Stela i Anii mislim da sam vam ostala dužna komentar za baby watcher.🤨 Nemojte zamjeriti - ako odmah ne napišem, zaboravim kasnije.🙄🤦♀️
Mislim da bi vam svakako pomogao, pogotovo u početku dok ne osjetite bebicu, ali baš kao što je Anii rekla, zna se dogoditi da je teško pronaći otkucaje pa se žene na kraju još više zabrinu. Kad sam bila kod doktorice na kontroli prvi put, ona je imala poteškoće prilikom nalaženja otkucaja, a koristi ga doslovno svaki dan.🙄 Baby watcher koji mi imamo nema monitor koji "broji" otkucaje, nego se oni samo čuju, i najčešće muž traži di se beba skriva. Njemu to ide puno bolje od mene.😅🙊 Ali dosta je lako raspoznati bebine od maminih otkucaja jer ipak bebino srčeko kuca jače i brže. Ne znam kak se kreću cijene u Hrvatskoj, ali mislim da je Flowerson pričala da se bolje isplati uzeti polovni nego novi. Ja sam svoj platila 30-35€, ali sam ga ovdje u Irskoj kupila.🙈
Ako mogu još kak pomoći, tu sam!🤗🤭🥰
🙋39g 🙋🏽♀️29g
BetaPlus
08/22 1.ICSI ➡️ 5🥚➡️1oplođena ➡️ ET 1 trodnevna 06.09.'22.➡️17.09.'22.➖💔
01/23 2.ICSI ➡️12🥚 ➡️3 oplođene ➡️ET 2 trodnevna 17.01.'23. ➡️28.01.'23. ➕ 1.Beta 243 | 2.Beta 497 ➡️6+1tt 💓 NIPT☑️ Amnio☑️ Stiže nam 💙 22.09.'23. nam je stigao P!💙
Tako je Bebolina, prvi postupak. Dr na konzultacijama mi je predložila da krenemo s prirodnim i to već u idućem ciklusu iako mi je dala do znanja da su šanse svega 15 % i da je nećemo uloviti ili će biti prazna, nezrela itd.. Tako da sam i ja ušla opušteno ovo je tek početak i nemam šta za izgubiti.
Međutim jučer kad sam čula na punkciji: folikul je tu i imamo jajnu stanicu bila sam presretna. Baš sam se ponadala u uspjeh i onda jutros takvo razočaranje.
Sad sam se već malo posložila, prihvatila da je tako moralo biti i idemo dalje čekam do ponedeljka pa radim novi plan ...samo si još važem da li pokušati još jednom prirodni ili ne...
ja 34 hipotireoza pod th, Hashimoto
mm 37 sve ok
06/2023 prirodni IVF, sv.Duh, Ovitrelle, 11.7.Et, 25.7. beta ⛔️☹️
9/2023 stimulirani IVF, Bemfola150, Cetrotide
Tako je Bebolina,prvi postupak. Dr na konzultacijama mi je predložila da krenemo s prirodnim i to već u idućem ciklusu iako mi je dala do znanja da su šanse svega 15 % i da je nećemo uloviti ili će biti prazna, nezrela itd.. Tako da sam i ja ušla opušteno ovo je tek početak i nemam šta za izgubiti.
Međutim jučer kad sam čula na punkciji: folikul je tu i imamo jajnu stanicu bila sam presretna. Baš sam se ponadala u uspjeh i onda jutros takvo razočaranje.
Sad sam se već malo posložila, prihvatila da je tako moralo biti i idemo dalje čekam do ponedeljka pa radim novi plan …samo si još važem da li pokušati još jednom prirodni ili ne…
Možda ovaj put da probaš stimulirani, nekako su šanse malo veće. Ali isto tako prvi stimulirani oni ne znaju kako će tvoje tijelo reagirati na terapiju pa je to sve test ali opet može se dogoditi da će ti odmah biti dobitan. Ja baš polažem nade u ovaj sljedeći pa ako ne bude ništa mislim da ću se baš razočarati. Kod koje si dr, ja sam isto gore kod dr L.
Pokušavamo od 06/22
03/23 OAT, 1. stimulirani postupak (Ovaleap 150, Menopur 75), 2js, biokem.
05/23 prirodni postupak, nastupila O
08/23 2. stimulirani postupak (Pergoveris 225, Menopur 75), 2js, beta 0
01/24 VG 3. stimulirani postupak (Pergoveris 300), 3js, bez transfera
03/24 VG 4.stimulirani postupak (Pergoveris 225+ Gonal 75), 1js, bez transfera
06/24 5.stimulirani postupak (Supercur, Pergoveris), 1 js, transfer trodnevne mrve
08/24 💔💔
Dali je netko išao na ivf sa tsh-om većim od 2.5?
Moj je 2.9 i sad razmišljam kako sam čitala da taj tsh za taj postupak mora biti manji od 2.5 čak i 2 negdi piše a dr. Poljak moj uopće nije komentira.
Ima li netko iskustva s poliklinikom dr. Šparca, on je više rječit koliko čitam na internetu, jer ništa mi nije jasno kako dr. Poljak govori da ne triba vitamin d a nizak mi je, feritin isto ništa ne komentira, nalaz briseva star godinu ipo mu je dovoljan...
Šta više čitam više pitanja sad imam, nadam se da me razumite.
B
pink86 sto se tice tsh preporucljivo je da bude 2.5 jer ti sama stimulacija jos dodatno moze podic tsh. A on se stvarno regulira vrlo brzo uz terapiju. Doslovno u par dana.
Koliko ti je vitamin D? Neki doktori ne obracaju paznju na njega, nebitan im je a opet postoje studije koje su pokazale da stvarno pospješuje implantaciju. S obzirom da nije problem ni taj vitamin d povecati - dr opce prakse ti napise recept za d vital 25000 jednom tjedno i isto se jako brzo regulira posebno sad u ljetnim danima. Mislim da je i tsh i vitamin d poprilicno jednostavno dovesti u red i ako ti mogu pomoci u postupku da je bolje rijesiti nego ne. A papa test i brisevi ja bi na tvom mjestu zbog sebe to napravila jer ako nesto i ne bude ok, bolje da rijesili prije trudnoce nego u trudnoci🤷🏻♀️
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Moj je 2.9 i sad razmišljam kako sam čitala da taj tsh za taj postupak mora biti manji od 2.5 čak i 2 negdi piše a dr. Poljak moj uopće nije komentira.
Ima li netko iskustva s poliklinikom dr. Šparca, on je više rječit koliko čitam na internetu, jer ništa mi nije jasno kako dr. Poljak govori da ne triba vitamin d a nizak mi je, feritin isto ništa ne komentira, nalaz briseva star godinu ipo mu je dovoljan…
B
Cito ima boljeg embriologa. Poljak ce te prije postupka vjerojatno traziti nove briseve. 99 posto da hoce. Njemu hormoni nisu bitni da su uvijek novi, glavno mu je stanje jajnika na uzv. Ako se vec premisljaš, ja se ne bi premisljala između cita i šparca nego npr između cita i repromeda u zg.
pink86sto se tice tsh preporucljivo je da bude 2.5 jer ti sama stimulacija jos dodatno moze podic tsh. A on se stvarno regulira vrlo brzo uz terapiju. Doslovno u par dana.
Koliko ti je vitamin D? Neki doktori ne obracaju paznju na njega, nebitan im je a opet postoje studije koje su pokazale da stvarno pospješuje implantaciju. S obzirom da nije problem ni taj vitamin d povecati - dr opce prakse ti napise recept za d vital 25000 jednom tjedno i isto se jako brzo regulira posebno sad u ljetnim danima. Mislim da je i tsh i vitamin d poprilicno jednostavno dovesti u red i ako ti mogu pomoci u postupku da je bolje rijesiti nego ne. A papa test i brisevi ja bi na tvom mjestu zbog sebe to napravila jer ako nesto i ne bude ok, bolje da rijesili prije trudnoce nego u trudnoci🤷🏻♀️
anii208 hvala na odgovoru!
Vitamin d mi je u drugom misecu bija skoro 40 od tada koristim sprej i dr Poljak mi je rekao da prestanem jer sad primam dovoljno tog vitamina od sunca, pa da samo mogu pretjerati a papa test mi nije stariji od godinu dana i sve je ok, možda mi je zato priznao starije nalaze briseva...inače nikad nisam imala problema s bakterijama ni zaraznim bolestima, uvik mi brisevi budu ok.
Krajem osmog idem opet kod njega na pregled i dogovor za protokol pa će sigurno bit detaljniji.
Ima li netko iskustva s poliklinikom dr. Šparca, on je više rječit koliko čitam na internetu, jer ništa mi nije jasno kako dr. Poljak govori da ne triba vitamin d a nizak mi je, feritin isto ništa ne komentira, nalaz briseva star godinu ipo mu je dovoljan…
B
Cito ima boljeg embriologa. Poljak ce te prije postupka vjerojatno traziti nove briseve. 99 posto da hoce. Njemu hormoni nisu bitni da su uvijek novi, glavno mu je stanje jajnika na uzv. Ako se vec premisljaš, ja se ne bi premisljala između cita i šparca nego npr između cita i repromeda u zg.
Hvala MAGnoli, sad sam mirnija nakon ovog šta si mi napisala.
Bebolina mene vodi dr Turudic a punkciju mi je radila dr Luetic. Za početak mi se obje čine dobre doktorice. Kako kod njih ide za idući postupak...da li su opet konzultacije prvo pa onda postupak ?
Da li znate imaju li pauzu preko ljeta zbog godišnjih?
ja 34 hipotireoza pod th, Hashimoto
mm 37 sve ok
06/2023 prirodni IVF, sv.Duh, Ovitrelle, 11.7.Et, 25.7. beta ⛔️☹️
9/2023 stimulirani IVF, Bemfola150, Cetrotide
Zelena,pupice,super!😘 Sad samo laganini.🤗🤗 Držim figeeeee!🤞🤞 Jesi pojela krumpiriće?😉 Da,skupi su lijekovi i injekcije,mi smo injekciju Elonva platili 359 eura,ali nije mi žao.😉
Jurky,jedna ali vrijedna.Držim fige na najjače!🤞🤞🙏🙏🫂
Evo,meni vještica došla dan ranije,sutra zovem da je prijavim i onda u ponedjeljak injekcija Elonva i polako krećemooooo sa svime.🙏🙏💜
Svim curkama želim ugodan vikend i da se lijepo odmorite&rashladite!😊😘😘❤
Hvala ti 😘 Sretno i tebi dalje 🤞🤞❤️Pozdrav drage moje, pratim vas neko vrijeme a sad sam se odlučila priključiti ako me primate.
Ukratko, 4 godine pokušavanja bez uspjeha. Moji hormoni odlični za moje godine, potvrđena ovulacija, AMH 30, štitnjača TSH 2 pod terapijom…MM sve ok. Idemo na MPO.
Jučer prva punkcija prirodni IVF. Danas sam zvala i nema znakova oplodnje.Ostavit će je u mediju do ponedjeljka. Po vašem mišljenju i iskustvu da li postoji mogućnost da će se ona ipak krenuti razvijati?
Dobrodošla 🥰 Jesmo mi jučer bile skupa u sobi na Sv. Duhu? ❤️
Uglavnom, kad sam ja imala prvi postupak tamo, dan nakon punkcije nije bilo vidljivo ništa, alii nakon 48h ipak je došlo do oplodnje.. to je moje iskustvo i želim ti svu sreću da do oplodnje ipak dođe 🤞🤞🤞🤞
Hvala, već sam oplakala jer me malo pogodilo naravno, al ipak ima malo nade još.
Nismo, ja sam išla zadnja s još jednom ženom za prirodni jer smo mi bile bez anestezije. Stvarno nije bilo strašno , osjetila sam ubod ali može se izdržati 1.
Vjerovatno smo se vidjele u čekaoni, ja sam sjedila s mužem ispod panoa slika s bebama 😊jer sam čekala upute dalje i nalaz.
Ahaaa moguće onda da smo se u čekaoni vidjele 😊 ja sam vadila 6 bez anestezije, boli, ali podnošljivo..
U svakom slučajno sretnoo 🤞😘
Ja sam shvatila kad je više folikula da ide anestezija pa se leži u sobi na promatranju? To je onda tvoj odabir da nisi htjela ili? Toliko novih informacija pa sam malo zbunjena…
Hvala vam na podršci, stvarno ste divne 🥰 također želim sreću svakoj od vas u kojoj god ste fazi. ❤️🍀
Sama biraš želiš li anesteziju ili ne 😊
👱♀️ 33, AMH 4.6,visok FSH 🧑 36, OAT
8/22 Petrova➡️prc➡️AIH - 👎
9/22 Petrova➡️stim., pukli folikuli➡️AIH - 👎
10/22 Petrova➡️prc➡️ 2 🥚 👎 3/23 Sv. Duh➡️stim., 3🥚ET 1 👎 5/23 Sv. Duh➡️prc, ET 1 👎 7/23 Sv. Duh➡️stim., 4🥚ET 1 👎 1/24 Beta+➡️stim., 3🥚ET 2 ➡️test 12.dnt +➡️beta 15.dnt 1019.2➡️uzv 29.2➡️6+1❤️➡️amnio👌➡️it's a boy 💙
Sortiraj odgovore
Najstariji