Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Panda.
    22. Srpanj 2023. 10:30

AuroraB

Darliv, potpisujem sve što ti je Saninapisala! Nek ti ta biokemijska bude znak da možeš ostati trudna, sad samo čekamo one prave smrzliće <3
    Tikvicežao mi je zbog lošeg iskustva sa dr. Račkim, ali kako si i sama napisala, uvijek ti je pisao bolovanja kad je bilo potrebno, a mnoge nisu bile ni blizu toga da im ginekolog da bolovanje nakon punkcije. Na žalost, zakon je takav za žene iznad 42,godine, a za sve mora postojati ispravna dokumentacija u slučaju da im dođe kontrola. S obzirom da je isti ujedno i moj liječnik i imam samo riječi hvale, posebno što se tiče izdavanja uputnica, lijekova i sl., imala sam potrebu osvrnuti se.
    Moje novosti su da mi potpuno neočekivano i spontano kasni menstruacija, test je pozitivan, a beta bila 140 na očekivani dan menstruacije.. Ne znam što će biti dalje, ne planiram ludovati sa ranim preglednima, niti pratiit da li tamne, svijetle.. Zasitila sam se toga :)

Nema boljeg iznenađenja. Čestitam 🥳🥰🤗

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Jurky32
    22. Srpanj 2023. 11:20

korni

Panda, Zelena čestitam na lijepim betama 🥳 držim fige da sve bude u redu, i da imate uredne i školske trudnoće ❤️
    Mura sretno, nek se mrva čvrsto primi 🍀🤞
    Bubice drago mi je da je pregled prošao dobro! Sad laganini dalje, odmaraj i uskoro ce novo druškanje 😍
    Ane91nadam se da je ipak rano i da će se za koji dan vidjeti crtica 🤞🍀
    Stela bravo za dobar pregled! Sigurno je olakšanje! Uživaj, odmaraj i mazi bušu ❤️
    Mandy, Jurky ako se ne varam, vaše bete su uskoro 🤞
    Npelice 😘Saniii odmori se i uživaj na godišnjem 🤗
    I moj godisnji počinje, vrijeme je za mozak na pašu 😅 i uživanje 😎

Moja je u ponedjaljak 😁🤞🤞❤️
    Želim svima lijepo ljeto u kojoj god fazi da bile ❤️
    Javim se u ponedjeljak sa dobrim ili lošim vijestima, treće opcije nema 😃
    😘😘😘😘😘😘 svima

👱‍♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
    8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
    9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
    10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙

purple0000
    22. Srpanj 2023. 12:25

Pozdrav,lavice moje!😘😘❤
    Nisam se jučer javila,imala sam strašne grčeve cijeli dan.Sve je bilo super,ali situacija je takva da su se na kraju oplodile dvije jajne stanice od kojih se jedna prestala razvijati,tako da u ponedjeljak imamo vraćanje jednog zametka.Baš sam potonula sad nakon ovakvih vijesti...😢😢
    Zelena i Panda-čestitke na prekrasnim betama!Baš su toooooop!🤗🤗❤❤
    Darliv-jooooj,stvarno mi je žao.Sad samo hrabro dalje!Uz tebe smo sve!🥰🥰🙏🙏
    Jurky-držim 🤞 za betu u ponedjeljak!Neka te obori s nogu.🙏🙏❤
    Sretno svim lavicama koje imaju nešto ovih dana!🤞🤞🙏🙏❤
    Pusam Vas!😘😘😘😘

👩 33 sve ok
    🧔 34 asthenoteratozoospermia - normozoospermia
    Poliklinika IVF

03/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    04/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    05/23 IUI ❌️ Femara/Menopur/Ovitrelle
    07/23 IVF : Elonva/Gonal/Cetrotide/Brevactid
    21.07.- aspiracija
    24.07.- embriotransfer ➡️ 1 osmostanični trodnevni zametak
    05.08.- beta 🙏🙏 12.dpt ➡️ 216.2
    07.08.- beta 🙏🙏 14.dpt ➡️ 617.5
    18.08.- prvi ultrazvuk 🙏🙏💜
    08.09. - drugi ultrazvuk 🙏🙏

• Vitara
    22. Srpanj 2023. 12:41

Aurora, sretno!!!! 🍀🤞🍀🤞🍀 Neka završi najljepšim mogućim scenarijem- bebicom u rukama. 🥰❤️

👩39, 👱‍♂️40, 👦 7 g, pokušavamo 4 g
    Amh 31, IR, mthfr, PAI-1 4G/5G homozigot
    Ostali nalazi u redu.
    2 aih, 1 prirodni, 4 ivf-a
    4 biokemijske
    4/23 prirodna trudnoća
    Stiže curica. 💓
    5.1. s 38+4 stigla L, sc

MalaG
    22. Srpanj 2023. 15:50

Darliv žao mi je.🥺😪 Ali vidim da je već sve isplanirano za dalje i stvarno se nadam da će idući postupak biti uspješan! Odmori i predahni, pa spremno u nove pobjede!😘🤗❤️
    Tikvice meni je ginekologica rekla da Aspirin uzimam do kraja trudnoće. Nije rekla da u nekom trenutku stanem.🤷‍♀️
    Stela baš mi je drago pročitati da su te napokon popustili simptomi! Držim fige da ostane mirno čim dulje i da uživaš u periodu ispred sebe i u godišnjem.😉🤗❤️
    Aurora predivne vijesti!😍🤭 Nadam se da će dalje sve biti uredno i bez komplikacija!🤞🙏🤗
    Purple nemoj tonuti, jedan embrij je dovoljan. 😉🤗 Vidim da ti je ovo prvi postupak, koji najčešće bude "probni" i u kojem doktori tek uče kako tijelo reagira na stimulaciju. Držim fige da te mrva dočeka u ponedjeljak i da postupak bude dobitan, a ti pokušaj biti pozitivna. Svi mi ovdje znamo da je to ponekad teško, ali probaj!🤞🙏❤️

🙋39g 🙋🏽‍♀️29g
    BetaPlus
    08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
    01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙

• Nadalina6
    22. Srpanj 2023. 17:16

Drage žene trebala bih pomoć s pitanjima oko umjetne oplodje izvan hrvatske i postupcima. 
    Ne znam od kuda početi. Imam djevojčicu i nakon nje 5 miseda (zastoj srca oko 7-8 tjedna). Zadnji put su utvrdili auneplodiju kromosoma x (turnerov sindrom). Od tada već 2 godine ne mogu ni zatrudniti od straha. 
    Svi nalazi koje sam radila svaki put su bili uredni. Kako imam već 39 godina ne bih više čekala nego bi išla na umjetnu oplodnju van RH gdje je dopušteno predimplantacijsko testiranje. 
    Zanima me što i kako dalje? Na koji način se dobije subvencija Hzzo, što ona pokriva pa nadalje sve drugo gdje otići. 
    Unaprijed se zahvaljujem na savjetima i informacijama.

🙋‍♀️1984
    2013 djevojčica
    2017 biokemijska
    2018 zadržani pobačaj (stalo srce) - kiretaža
    2018 zadržani pobačaj (stalo srce)
    2020 hospitalizacija, biokemijska trudnoća
    2021 zadržani pobačaj (stalo srce) - kiretaža - kariotipizacija (auneplodija kromosoma x-turner)
    Hormoni ✔️
    Korotipizacija partnera ✔️
    Trombofilija - PAI 1, MTHFR homozigot

• Nadalina6
    22. Srpanj 2023. 17:22

Nadalina6

Drage žene trebala bih pomoć s pitanjima oko umjetne oplodje izvan hrvatske i postupcima.
    Ne znam od kuda početi. Imam djevojčicu i nakon nje 5 miseda (zastoj srca oko 7-8 tjedna). Zadnji put su utvrdili auneplodiju kromosoma x (turnerov sindrom). Od tada već 2 godine ne mogu ni zatrudniti od straha.
    Svi nalazi koje sam radila svaki put su bili uredni. Kako imam već 39 godina ne bih više čekala nego bi išla na umjetnu oplodnju van RH gdje je dopušteno predimplantacijsko testiranje.
    Zanima me što i kako dalje? Na koji način se dobije subvencija Hzzo, što ona pokriva pa nadalje sve drugo gdje otići.
    Unaprijed se zahvaljujem na savjetima i informacijama.

Krivo sam u brzini napisala 3 miseda

🙋‍♀️1984
    2013 djevojčica
    2017 biokemijska
    2018 zadržani pobačaj (stalo srce) - kiretaža
    2018 zadržani pobačaj (stalo srce)
    2020 hospitalizacija, biokemijska trudnoća
    2021 zadržani pobačaj (stalo srce) - kiretaža - kariotipizacija (auneplodija kromosoma x-turner)
    Hormoni ✔️
    Korotipizacija partnera ✔️
    Trombofilija - PAI 1, MTHFR homozigot

anii208
    22. Srpanj 2023. 17:49

Stela_M

Pandice da se ne ureknem sve me popustilo i sad se osjećam top🙈 jel moraš ponoviti još jednu betu ili 🤩🤗❤️
    Anii od početka priželjkujem pišonju dok je dragi rekao da je curica pa ćemo najvjerojatnije na idućem uzv vidjeti tko je bio u pravu 😊🤣 dns sam 12+2 i toliko sam jučer bila nervozna da je to strašno 🙈 kako si ti, vrijeme leti 10 tt je tu 🤭🥰❤️
    Tikvice ja mislim da oni taj progesteron ostave više radi predostrožnosti naštetiti ne može, ali sam ja odahnula što nema vaginaleta🤣🤣
    Darliv hebemu sve baš mi je žao ☹️ napuni baterije ❤️❤️
    Svim pupicama puno sreće želim da se mrvice čvrsto prime, trudnicama isto puno sreće da trudnoće teku uredno, a dragim borilicama da napune baterije, uživaju u ljetu, i da nam jesen bude plodna, šaljem svima hug 🤗❤️❤️❤️

Stela_M nemoj mi nista govorit kako vrijeme prolazi, doslovno ko da sam jucer dobila pozitivnu betu. A danas vec 10 tjedana. Mogu mislit da ti je jjucer bila nervoza, kako nebi. Mislim da je svim nervoza prije uzv. Zato mi je glupo mjerenja tlaka prije uzv😂 Ja imam uzasno nizak tlak al bome sad mi bude taman prije uzv😂  Ja se i dalje osjecam top bez ikakvih boljki. Sad sam se vec lagano i opustila i zahvalna do neba sto je zasad sve lagano 🙏🏻 jedino sto se brze umorim kad setam i kad pricam to osjetim, ovo drugo bas nista🤗  Tebi bolje? Popustile glavobolje i mucnine?

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Tikvica
    22. Srpanj 2023. 19:24

AuroraB

Darliv, potpisujem sve što ti je Saninapisala! Nek ti ta biokemijska bude znak da možeš ostati trudna, sad samo čekamo one prave smrzliće <3
    Tikvicežao mi je zbog lošeg iskustva sa dr. Račkim, ali kako si i sama napisala, uvijek ti je pisao bolovanja kad je bilo potrebno, a mnoge nisu bile ni blizu toga da im ginekolog da bolovanje nakon punkcije. Na žalost, zakon je takav za žene iznad 42,godine, a za sve mora postojati ispravna dokumentacija u slučaju da im dođe kontrola. S obzirom da je isti ujedno i moj liječnik i imam samo riječi hvale, posebno što se tiče izdavanja uputnica, lijekova i sl., imala sam potrebu osvrnuti se.
    Moje novosti su da mi potpuno neočekivano i spontano kasni menstruacija, test je pozitivan, a beta bila 140 na očekivani dan menstruacije.. Ne znam što će biti dalje, ne planiram ludovati sa ranim preglednima, niti pratiit da li tamne, svijetle.. Zasitila sam se toga :)

Drago mi je da imas pozitovno iskustov ali ne dr. nije u pravu jer ja nisam koristila postupke preko zdravstva. 
    Ja privafno mogu ici i sa 50 godina i on je tu da poslusa specijalista moo doktora i to je zapravo njegova zadaca. 
    To je valjda jedini slucaj da se netko tako ponasa i odnosi, sto je sramota jer bi trebao biti support i poticati i biti podrska u postupcima. Ugl moze ga biti sram. 
    Da nisam prominenila lijecnika, danas ne bi bila u 13 tt.
    Tako da sorry, ali ne nije u pravu.
    Nadalje, ne mogu svi izlaziti s posla i ici na folikulometrije po par sati, njega takodjer niti to nije briga, on ti prije punkcije nece otvorit bolovanje, a moze. 
    Kuzis, stvar je dobre volje i razumijevanja, a on toga nema. 
    I prije 42. godine nije nista kod njega oslo glatko, jednostavno nemam dobre rijeci za njega.

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Tikvica
    22. Srpanj 2023. 19:27

Nadalje, po njegovoj logici kad ispucas 8 postupaka kojih imas preko HZZO on vise nece sudjelovati u nicemu.
    Naravno ne zelim ti da do toga dodjes, ali u tom slucaju bi promijenila misljenje, jed i privatno imas pravo ici koliko oces, ali u tom trenu ti on prestaje biti support.
    Stoga nista drugo nego obicno smece od lijecnika.

👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
    12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
    28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
    13.01.2014. Baby L.💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.