Vidjela sam da pitate za akupunkturu. Analizom razlicitih studija znanstvenici su izracunali da se stopa trudnoca povecala 65% kod MPO pacijentica a koje su neposredno prije i nakon transfera podvrgnute terapiji akupunkturom. Predpostavljaju da je rijec o talozenju neurotransmitera koji utjecu na zenin ciklus i plodnost, o utjecaju na maternicu ili pak o povecanoj proizvodnji opioda koji nastaju u tijelu zene i smanjuju tjelesne reakcije na stres prilikom potpomognute. Osobno sam isla nekoliko puta u Artemedu kod Dr.Simecki ali sam nazalost par termina sam izgubila i ustresirala se jer je bila ili ona bolesna ili kcer.. ugl. Samo ona radi i to je problem pa cu se iz tog razloga prebaciti negdje drugdje. Vazno je da to bude netko tko je medicinski obrazovan. Ona je ginekolog i stvarno je divna ali vazno je da imam svoj termin jer se upravo narucujem onako kako se preporuca a to sto mi je stavila iglice u uho u slucaju da je nema nije isto kao i prava terapija gdje te po svim tim meridijanima ubode i ti odlezis 10min.
👱♀️ 84- AMH 4.5 👦 80 sve ok. Pokusavamo 2g.
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
Novi postupak 10/21 dr.Lucinger 🤞
-Gonal 300/Cetrotide
-6js/3 oplodene, jedna odustala
-8.11 treci dan 2vracene -8stanicne ❌
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Cure,stigli nalazi,sta mislite??
https://ibb.co/5r0pp8H
👱🏻35-sve ok
👱🏻♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻♀️
2014 u mpo vode
2015,2016 AIH-❌
1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
11.17.stim.FET-2 blastice❌
05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
09.21-stim.FET,2 blastice❌
04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
3xstim.FET❌
04.24.-FET uz Femaru⏳
Andela111 taj oestrogel kupiš u ljekarni? Nisam nikad čula za to.
Ja: 30 god (PCOS, AMH 65,anovulatorni ciklusi)
On: 33 (tvrdoglav, ostalo sve super)
2godine pokušavanja
AIH 10/20 -
AIH 11/20 -
01/21 IVF (ovaleap, cetrotide, ovitrelle) ET odgođen
I da ono sto je jako vazno a to je da Ne pretjerujete sa suplimentima jer se upravo tako moze napraviti kontra efekat. Negdje sam na forumu vidjela da je idelano do 140! Nikako 140! Razgovarala sam sa vise lijecnika koji su objasnili da je idealno 100-120max. Jer se vit D razgraduje u masnocu i onda pati jetra.. itd.. i vidjela sma da je Angela rekla kako ne nasljedujemo Amh sto isto tako nije tocno. Nasljedujemo, ali to ne mora nuzno biti od majke. Prije nego se rodis dobivas odreden broj u nasljede i sa menstruacijom ga trosis...
(Split) ~1x ivf polu stimulirani/femara od 2-6d/menopur + ovaleap i orgalutran. 2 folikula. 15.5. punkcija 1js
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Novi postupak 7/22 Petrova.. pergoveris 150iu/gonal 150iu + orgalutran/ovulacija prije punkcije.
Knjigu od Rebekr nisam procitala ali jesam ovu i korisna je, vec sam ju preporucila ranije koga zanima;
Darja Wagner : How to Improve egg Quality
Kvaliteta se moze popraviti a kolicina ne.
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Nika čestitam! Beta bude 🔝
Cure sretno danas!
Kako si ti? Kad opet imas uzv
Ne znam uopće kako sam 🙈 Trebam pratiti LH trakicama samo i javiti kad bude pozitivna, očekuje se sutra ili preksutra, ali trakica danas ujutro jedva da se nazire druga crta. Kad bude pozitivna, javim im i kažu mi kad je transfer. Ja sam ipak odlučila sutra do soc. ginića jer smo si dobri da mi još jednom vidi endometrij i što se događa jer mi je 13 dc, a obično ovuliram 13 ili 14 dc. Je li vama kasnila ovulacija nakon stimulacije? Uopće više ne znam di sam 🤦
Meni su nakon obje stimulacije ciklusi se produzili na 31 32 dana, a inace su 28, samim tim i kasni ovulacija, doduse nisam mjerila jer otkako nemam jajovode znam da ne moze nista iz kucne radinosti pa se tim nisam ni zamarala 🤭, uglavnom pitala sam ginekologa za to i rekao je da je sve to normalno, zato smo mi isli na stimulirani fet. I bas sam sinoc pisala Ancy da mi treba i nekoliko mjeseci da se sve unormali. I kod tebe ce mozda ovaj mjesec kasnit ovulacija jer si "frisko" iz stimulacije
Nadam se, prema folikulima od 12 i 13 mm u ponedjeljak računam da prije subote ništa, ali inače su mi trakice dva dana prije ovulacije već dosta tamnije... Piškit ću opet večeras i paziti da ne pijem previše prije i da izdržim bar 2 h bez wc-a prije 🙈 A meni su rekli da nakon stimulacije u obzir dolazi samo potpuno prirodni, a s obzirom na to da sam ove godine svaki mjesec imala peak na trakicama ili uzv potvrđenu ovulaciju, to mi se činilo ok. I nakon kiretaže sam ovulirala, možda par dana kasnije nego obično...
👩 1988 AMH 9,5 🧑 1982 Asthenozoospermia
4/21 Missed ab
10/21 ICSI ET 3-dnevni 💔, 12/2021 FET, 2/2022 FET 💔💔
3/2022 ICSI u prirodnom ciklusu, ET 2-dnevni 💔
4/2022 blagi stimulirani > AIH 💔
5/2022 ICSI, ET 2 2-dnevna, 2 🐧🐧, 9 dpt +, beta 11 dpt: 237, 13 dpt: 686, 6+0 ❤️, Qualified ✅ 🩷, 2/2023 stiglo naše ☀️
11/2024 FET 💔
1/2025 + spontana trudnoća, Panorama ✅ 🩵
U Rijeci ne vraćaju 2,bar su tako meni rekli da to baš i ne rade…a vidim da posvuda često vraćaju 2..
Oni preporuce 1, ali ako ti zelis ce ti vratiti 2. Cak su i mene pitali kako zelim, ali kod mene nije opcija 2.
ja 40 - nizak AMH, 🧬V Leiden i PAI; muz 47 sve ok (IVF 5+ godina)
KBC Ri - 2 x stimulirani IVF, 2 x prirodni IVF - ❌
Podobnik - 1 x ICSI - ❌
IVF poliklinika - 5 x stimulirani IVF, 1x FET: 4x ❌ 1x 💗
07/24 - 8 stimulirani IVF - beta x3 ✅ Nifty Pro ✅ cekamo nasu djevojcicu💗 TP 17.04.2025
od pocetka cuvanje trudnoce jer dosta skraceni cerviks zbog konizacije (AIS)
Terapija: Cyclogest 2x, Clexane 0,4, Euthyrox 25 (+ moja standarna terapija)
Ne nisam rekla DA NE NASLEDJUJEMO…. nego da ja nisam nasledila od svoje majke. Dakle u mom slucaju nije nasledjeno.
A nisi od susjeda :) moramo se malo nasalit. Nasljedivanje ne funkcionira bas tako copy-paste.. zato postoji citavo obiteljsko stablo. Npr jedan primjer; moj otac kao ni majka nisu celavi, dapace oboje imaju dosta kose ali mamin otac je procelav i moj nesto mladi brat je povukao taj njegov gen... isto tako, moja majka je rodila u 42g mog drugog brata a vidi mene, tu sam na forumu i 2g borbe. Sijecas se na pocetku ove price ali kao i kod ginekologa kad krenes te uvijek prvo pitaju obiteljsku anamnezu.
-transfer 18.5.
31.5. Test negativan ❌
-Gonal 300/Cetrotide
Cure,stigli nalazi,sta mislite??
https://ibb.co/5r0pp8H
Vitamin D ti je nizak a i feritin je prenizak, za vitamin D trazi recept za dvital od gina ili LOMa, a za zeljezo Kendural C isto ti treba bijeli recept ali se placa. Meni osobno Kendural uzasno sjeda na zeludac jedva sam ispila jednu kutiju pa sam se prebacila na Sideral
Imam ampule d vitamina,od bake,rok im ok...jedna na tjedan se uzima...a zeljezo pila u trudnoci heferol i koma sa stolicom bilo...a da odmah trazim sideral?
Sutra mi ginic ujutro,pa cu ga pitat,jer mi nije htio dat uputnice ni za pretrage,platila ih...
👱🏻35-sve ok
👱🏻♀️35-PCOS,mala kilaža,nizak secer,nesp.neplodnost🤷🏻♀️
2014 u mpo vode
2015,2016 AIH-❌
1.IVF "17-18 oocita-4 blastice
11.17.stim.FET-2 blastice❌
05.18.prirodni FET-2 blastice,beta 1265,decko
2.IVF "21.-15 oocita-6 blastica,hiper,5 dana bolnice
02.21-stim.FET,2 blastice,spontani 5tj
09.21-stim.FET,2 blastice❌
04.22.-stim.FET,2 blastice,💔💔10tj.
3.IVF "23-15oocita - 6 blastica,blagi hiper
3xstim.FET❌
04.24.-FET uz Femaru⏳
Drage moje, hvala što pitate za mene 🤗
Rainbow, DOMLeon, Petra30 💞
Roxy, Miss_Ivy, Anči 😘
Stigla u bolnicu u pola 8, nakon šaltera, upisivanja i potpisivanja, smještena u sobu oko 9. Rekla da dr. da ću biti na redu u 13, pa je muž otišao kući. Odmah uvedena igla u venu. Imala sam cimerice u sobi pa smo kratile vrijeme pričanjem. Dolazi sestra po mene oko 11, oblači mi zavoje na noge i kaže idemo. Rekoh super, barem ću prije kući. Dobila antibiotik u venu, odvezli me do sale, totalno druga i sala i ekipa nego na aspiraciji. 2 drage anesteziologinje, još su se zezale sa mnom pa mi je bilo lakše. Prije nego sam zaspala sam se jako počela tresti, ne znam zašto. U intenzivnu su me dovezli oko 11:40, stalno su sestre bile prisutne, i anesteziologinja me obišla 2 ili 3x. Kao i prošli put, bila mi je mučnina skoro pola dana, ali nisam povraćala. Malo su zaboravili na mene 🙈, pa sam u sobu išla nakon 3h. Okamenila sam se na tom ravnom krevetu, zato me sad bole lopatice, ispod rebara, vrat, noge. Stomak me bolio nekih pola sata, kao neki menstrualni bolovi, dalje ništa. Krvarila sam kao 3-4 dan menge. Na kraju su bila 3 polipa 🤷
Nisam pila kavu cijeli dan pa me jako boljela glava. Pojela sam samo 3-4 žlice juhe, ostalo nisam mogla. Išla kući oko 18h i onda sam pojela svoje sendviče 😋
Spavala ko beba 😊 kontrola za 2-3 tjedna pa dogovor za fet 😊
💑 86'/84'(hipo-hashi, amh28, necroso, TESE)
1.IVF 10.mj (rekovelle + orgalutran/ovitrelle)
11/21 aspiracija: 12, 3 🐧💗💗💗
11/21-histero
02/22 FET 💗 prirodni+ovitrelle, 💔
06/23 FET 💗💗 prirodni 💔
"Misli dobro, pa će dobro i biti" 🙏
Sortiraj odgovore
Najstariji