Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Tiiiina
    12. Siječanj 2022. 09:13

Sretno cure danas ❤

Ja 32g, muz 31g
    Kod mene sve u redu, kod muza asthenoteratozaspermija
    23.10.20 prvi IVF/ICSI nazalost missed Ab…
    17.3.2021 FET transfer … biokemijska
    FET 23.4.2021 🤩
    Uzv 》26.05.2021 imamo ❤
    20.01.2022 rodio se majkin sin ❤❤❤❤🙏

⭐ Miss_Ivy ⭐
    12. Siječanj 2022. 09:22

Malala sretno! Ima li šanse da uzmeš mullerove trakice za iduce dane? Ja sam sad naklon transfera kombinirala mullerove i kineze, i uvijek su kinezi imali par nijansi svjetliju crticu. Drzim ti fige!

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

Sunny_🐣
    12. Siječanj 2022. 09:30

Anči 💕

Lola1

u soku smo jos uvijek, jucer tek radili spermio i dobili rezultate, primili su nas odmah u petak u 10.30 u Podobnik.. trazit cu da ponove spermio i tamo pa da vidimo .. nije jos nigdje dalje bio jer isli smo prvo mene kontrolirati jer kao nije sigurno do njega kad ono.. i jucer saznam od svekrve da je ko mali imo operaciju testisi se nisu spustili / ona to nikom nikad spomenula nije , katastrofa 😡😩

Ajoj..da, to je jedan od uzroka lošeg spermiograma…to mi je grozno kad tako presute bitne stvari 😠🙄
    Samo je bitno da ne gubite nadu..vjerovatno ce morat odradit sve te pretrage i onda ako opet bude loš spermiogram vjerovatno ce ga poslat na tese…

Ej draga dobro nam došla i što prije otišla trudna ❤ potpuno razumijem tvoj šok. Isti smo mi doživjeli kad je muž dobio spermiogram sa dijagnozom azoo. Ko grom iz vedra neba. Ipak kod vas ima spermija u uzorku, bez obzira što su zasad nepokretni, to je daleko bolja pocetna pozicija 😄 Ugl šok će proci i krenut cete se borit. Prirodno vjetojatno necete uspjet ostvarit trudnocu, ali uz ivf hocete. Super je sto ste vec dogovorili termin kod Podobnika. Moja preporuka ti je da se muž javi urologu. U ZGu imate privatnog urologa dr Kapun. Termin mozete dobiti kroz par dana. On ce pregledati muža reci koje krvne pretrage da napravi, a to su testosteron, LH i FSH. To ce vas traziti i u podobniku, pa bi bilo dobro da to obavite prije konzultacija kod njih. Ako cete ici preko HZZOa kod urologa idite kod dr Hauptamana na Rebro. On je urolog i androlog. I na glasu kao najbolji u HR za mušku neplodnost. Bit ce to sve u redu cim vas prode prvotni šok 😁 a na ovom forumu ces dobiti sve potrebne informacije koje ce vam trebati za dalje ❤  Sretnooooo 🍀🍀🍀🍀

👩35, PCO like, blaga tromb.
    🧔34, azoospermia - visok FSH, TESE postupak dr. H
    poliklinika Repromed
    1. ICSI (dugi protokol - sprej Suprecur, Puregon 225IU/150 IU, Brevactid) - 2 blastice
    7/21 ET 1 🌻 - vanmaterična 💔
    1/22 FET 1 🐧 (prirodni + booster), 28.01. PUPO 🍀, BETA 10dnt 259, 12dnt 741, 💉 heparin
    10/22 stigla naša sreća 👣 mala M 👧
    2. ICSI (isti protokol) - 1 blastica
    4/25 FET 1 🐧 ❌
    sunnysparkle7@gmail.com

• mm11
    12. Siječanj 2022. 09:38

Imam još jedno pitanje, inače mi je ginekologinja koja mi daje uputnice iz mog mjesta jako neljubazna i morati cu je uskoro promijeniti...

Posto u 2.mj idem na inseminaciju, a u 4.mj na potpomognutu i znam da mi neki hormoni koje sam vadila sa krajem prvog mjeseca ne važe (izlazi im 6 mj), a koliko sam ja skužila ne smiju biti stariji od toga pa sam otisla da trazim uputnice za novo vadenje. Ali mi ona kaze da mi ne moze nista dati dok specijalist sa humane ne napise na papiru da mi trebaju nove uputnice i da to meni ne treba i da je bitno da sam donijela jednom to da se vidi, te da ne treba obnavljati. 

Ako ja uzmem godisnji i odem u osijek na inseminaciju i sve to i onda mi oni kazu da su mi istekli neki nalazi i da ih moram ponoviti, popizdit cu.

Moje pitanje je, da li mi moraju biti svi nalazi vazeci u trenutku kada idem na inseminaciju ili vto? Da li moja ginekologinja mozda  ima pravo?

🙋🏻‍♀️31 🙎🏻‍♂️38 👩‍❤️‍💋‍👨2012 💍 2017
    radimo na bebi od 07/20
    Blagi PCOS
    Zadnja menga 02.08.22.
    Inseminacija 28.02.22.✅
    Trudnoća 12.03. +
    Termin 21.11.22.
    Trudnoća 16 tjedana! ❤

Divna 🎀
    12. Siječanj 2022. 09:42

Dobro jutro borilice moje! 🤩
    Peanut, Miss_Ivy, sretno na UZV 🤞🤞❤❤
    Ima li tremee?
    Ja sam lose spavala,  opteretila se valjda 🤦‍♀️
    Krv je data, cekam nalaz za 1 sat ce stici 😱

Sve ostale cure, citam vas i pratim ❤❤❤

👩‍🦰 32 FSH 18 💞 🧔 30 Asthenozoospermia
    1. ICSI 11/2021 ( Femara, Gonal 225, Cetrotide, Ovitrelle)➡️6🥚➡️ 2x3d🐧 FET 12/2021 beta 💫13dpt 449💫 15dpt1069💫

Peanut👒👼
    12. Siječanj 2022. 09:45

Prvi ultrazvuk je prošao dobro  Doktor kaže da je jako zadovoljan. Detektirao je trudnoću u maternici (pribojavala sam se izvanmaternične), vidio GV i ŽV - jednoplodna je trudnoća. Naručena sam opet za 2 tjedna dokad moram obaviti sve pretrage (krv, jetra, urin, progesteron, ...) Tlak mi je jako visok! Imam inače normalan do niski tlak, a uzbuđenje me dovelo do visokog tlaka  Rekao je svakako da tlak mjerim i sama doma, da umjereno mirujem (idem i dalje na posao), da se opustim i da će dalje vidjeti kako će se tlak ponašati. Da se svakako treba spustiti. 

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

Anči 💕
    12. Siječanj 2022. 09:50

mm11

Imam još jedno pitanje, inače mi je ginekologinja koja mi daje uputnice iz mog mjesta jako neljubazna i morati cu je uskoro promijeniti…

Posto u 2.mj idem na inseminaciju, a u 4.mj na potpomognutu i znam da mi neki hormoni koje sam vadila sa krajem prvog mjeseca ne važe (izlazi im 6 mj), a koliko sam ja skužila ne smiju biti stariji od toga pa sam otisla da trazim uputnice za novo vadenje. Ali mi ona kaze da mi ne moze nista dati dok specijalist sa humane ne napise na papiru da mi trebaju nove uputnice i da to meni ne treba i da je bitno da sam donijela jednom to da se vidi, te da ne treba obnavljati.

Ako ja uzmem godisnji i odem u osijek na inseminaciju i sve to i onda mi oni kazu da su mi istekli neki nalazi i da ih moram ponoviti, popizdit cu.

Moje pitanje je, da li mi moraju biti svi nalazi vazeci u trenutku kada idem na inseminaciju ili vto? Da li moja ginekologinja mozda ima pravo?

Moras imat nove nalaze...sve osim pape je  6 mj, a papa je godinu dana...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Peanut👒👼
    12. Siječanj 2022. 09:52

Od transfera je prošlo 3.5 tjedna, a trudnoća je 6tt (početak).

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

⭐ Miss_Ivy ⭐
    12. Siječanj 2022. 10:07

Peanut super! Drago mi je da je ave u redu!
    Divna cekamooooooo! 
    Ima treme, naravno..... 
    Moj pregled je u pola 3..

👩 40 👨 39
    *11/21 MPO Petrova, 22.08.2022.💙
    *02/24 Just happened, 03.11.2024.🩷

• mashkica
    12. Siječanj 2022. 10:18

Cure ja bila na kontroli. Endometrij nije dovoljno zadebljan, na 8,5mm je 
    Prosli FET je na ovaj dan bio 11,5mm. 
    Danas mi je 13dc, trebam opet doci za tri dana na kontrolu pa ćemo vidjeti. Ako vas mogu pitati sa koliko debelim endometrijem su vama radili transfer? Jel bio nekome tako 8 ili 9 mm? 

🙋🏻‍♀️ 33 godine bez desnog jajovoda, na lijevom jajniku endometriom 28mm,

🙋🏻‍♂️ 33 sve ok

1.trudnoća nažalost vanmaterična, operisana 03/21 (uklonjen desni jajovod) i sa lijevog jajnika endometriom koji se vratio za dva mjeseca
    08/21 prve konsultacije za IVF
    09/21 pocetak postupka IVF
    Gonal 300, cetrotide, decapeptyl
    7 ❄️
    22.11.21 FET dvije blaste, biokemijska
    20.01.22 FET dvije blaste, 5dpt +,
    Beta 11dpt 247, 13 dpt 740 ☀️

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.