Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Amelie
    26. Studeni 2021. 10:42

Betty

Anči bolje,bar mislim.. Jutros mi je opet bila blaga mučnina pa sam odmah zivnula,🤣manje boli..mogu se samo nadati i vjerovati..noge su mi non stop ledene,pa punim onu gumenu bocu i grijem.

Bravo za mučninu! Jako dobar znak!;)) E meni su ti noge non stop bile ledene isto! Samo se ugrij da se ne prehladiš. Kad je onda idući uzv?

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    26. Studeni 2021. 10:48

Anemona hvala ti lijepa moja na podrsci ❤😘
    Anci ,Roxy hvala curke na podrsci i ohrabrenju ❤❤❤💛
    Monikica kupit cu 💛🤗
    Miss Ivy hvala na savjetu kupim danas neki drugi ljubim vas sve ♥️♥️♥️♥️
    Bas ste divna podrska 
    Poljubac Joka,Stela,Maria ❤❤❤❤i moja Litica 😘😘😘😘😘

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Panda.
    26. Studeni 2021. 10:50

Anči 💕

Panda.

Anči 💕

Panda a za feritin trazi kendurac c..zaboravila sam ti gore napisat da je idealan vitamin d 100-120…

Slabo mi ide citiranje. Knedural c je za željezo? Vitamin d ostaju ampule?

Tako je.
    Te ampule D vitamina ce ti najbrze podić..a mozes uzet i sprej dlux crveni u apoteci za prvu ruku i kasnije za dorzavanje

Hvala ti puno na pomoći. Idem odmah to uzeti. 

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Monkica24 🍀
    26. Studeni 2021. 10:54

Amelie

Leia3.0

Neki dan je netko pisao da je slao zametke na PGD u inozemstvo…je li moguce da je Anemona?
    Jako me to zanima pa ako moze malo opsirnije…hvala!

Hej, ja sam pisala.. Ima puno više o tome na temi potpomognuta oplodnja (PGD) tamo sam već par puta pisala.. To je opširna tema, svatko za nju ima drugačiju indikaciju ugl. mi smo imali dva spontana i skužili da je za to kriva genetička promjena na kromosomima koju nosi moj suprug. On zdrav, zameci uvijek defektni. Mala je šansa da prirodno dobijemo zdravu bebu, a i opet je velika šansa da će imati isti problem kao mi kad će htjeti imati svoje dijete. Tako smo saznali da možemo napraviti genetičku analizu na embrijima vani i otišli u Belgiju. Morali smo ići ukupno 3x i rezultat svega je u potpisu. Uspjelo od prve.. iskreno ja očito nemam problem sa plodnošću ali su oni mene ipak stavili u stimulirani ciklus i napravili sve da se primi. Jako smo zadovoljni s bolnicom tamo i cijelim pristupom. Ono što je za većinu žena ovdje možda najbitnije je da mislim da je to budućnost koja će nadam se brzo doći i kod nas jer i kod ljudi koji su skroz ok ima jako puno genetički defektnih zametaka.. nažalost s godinama ih imamo sve više i kada bi svima radili ovaj test onda bi vam vraćali samo zdrave embrije i šanse za uspješnom trudnoćom bi jako skočile. Naravno to se može i platiti i još uvijek je jako skupo to sam financirati (mi smo zbog dijagnoze dobili preko HZZO-a), a nama najbliže i mislim odlične klinike su u Pragu. Tko ima dodatnih pitanja slobodno mi pošalje na mail 87amelie@gmail.com. 🤗

Amelie kako se zove ta pretraga koju ste radili da se vidi genetička promjena na kromosomima, jel to onaj kariogram? Gdje si ga radila i koliko se čeka na pretragu i nalaz?

ja-38 g., AMH 10.1; inzulin. rez.; on-39 g. dg. oligoasthenozoosp;
    14.2. prirodnjak; 22.2. ❌ ovulacija
    06.3. 1. stim. - Rekovelle, Menopur, Cetrotide; 18.3. asp. (4 js); 21.3. ET -1 trodnevni; ❌
    02.6. - prirodnjak; 06.6 neg. asp. ❌
    04.9.21 - 2. stim.: Bemfola, Cetrotide; AMH 15.6; asp. 17.9.- 5 js; 🐧🐧🐧 🐧- ET 22.9 1 blastica-❌
    13.11. FET 🐧; b- 96,9; b-259,2; b-677; 21.12. UZV 7+6 imamo 💙 Baby Viktor 19.07.22.

Amelie
    26. Studeni 2021. 10:56

Monkica24 🍀

Amelie

Leia3.0

Neki dan je netko pisao da je slao zametke na PGD u inozemstvo…je li moguce da je Anemona?
    Jako me to zanima pa ako moze malo opsirnije…hvala!

Hej, ja sam pisala.. Ima puno više o tome na temi potpomognuta oplodnja (PGD) tamo sam već par puta pisala.. To je opširna tema, svatko za nju ima drugačiju indikaciju ugl. mi smo imali dva spontana i skužili da je za to kriva genetička promjena na kromosomima koju nosi moj suprug. On zdrav, zameci uvijek defektni. Mala je šansa da prirodno dobijemo zdravu bebu, a i opet je velika šansa da će imati isti problem kao mi kad će htjeti imati svoje dijete. Tako smo saznali da možemo napraviti genetičku analizu na embrijima vani i otišli u Belgiju. Morali smo ići ukupno 3x i rezultat svega je u potpisu. Uspjelo od prve.. iskreno ja očito nemam problem sa plodnošću ali su oni mene ipak stavili u stimulirani ciklus i napravili sve da se primi. Jako smo zadovoljni s bolnicom tamo i cijelim pristupom. Ono što je za većinu žena ovdje možda najbitnije je da mislim da je to budućnost koja će nadam se brzo doći i kod nas jer i kod ljudi koji su skroz ok ima jako puno genetički defektnih zametaka.. nažalost s godinama ih imamo sve više i kada bi svima radili ovaj test onda bi vam vraćali samo zdrave embrije i šanse za uspješnom trudnoćom bi jako skočile. Naravno to se može i platiti i još uvijek je jako skupo to sam financirati (mi smo zbog dijagnoze dobili preko HZZO-a), a nama najbliže i mislim odlične klinike su u Pragu. Tko ima dodatnih pitanja slobodno mi pošalje na mail 87amelie@gmail.com. 🤗
    Amelie kako se zove ta pretraga koju ste radili da se vidi genetička promjena na kromosomima, jel to onaj kariogram? Gdje si ga radila i koliko se čeka na pretragu i nalaz?

Tako je to je kariogram.. mislim da se čeka oko mjesec dana. U Klaićevoj smo radili. 

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

DOMLeon🤰🏽⏳💙❤❤
    26. Studeni 2021. 11:16

Andela kako si ?💛

👩🏻89' AMH 6.3 👱94'MM 👌
    20.07.2013 🧒🏻Leon
    VV '21 4🐧
    1/ET 09.2021 B➖
    FET 11.2021 B➖(biokemijska)
    23.09.2022.👧🏼Julia
    25.09.2023 👧🏼 Kali
    ❤💫NA KRAJU CE SVE BITI DOBRO AKO NIJE DOBRO ZNACI DA NIJE KRAJ

Anči 💕
    26. Studeni 2021. 11:24

Panda i mozes si uzet neke prenatale..neće ti odmoc... 

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Panda.
    26. Studeni 2021. 11:38

Anči 💕

Panda i mozes si uzet neke prenatale..neće ti odmoc…

Ne uzimam još prenatalne. Čitala sam po forumu za Novalac pa ne znam koji bi mi najbolje odgovarali.

🙋‍♀️'88 - PCOS, 🙋‍♂️'91 - OAT
    KBC Split
    12/2021 - ICSI stimulirani ➡️ 2🥚, ET 2 dvodnevna ❌
    4/2022 - ICSI stimulirani ➡️ 15🥚- 3
    6/2022 - FET🐧❌
    7/2022 - FET 🐧❌
    10/2022 FET 🐧 - biokemijska ❌
    Repromed
    06/2023 - ICSI ➡️ 9 🥚, ET 1 morula, 🐧🐧
    Beta 12.dnt 134, 14.dnt 343; stiže nam 💗

Anči 💕
    26. Studeni 2021. 11:43

Panda prenatale se preporuča uzimat bar 3 mj prije začeća, znači bar 3 mj prije postupka da krenes s njima..novalac je dobar..nije tolko skup, a ima svega unutra...
    Ja sam si uzela proxeed women pa cekam mengu da krenem s tim..taman imam onda 3 mj do postupka...za njega sam citala da je dosta pomogo curama pa sto da ne...

👩 1996 god.Sve ok,AMH 28
    🧑 1995. godAzoospermia - nepoznat uzrok
    KBC Osijek
    6/21 TESE, dobiveni spermiji
    9/21 postupak Gonal 150 IU, Orgalutran 0,25, Ovitrelle , 13.09 aspiracija : 9🥚 ➡️ 3 oplođene, nema 🐧 ➡️ 16.09 transfer 2 prekrasna embrija, beta 0,2 ❌
    03/22 postupak rekovelle 9,66, orgalutran 0,25, ovitrelle , 16.03 aspiracija 10 🥚 ➡️ 6 oplođenih, nema 🐧 , 21.03 transfer - 2 blastice 🤞🏻 ❌
    ⏯️

Kacusha
    26. Studeni 2021. 11:44

Njok

Kacusha🍁🍂

Anemona sretno i dalje, mozda su ti polipi bas smetali. 😍 Čupica prijateljica imala 3 folikula, 3 stanice i na kraju beba uskoro stize, a 37.g. Znam da te strah zbog spermija ali pravila nema. Dan za danom i sretno 😘 Domleon ako blastica pokaze na 9dnt, dodaj na to tvoju razliku znaci plus 2,3 dana 🦾 Leky PUPO 😍
    Tko je spominjao kumče iz Podobnika? Kako su bili zadovoljni klinikom? 😊

Ja sam u Podobniku, i za sada sam zadovoljna iako jos nismo uspjeli. U 7 mj smo bili u postupku, uspjela izvuci 6 stanica, od cega su se 3 oplodile, nije mi htio vracati dok ne dodju do blaste ali je mene ulovila panika da ce sve propasti pa smo 1 vracali 3.dan, na moj brizan endo 7,7. I naravno nije uspjelo. 1 je dogurala do 5og dana i sad se spremamo za FET. Ne znam jos tocno kad cemo. Borimo se sa debljinom endo uvijek

Ja cu isto traziti vracanje trodnevnog, jer su do sada sve bile blastice. Vidim ti u potpisu da si sve prosla 😔 Sretno u FETu 🌈🍀

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.