Potpomognuta oplodnja vol. 8

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Razumna
    06. Veljača 2023. 00:34

Moj muž ide na spermiogram u utorak u 18h. Nije bio kod kuće 10 dana i nije se "pobrinuo" za sebe. I sad ispada da je apstinirao 10 dana umjesto 2 do 5.
    Ako prekine apstinenciju sad onda ispada da će aptinirati manje od dva dana. Luda sam vise

12/2020-Luči1️⃣ivf➡️ET 2 trodn👎❄️ 4 Morula
    7/21- FET 2xmorula, 1.beta:505, 2.beta 3030, 1.UVZ 🤰🏼2.UVZ 💗3.UVZ 💔😭
    2/22 FET 2xmorula👎
    3/2022-Lucinger-2️⃣ IVF➡️ET-2x trodn👎, 6x⛄
    5/22 - FET 2x trodnevni 👎
    6/22 - FET 2xtrodnevni 💥biokemijska 🥺
    10/22 - FET 2x trodnevni - Blighted Ovum 😭
    5/23-Sv. Duh-3️⃣ivf➡️ETx1 trodnevni 👎, 🥶🥶
    10/23-Sv. Duh-FET 2bc-Blighted Ovum 😭
    4/24-Sv. Duh - 4️⃣ Ivf - ET 1BC😮‍💨, 🥶🥶🥶
    7/24-fet 1BC, 11/24-fet 2 BC 😔😔😔
    2/25-Sv. Duh - 5️⃣ Ivf - 🥶🥶🥶🥶

Johicaa
    06. Veljača 2023. 06:48

Razumna

Moj muž ide na spermiogram u utorak u 18h. Nije bio kod kuće 10 dana i nije se "pobrinuo" za sebe. I sad ispada da je apstinirao 10 dana umjesto 2 do 5.
    Ako prekine apstinenciju sad onda ispada da će aptinirati manje od dva dana. Luda sam vise

Jutro Razumna,
    Ako je to kontrolni spermiogram , moze li se odgoditi par dana ? Znam da ti nije vise do cekanja, ali mozda je bolje odgoditi ako imate mogucnost tu.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

Johicaa
    06. Veljača 2023. 07:01

Razumna

Jutro Razumna,
    Ako je to kontrolni spermiogram , moze li se odgoditi par dana ? Znam da ti nije vise do cekanja, ali mozda je bolje odgoditi ako imate mogucnost tu.

🌸'90, AMH 12,10, sve ok
    🐝'89, Retrogradna ejakulacija
    IVF/ ICSI(BiH)2022. 5❄️
    Fet No.3. 12/2023. 1❄️ 6dpt test +, 11dpt Beta 510, 13dpt 1050, Uzv. 14.02 ✔️
    21.08.'24 🌈💙👶🏻 3450 gr i 54 cm

ZuzaLu
    06. Veljača 2023. 08:06

Jutro lavice, uz ☕️pratim vas čitam svaki dan(nakon velike pauze) i evo da javim😊. Krajem tjedna idem po svoja posljednja dva❄️❄️, vjerujem uspješna. 🥳
    Sretno danas svima koji imaju nešto🤗

🤷‍♀️ PCOS 🤷‍♂️ lošiji spermiogram
    04/21 Gonal 150, Cetrotide, Decapeptyl - dobili 12 jajnih stanica, 8❄❄ (blastice), lagani hiper bez transfera
    07/21 FET ❄️❄, beta ✖️
    10/21 FET ❄️ ❄, beta ✖️
    12/21 FET❄️❄️, u prirodnom, beta ✖️
    02/23 FET❄️❄️, u prirodnom,beta✖️

• LolaBunny
    06. Veljača 2023. 09:02

Hvala Z-MARTA, Luna93, Johicaa i Sani88 na pomoći 😊

👩🏻 33, nalazi uredni, miom 4x5cm ➡️ narastao na 6x7 u stimuliranom postupku ➡️ mora van
    🧔🏻‍♂️ 34, oligoasthenoospermia

Vuk Vrhovac
    01/23, IVF prirodni, Femara, 1 folikul - prazan 😔
    03/23, IVF stimulirani, 5 ❄️
    slijedi: operacija mioma

KukurbitaPepo
    06. Veljača 2023. 10:05

Luna93

Z-ATRAM

Samo da prijavim, na kontroli vide 8 JS, ali sad se brinem a ne puknu ili im se nešto ne desi loše :) U ponedjeljak opet kontrola pa Boze dragi valjda i punkcija. Do tada na još malo Gonala i Cetrotide

To sam i ja mislila, ali nece puci. Ne brini se. 😊
    Ja mislim da sam ja ovdje bila najgora, svaki dan sam imala neko novo pitanje i neke nove fiks ideje. Cure su me stalno tjesile i objasnjavale mi. 😆

Hej Luna, Vidim u tvom potpisu velike razlike u AMH.
    Kako su ti doktori objasnili tako uistinu veliku razliku u AMH?
    10. 2022. AMH 1.40 ng/mL / 10 pmol/L

01.2023. AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L

Reagiram na taj AMH ko narkic na iglu, meni stalno svi dr.govore da to moze s vremenom ici samo dole,a ne gore...I da se sa vitaminima i mineralima ne popravlja AMH vec kvaliteta j.s.  Manje razlike u mjerenju se mogu vidjeti ovisno o metodi analize i labu, to mi je jasno...  Mozda i ja na kraju zapravo imam normalan AMH za svoje godine

Luna93
    06. Veljača 2023. 10:26

Z-MARTA

Luna, budući da nam je otprilike ista terapija i status, smijem li te pitati zašto još nisi uradila ET? Interesuje me s obzirom da sam ja mislila da će to ići puno brže, odmah nakon punkcije i ET kroz koji dan. Znaci ipak treba proći neko vrijeme?

Ja nisam planirala ET, radila sam histeroskopiju. Nisam imala indikacije za nju, mogla sam da biram ili ona ili HSG. Odlucila sam se za nju, jer nam se zurilo da u vrijeme godisnjih zavrsimo postupak i dobijemo smrzlice. A kad se radi histeroskopija, nema ET. 
    Tebi ET mogu samo otkazati u slucaju hipersimulacije jajnika, tako da ne brini. 
    Mislim da ce ti ubrzo nakon punkcije, naravno u zavisnosti od razvoja oplodjenih jajnih celija zakazati i ET, zato ti ne treba muz. Vazno je samo da bude tu za vrijeme punkcije. 😊

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

anii208
    06. Veljača 2023. 10:28

KukurbitaPepo

Luna93

Z-ATRAM

Samo da prijavim, na kontroli vide 8 JS, ali sad se brinem a ne puknu ili im se nešto ne desi loše :) U ponedjeljak opet kontrola pa Boze dragi valjda i punkcija. Do tada na još malo Gonala i Cetrotide

Ja mislim da sam ja ovdje bila najgora, svaki dan sam imala neko novo pitanje i neke nove fiks ideje. Cure su me stalno tjesile i objasnjavale mi. 😆

Reagiram na taj AMH ko narkic na iglu, meni stalno svi dr.govore da to moze s vremenom ici samo dole,a ne gore…I da se sa vitaminima i mineralima ne popravlja AMH vec kvaliteta j.s. Manje razlike u mjerenju se mogu vidjeti ovisno o metodi analize i labu, to mi je jasno… Mozda i ja na kraju zapravo imam normalan AMH za svoje godine

KukurbitaPepo moj je identican tvom 2.7 pmol. Nedavno sam ga vadila opet s nadom da je prvobitno bio niži zbog nedostatka vitamina D, sad sam cak i u drugom labosu vadila ali dobila sam iste nalaze - 2.7 pmol. 😂
    Tako da neopterecuj se time, i meni je trebalo dugo da ga prihvatim. Boostaj kvalitetu jajnih stanica i bitniji ti je broj antralnih folikula. Meni se s 3 popeo na 8  sto je za moj amh, odlična brojka.
    Poslušaj si ovaj podcast jedne amričke mpo doktorice, bas o amh. Mislim opcenito mi je njen podcast super jer priča o neplodnosti, al naravno mene je najvise zaintrigiro ovaj o amh-u
    https://podcasts.apple.com/hr/podcast/as-a-woman/id1449553339?i=1000446632818

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

Luna93
    06. Veljača 2023. 10:43

KukurbitaPepo

Luna93

Z-ATRAM

Reagiram na taj AMH ko narkic na iglu, meni stalno svi dr.govore da to moze s vremenom ici samo dole,a ne gore…I da se sa vitaminima i mineralima ne popravlja AMH vec kvaliteta j.s. Manje razlike u mjerenju se mogu vidjeti ovisno o metodi analize i labu, to mi je jasno… Mozda i ja na kraju zapravo imam normalan AMH za svoje godine

Sto se tice AMH, prvi nalaz sam radila u privatnoj labaratoriji, a drugi kod njih u klinici. Ono sto mi nije bilo jasno jeste da na pregledu za konsultacije za MPO rekli su mi da imam puno antralnih folikula, potvrdili da sam imala ovulaciju. 
    Nakon toga sam dozivjela blagi sok kad sam vidjela nizak AMH. 
    Iz klinike za MPO rekli su mi da bi bio validan nalaz AMH, mora biti gotov isti dan. Na osnovu recenog, trazila sam lab. koja isti dan i izdaje nalaz. Istovremeno sam vadila i nalaz vitamina D, koji mi je tad bio oko 90, sto i nije nisko. Tako da ne znam sta je u mom slucaju uticalo na varijacije u rezultatima AMH.  Nakon prvog nalaza pocela sam koristiti sledece suplemente: Q10, omegu, vitamin D 1000, vitamin E 600 (inace zbog moje ishrane je nizi), selen, cink, folnu kiselinu, kolagen i hijaluron ( to pijem kao prevenciju bora neovisno o postupku). 

👩🏻29👦🏻43
    Ciklusi 28/29
    👩🏻 AMH 3,28 ng/mL / 23,43 pmol/L
    TSH 2,55
    Vitamin D 38.3 ng/mL
    👦🏻 asthenoteratozoospermia, brisevi uretre ✅
    ICSI- 01.23. Gonal, Femara; Cerotide;Ovitrelle
    Punkcija 17🥚, 3 blastociste ❄️

KukurbitaPepo
    06. Veljača 2023. 10:54

Luna93

KukurbitaPepo

Luna93

Z-ATRAM

Sto se tice AMH, prvi nalaz sam radila u privatnoj labaratoriji, a drugi kod njih u klinici. Ono sto mi nije bilo jasno jeste da na pregledu za konsultacije za MPO rekli su mi da imam puno antralnih folikula, potvrdili da sam imala ovulaciju.
    Nakon toga sam dozivjela blagi sok kad sam vidjela nizak AMH.
    Iz klinike za MPO rekli su mi da bi bio validan nalaz AMH, mora biti gotov isti dan. Na osnovu recenog, trazila sam lab. koja isti dan i izdaje nalaz. Istovremeno sam vadila i nalaz vitamina D, koji mi je tad bio oko 90, sto i nije nisko. Tako da ne znam sta je u mom slucaju uticalo na varijacije u rezultatima AMH. Nakon prvog nalaza pocela sam koristiti sledece suplemente: Q10, omegu, vitamin D 1000, vitamin E 600 (inace zbog moje ishrane je nizi), selen, cink, folnu kiselinu, kolagen i hijaluron ( to pijem kao prevenciju bora neovisno o postupku).

Cudno, ali rekla bih da je realan drugi  nalaz (visi AMH) i da je moguce da su pri prvoj alalizi imali neku greskicu u koracima  sto je dalo nerealno nizak rezultat. U svakom slucaju , bolje za tebe

Hvala i ostalim curama na komentarima

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.