Ovaj digitalni test za utvrđivanje ovulacije izgleda da je baš LAŽ. Imala sam pozitivan test nedjelju 2.4. i ponedjeljak3.4. a u utorak bio negativan. Nedjelju i ponedjeljak smo imali odnos. I danas znači 14.4. opet je taj test na ovulaciju pozitivan pokazao mi smjeska što sad zar opet imam ovulaciju?
Također radim u zdravstvu i grozno mi je čuti da se nekome da "poklon" da bi se bolje ponasali prema nama. Normalan doktor i sestra se prema svakom pacijentu ponasaju jednako. Druga stvar je nekome donijeti poklon kao zahvalu, jer nam je izasao u susret ili bio jako ugodan. I sama dobivam poklone od pacijenata ali nikad radi toga nisam promijenila nacin na koji sam se prema njima ponasala nego samo bila nagradena da svoj posao obavljam dobro. Jednako kao sto cemo frizerki ili konobaru ostaviti baksis, a u zdravstvu kavu i cokoladu.
Osobno ne dajem nikom ništa jer baš kao što je lola napisala, oni su tamo da rade svoje posao. Isto tako nisam ništa kupovala profesorima kad sam diplomirala jer mi je to isto apsurd...ja sam se ubila od učenja, seminara i svega ostalog, trebali bi oni meni nešto poklonit, a ne da ja njima poklanjam, sve sam sama "zaradila". Jedino bih kao izuzetak navela svoju divnu endokrinologicu jer mi je učinila takvu uslugu, kakvu nitko ne bi i ništa nije tražila nikad zauzvrat. Nisam joj ništa ni poklonila, al u trenutku kad rodim joj apsolutno želim nešto dati iz zahvale jer je to stvarno zaslužila, nije mi morala izać u susret tako kako je. To je za mene jedini izuzetak, ako netko napravi za mene i više nego što treba, a realno ne mora.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Cure zao mi je za sve negativne bete 💔 drzite se!
Maus ja sam uvijek koristila lh trakice, tako da ne znam kako tocno digitalac funkcionira. A jel imas kakve simptome ovulacije?si mjerila bazalnu?
Nama je postupak definitvno odgodjen, u 6mj se moramo javiti za konzultacije. Dotad, aktivnost u kucnoj radinosti. Cure koje pijete q10, koji/čiji pijete? Koliko sam procitala nama je potrebna doza od 400 mg, a mm 200mg?
👸'84. (AMH 18,6 pmol/L, redoviti ciklusi)
🤵'88. (oligozo ➡️normo), start 10/21, 9/22 missed ab.,
6/23 (KBC Ri)- duo stim - 3🐧
9/23-1.FET - 1🐧 (prir. ciklus)❌
10/23-2. FET - 1🐧(prir. ciklus) 7dnt + ➡️ 10dnt beta 274.9, 12dnt 844.7, 14dnt 2195➡️ 1.uzv - 7+1 ❤️ Panorama low risk - it's a girl 🩷 OTP 24.6.➡️ 27.6.'24. baby L. 🩷
Bebolina, mislim da sam uhvatila da ti je beta negativna, žao mi je...baš loš niz.
Želim vam svima svu sreću, pročitam, al kako čitam pol toga zaboravim što sam pročitala.
KBC Ri, ♀️91' - subklinicka hipotireoza, ♂️ 84' - teška oligoastenozoospermia
11, 12/2021 2 prirodna ICSI ➡️ ❌
04/2022 1. stimulirani IVF ➡️ Bemfola 150 | Decapeptyl 2x ➡️ 19 🥚| OHSS ➡️ 5 ❄️
10/2022 1. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 8+0 missed ab 💔
01/2023 2. FET (prirodni) ➡️ 1 ❄️| 21dpt B 10546; 7+1 💓 Qualified 360 ✅ Girl A 🌸 Born on 02.10.2023 💕
Također radim u zdravstvu i grozno mi je čuti da se nekome da "poklon" da bi se bolje ponasali prema nama. Normalan doktor i sestra se prema svakom pacijentu ponasaju jednako. Druga stvar je nekome donijeti poklon kao zahvalu, jer nam je izasao u susret ili bio jako ugodan. I sama dobivam poklone od pacijenata ali nikad radi toga nisam promijenila nacin na koji sam se prema njima ponasala nego samo bila nagradena da svoj posao obavljam dobro. Jednako kao sto cemo frizerki ili konobaru ostaviti baksis, a u zdravstvu kavu i cokoladu.
Ja se slažem sa ovim i sa svime što ste pisale. Također radim u zdravstvu i uvijek kažem pacijentima da sam ja ovo odabrala kao svoj posao te da sam za isto i plaćena. U redu mi je čokolada ili tako neka sitnica, ljudi se zaista vežu za nas u oporavku pa ih razumijem, ali novac općenito ne volim primiti. Osjećam se jako nelagodno u tim situacijama i uzmem baš kada ne odustaju, i to ajde ako je neka manja cifra tipa za kavu, ovako nešto više nema šanse. Taj princip plaćanja doktorima mi je također mito jer bi trebali sve jednako tretirati. Na kraju dana, njih zaista boli briga za te poklone, barem u ustanovi gdje ja radim. Pola tih stvari se samo razvlaci po ordinacijama/kuhinjama.
Ako vas je strah da vas neće lijepo tretirati, sigurna sam da se za to uvijek možete tamo nekome obratiti i tražiti svoja prava. Razumijem taj strah, imam ga i ja kada su u pitanju državne bolnice, ali evo nisam lipe nikome dala gdje god da sam išla i svagdje su mi pomogli. Osobno znam dosta slucajeva gdje su doktori trazili poklone i novac, ali to je direktno za prijavu!
🙋♀️ 28 - AMH 6,8
💁♂️32 - asthenozoospermia ➡️ normozoospermia
👶 Pokušavamo od 2021.
3/2023. Prvi IVF - Vinogradska - Gonal 225/ Bemfala 225 + Cetrotide + Ovitrelle - aspiracija 17.3.(9 js - 4 embria - 1 petodnevni na kraju, 0 ❄️), transfer 22.3., 12dnt 58,9 / 14dnt 96 /16dnt112/ 19dnt106 - biokemijska
7/2023. 3js - 1 trodnevni, 0❄️. Beta 31.7. 13dpt 410. Beta 2.8. 916 🥰. 16.8. 6+3 💗 28.8. 8+1 💗 21. 9. 11+4 💗 YOU51 ☑️ it's a girl 💜
KORNI ovulacija mi je prošla za 4 dana trebam dobiti a lh test od 40 mi opet pozitivan i to sigurno. Jedino ako cu opet imati ovulaciju
Žvrkljić pitala si za muza kako je dosao do normo. Najprije je snizio tsh-a s 11 na 1.7 s eutiroxom. Nismo ni znali da ima problem dok ga moj mpo ginekolog nije poslao na daljnu obradu zbog loseg spermiograma. Uz eutirox uzimao je vitamin D 25 000 jednom tjedno i Prosperm jednu tabletu dnevno. Trebalo mu je cc 3-4 mjeseca da dodjemo do normo.
👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
🧔🏻♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙
Maus iz mog iskustva, a mozes i da pretražiš na internetu, oko 30% žena ima sekundarni LH ‘surge’, odnosno porast LH dva do tri dana pred menstruaciju. Kod mene je to uvek tako. LH trakice budu full pozitivne, tamnije od kontrolne crte i ponovo ‘posvetle’ nekoliko sati pred menstruaciju. To se relativno često dešava, tako da ne mora da znaci da je testic neispravan. Samo sam htela malo da te umirim
👩44, low AMH 🤵44, azo
2015-2022 biospsija testisa nista, 14x IVF/ICSI donor semena, 2x missed ab, ostalo 0
2022 microTESE, top rezulta (3 slamke), IVF/ICSI donorka j.s., 3 odlicne blastociste, transfer 2xBC; 1. BETA 13dpt 440, 2. BETA 17 dpt 4,520; UZ 6w1d 2x❤️
Suncice i curke koje imate neg bete, jako mi je zao, nikako neke dobre vijesti.
Petra, hvala ti sto me se uvijek sjetis ❤️ uzivaj sa princezicom i saljem pusu o zagrljaj.
Curke ja sam imala takvu migrenu zadnja dva dana da sam ih doslovno prelezala, doslo mi da lupam glavom o zid. Kako inace imam migrene pokusala sam sa svime ali ovaj put nije upalilo. Malo je ublazilo ali toliko je kratko trajalo da sam jos sad iscrpljena od svega.
I unazad par dana osjecam se uzasno, kako sam si rekla da je ovo zadnji pokusaj stimulirani i da mogu eventualno pokusat jos i u prirodnom jer u konacnici isti broj js dobijem, pocela me neka tuga i jad opsjedat.
I ovaj postupak za sada ne osjecam jos nista inace poslije stimuliranih imam one menda bolove, sad se pojave ali gotovo zanemarivo, znaci apsolutno nista.
Znaci mozak se prirema vec na negativnu betu, ali sama pomisao da je to to mi je odjednom postala nezamisliva. Uzasno se lomim, al istvarno vise iz postupka u postupak mi je pretesko, fizicki, psihicki, a bogme i finamcijski.
Puno sam razmisljala i o promjeni dr prema vasoj preporuci i repromed mi se cini kao ok, samo sad me i to muci, dok napravim ponovo sve nalaze, proci ce mi nesto vremena, a def vrijeme nije na mojoj strani.
Mozda me iznanadi beta konacno pa me rijesi ove preteske odluke.
Ljubim vas sve🥰😘
👩🏻43/AMH 4,5 👦🏻46 ok
12/21- 2 fol, ❌02/22-2 fol, ET2❌ 04/22-5 fol, ET 3,12dnt 213, 13 dnt 305, 17dnt 1226, 9+4💔 01/23- 2 fol,ET-2❌ 02/23 - prir. IVF,ET1❌03/23-2 fol,ET 1❌04/23-6 fol,ET 3, beta 14dnt 247, 16dnt 645❤️27.05.-uzv✅03.06.-uzv❤️16.06.-uzv ❤️✅
28.06- uzv✅ Qualified180✅💙5uzv+MA scan✅ 21.11 Ctg/AS/uzv✅08.01.TA/ CR/
13.01.2014. Baby L.💙
Darivanje doktora kuvertom za mene nije darivanje nego mito. Shvacam jad i muku koju prolazimo, ali eticki, to nije ispravno i jadan je doktor koji prima takve 'poklone'. Darivanje iz zahvalnosti i euri u koverti ne idu skupa i zao mi je citati da je nekima to skroz normalno…
Nije to nikom normalno ali svi na kraju to činimo i učinili bi za zdravlje sve i dali zadnju kunu da mislimo da bi pomoglo. Postupak radim privatno i masno plaćam pa ne dajem kuvertu, ali osobno kada mi se mama razboljela teško od karcinoma, u bolnici se točno znala cijena svakog doktora koji prima novce i kojem "treba" platiti i koliko. Tako da o tim zakletvama doktora ne bi baš pričala jer sam prošla u bolnici svašta sa mamom koja je na kraju i umrla od te opake bolesti.. u svakoj ustanovi postoje kodeksi i "zakletve " odnosno propisi gdje se prema poslu treba odnositi odgovorno i savjesno, ne samo u zdravstvu, pa eto ne primjenjuju to svi..
🙋♀️Amh 17,9 ; MTHFR, Heterozigot Pai-1, 4G/4G, trombofilija💉
🙋♂️normo
2011. Curica - prirodno
11/22. Aspiracija, 8 folikula, 4 blastice
11/22 ET 2 blastice - ❌️
01/23 prirodni FET 2 blastice -biokemijska ❌️
02/23 aspiracija, 9 folikula, 6 trodnevnih
02/23 ET 2 trodnevna - biokemijska ❌️
4/2023 FET 2 smrzlića ❌️
7/2023 histeroskopija✔️
08/2023 FET, 13dnt beta 310,15dnt beta 808, 31.08. 1.Uzv❤️, 08.09. 2Uzv❤️
Sortiraj odgovore