema veze s godinama...sistem je daleko nemilosrdniji i u "gorim" slučajevima liječenja, a kamoli u ovoj temi. Želim ti sreću i daljnjoj trudnoći i da te više ne ljute ni doktori ni forumašice
Panda, MalaG, Vitara hvala! Bilo me jako trta kad sam saznala, jer je moja beba tek 13mj, ali sad pomalo se gubi strah..
Martinamila83 test možeš napraviti 6dpt blastice.. ukoliko si spremna na ponavljano testiranje (praćenje da li crtica tamni), a ako postaneš expert, on možeš i 5dpt, ali to ne preporučam jer nije za svakoga Sretno!
👩🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡
Tikviceprvenstveno mi je žao što sam te uzrujala.. Ono što je sada najvažnije je da si ti trudna i da je sve u redu…On je tu da posluša specijalistu i pacijenticu, no ujedno mora raditi prema zakonima u zdravstvu. Punkcija jajnih stanica je postupak striktno vezan uz MPO, i nije opravdano bolovanje u ovom slučaju, to je provjerena informacija.. Da li je mogao oglušiti se na to, u to ne bih ulazila.. Također, nakon što ispucamo svoje postupke, sva naša prava po tom pitanju prestaju što se tiče HZZO-a. Razumijem ja sve poteškoće uz sam postupak, kako poslovne tako i privatne i prošle smo ih sve, svaka na svoj način, koje smo zaposlene i bile u postupcima, to nema veze s godinama…sistem je daleko nemilosrdniji i u "gorim" slučajevima liječenja, a kamoli u ovoj temi. Želim ti sreću i daljnjoj trudnoći i da te više ne ljute ni doktori ni forumašicePanda, MalaG, Vitara hvala!
Bilo me jako trta kad sam saznala, jer je moja beba tek 13mj, ali sad pomalo se gubi strah..
Martinamila83test možeš napraviti 6dpt blastice.. ukoliko si spremna na ponavljano testiranje (praćenje da li crtica tamni), a ako postaneš expert, on možeš i 5dpt, ali to ne preporučam jer nije za svakogaSretno!
AuroraB e sad si me bas nasmijala, hvala ti, budem se strpila još par dana
-6/20 aspiracija , 13 folikula, nakon 5 dana embriotransfer- 3/21 rođena curka
-6/22 aspiracija, 9 folikula, embriotransfer nakon 5 dana, beta ko kuća, miss ab 14tt-stalo srčeko
-3/23 aspiracija, 9 folikula, et nakon 5d,betta0
7/23 9js, 2 embria, et 5.dan , 1 zmrzlić , beta 02.08. 1208 , beta 04.08. 2662
9/23 miss ab. generalizirani hidrops ploda, neg KČS
Kod mene negativan test i danas.
E sad imam pitanje za Vas, dali se može odmah u fet u sljedećem ciklusu?
Jer mi nikako ne možemo u 9 mj pa ako ne budemo mogli u 8 onda ništa do 10 mj.
Draga baš mi je žao 😭 ali imaš se čemu nadati jer si mlada i imaš stvarno puno smrzlica a i među njima se sigurno krije jedna ili dvije bebe, Bože pomozi 💙🙏💙.
U fet možeš odmah u sljedećem ciklusu i to bi ti preporučila. Ja sam išla nekoliko ciklusa za redom na fet..
Drzi se, imaš se čemu nadati.
Ostale žene, sve vas pozdravljam i navijam za vas.
Tu i tamo dođem vidjeti kako je Tikvica, stela i ivy.
Ja sam se maknula od foruma i mpo.
U fazi sam mršavljenja i priprema za fet koji će biti vjerojatno zbog mog posla u 10mj...
Sva sam u karijeri, upoznajem nove ljude i ne mislim na mop 🤪
👩❤️💋👨38g
12/2020 ivf u IVF Centar💉🔬🧫🧬
12/2020 - ET 2 trodnevna 👎
❄🐧🐧🐧🐧 4 Morula
7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
2/22 FET 2xmorula👎
3/2022 IVF➡️ET-2x trodnevni👎(⛄⛄⛄⛄⛄⛄)
5/22 - FET 2x trodnevni 👎
6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
10/22 - FET 2x trodnevni - missed ab.💔
5/23 - Sv. Duh - ETx1 trodnevni 👎😠
10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
4/24-Sv. Duh - četvrti Ivf - transfer 1BC😮💨
7/24-fet 1BC 🙁
11/24-fet 2 BC ☹️
Jaoooo pa ja sam tak zacepljen nos prepisivala alergiji. Uzas! Navecer nisam mogla spavati jer se tolko zacepio da nisam mogla disati, a nikakvi sekret.. joj hvala na ovoj info.
Da, mi smo isli na 1 IVF i odustali jer se bojim posljedica od silnih hormona..to mislim da masa zena il ne zna il zaboravlja da u buducnosti postoji tim veci rizik od karcionoma (pogotovo ko ima genetski pozitivnu anamnezu)
Ma ko zna kak bude ovo proslo, al pozitivan test uopce vidjeti i to bez ikakvog iscjedka ma :D
Sretno i tebi :)
👩🦰36g
👨🦰37 god
Aurora , nisi me uzrujala ti nego sama pomisao na tog lijecnika ponovo. Ta pravila vrijede samo ako ides preko HZZOa i nemaju veze sa ostalim. Neke cure moraju u drugi grad na folikulometrije i naravno da im dr otvori bolovanje, to je samo kod njega nemoguce. Moja frendica je isla iz Zadra u Petrovu, naravno da je imala bolovanje od prvog dana, nece svaki drugo dan putovati i Zadra za Zg, sve je to stvar dobre volje. Ne vjerujem da svi drugi lijecnici ne postuju zakon, samo se prilagode. Inace i sam zakon kaze da se postupci mogu nastaviti i poslije 42 ako za to mpo lijecnik da preporuku. Zar to nije dovoljno?
Znam da po pravilima ne moze otvoriti prije punkcije ali ajmo bit realni, kad je situacija takva i netko nema mogucnosti, ajde budi covjek prije svega kao svi drugi lijecnici (jer kad se dr L. nije susreo sa tako necim a radi 35 godina, onda mislim da je stvarno izuzetak).
Velim, drago mi je da je tebi ok, ali ok ti je samo zato sto se nisi jos nasla u situaciji da ga nesto “trebas”. Nadam se da ni neces. I moja mama koja me kod njega prijavila prije 25 godina je zadovoljna, jer joj ne treba. Dodje jednom godisnje i to je to. Ego mu je iznad svega i to je jako lose.
Zalosno je da jesan gin nece izaci u susret, dok mi je moja LOM na to rekla da ce mi pomoci ako treba, hvala Bogu promijenila sam ga i vise nikad nisam imala problema. Sad imam najdivniju gin koja sve alsolutno razumije, uopce niti nejdem kod nje na preglede ali me nazove sestra, pita kako je, kako ide i td. Napravi sve po zamolbi mpo. Kod njega se ne bi zacudila da te i nakon pozitivne bete vrati na posao, jer kaj njega briga sto tamo pise mirovanje.
No dobro, sto se manje njega prisjecam to bolje, drago mi je da ima i curka koje su zadovoljne s njim ali mi je i drago da ja 7 mjeseci nakon sto sam otisla od njega imamsviju bebicu u busi😊
I tebi sve najbolje ❤️😘
👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
13.01.2014. Baby L.💙
Sortiraj odgovore
Najstariji