Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    ❤️J_0209_b😺
    21. Lipanj 2022. 17:33

anii208

Cure, ima tko problem sa štitnjačom? Muž nikad nije imao nikakve simptome i sad kad nas je ginekolog poslao na ove prve pretrage,TSH mu je bio 11. Danas je bio dodatno vaditi i ostale hormone i nalaz je:TSH - 12,29, Anti TPO - 973,28 ,Anti TG - 8,9, FT3 - 4,2, FT4 - 10,3
    On je cijeli u bedu i zabrinut da nema nekakav tumor, a naruceni smo prekosutra kod endokrinologa.
    Ima tko iskustva s ovako povisenim tsh i antitijelima?

Antitijela pokazuju da ima vjerojatno Hashimoto.. 
    A tsh da mu štitnjača sporije radi..
    Tako je bar meni bilo.. na kraju dobila terapiju i evo pijem ju vec par godina,. Neka ide endokrinologu, sve ce mu objasnit.. samo bi bilo pametno da napravi i ultrazvuk štitnjače .

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    11/2019 zamrznuti spermiji zbog Hodgkin limfoma
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Linda86
    21. Lipanj 2022. 17:37

Iman ako je kucna macka i pazis da nisi u kontaktu s njenim pijeskom, izlucevinama i peres ruke nakon igre i mazenja (posebno prije jela) nema brige. Radi se o toxoplazmozi. Ja ne znam sto mi bilo, prosli tjedan sam isla pomaziti ulicnu-polukucnu mackicu iz kvarta (kastrirana je, ali mislim da nije cijepljena) i ja sam kriva, malo me ogrebala po ruci... Ziva sam se izgrizla oko Toxo (ne prenosi se ogrebom nego preko stolice i probavnog sustava), bolesti macjeg ogreba, tetanusa, bjesnoce 🤦🏻‍♀️ inace, treba paziti i izbjegavati sirovo i nedovoljno kuhano meso (posebno svinjetinu) i nepasterizirano mlijeko i sir. 

'86., AMH 8 pmol/L, FSH 13; '83., savrsen
    1. IVF stimulirani u 10/21. ➡️ 4 js, ET 2x3dn; beta hcg 14dnt 42.8; 16dnt 196; 18dnt 695; 20dnt 1933; 22dnt 3648 ➡️ smedarenje, bolovi, hitni gin. prijem 6+1: UZ- ektopicna (beta 21210), lpsc salpingektomija, nema 🐧
    2. IVF stimulirani u 3/22. ➡️ 6 oplodenih, ET 2x3dn ➡️prokrvarila 12dnt, nema 🐧
    Prirodna trudnoca, jednojajcane blizanke rodene s 35+4/7tt u 12/2022❤️❤️

anii208
    21. Lipanj 2022. 17:49

❤️J_0209_b😺

anii208

Cure, ima tko problem sa štitnjačom? Muž nikad nije imao nikakve simptome i sad kad nas je ginekolog poslao na ove prve pretrage,TSH mu je bio 11. Danas je bio dodatno vaditi i ostale hormone i nalaz je:TSH - 12,29, Anti TPO - 973,28 ,Anti TG - 8,9, FT3 - 4,2, FT4 - 10,3
    On je cijeli u bedu i zabrinut da nema nekakav tumor, a naruceni smo prekosutra kod endokrinologa.
    Ima tko iskustva s ovako povisenim tsh i antitijelima?

Antitijela pokazuju da ima vjerojatno Hashimoto..
    A tsh da mu štitnjača sporije radi..
    Tako je bar meni bilo.. na kraju dobila terapiju i evo pijem ju vec par godina,. Neka ide endokrinologu, sve ce mu objasnit.. samo bi bilo pametno da napravi i ultrazvuk štitnjače .

Pijem i ja terapiju za stitnjacu vec par godina, ali mi nikad nije tsh bio vise od 6, zato smo se zabrinuli za njegov koji je 12.
    A on klasika musko ko musko, odmah bedara i tupi da ima tumor sto posto🙈 I da, dok god ne rijesimo i njegovu štitnjacu, ne mozemo u proces.
    U cetvrtak je narucen i za uzv , a meni sretno s njim i kukanjem do cetvrtka 🙈

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

❤️J_0209_b😺
    21. Lipanj 2022. 17:55

A kaj da ti velim..oni plaču i na temp. od 37,5 😂😂
    Meni je prvi izmjereni tsh bio iznad 10. Čim dobije terapiju, bit ce lakse.. samo ta antijijela treba spustit.. što znači.. izbacit ugljikohidrate, slatko itd.. al znas i sama pretpostavljam..
    Ugl..Sretno 🤗

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia
    01/2021 Vinogradska, gonal f 200iu, cetrotide, ovitrelle, 4🥚, 2 zrele, 5.2 transfer 2 dvonevne, ❌🐧, ❌beta
    06/2021 gonal f 225iu(5 dana), gonal 200 u nastavku, cetrotide, ovitrelle, 3🥚, 1 zrela, transfer 8.stanični A1, beta 22.3, ❌🐧
    06/2022 pergoveris 225/cetrotide/ovitrelle, 11🥚, 9 oplođeno, 4🐧, rani hiper, ❌ ET, FET 7.mj - ❌ Beta

• Ana_
    21. Lipanj 2022. 18:02

Cure sa dobrim vijestima 😍😍😍😍😍😍

Anii moj muž je imao TSH, ako se ne varam, preko 150 🤔
    Uz terapiju, sad je na normalnim razinama. Dijagnosticiran mu je hashimoto/hipotireoza.

Lucy08
    21. Lipanj 2022. 18:48

Pozdrav svima😊 
    Čestitam svim curkama koje su napokon dočekale svoje sretne plusiće , a nama ostalima želim da što prije i mi postanemo takve sretnice 🥰 
    Danas sam primila prvu dozu Gonala i nedugo nakon toga me pocela rasturat glavobolja. Jeli to ok nuspojava koju treba istrpit ili se treba  javit lijecniku? Ne znam jel rano za reakciju, mozda je glavobolja nevezana uz primjenjen lijek? Hvala lp

🙋‍♀️ 1988. - zdrava, AMH 35, trombofilija (Andol 100)
    🧔 1983. - azoospermia, FSH 32.6, testosteron 7.4
    Polik. CITO: 05.2022. m-tesse ✔️🔝🥳
    06.22. ICSI 6🥚 ET 2 trodnevna✖️💔
    09.22. FET(2🐧) ✖️💔💔
    5./23. histeroskopija ✔️
    6./23. 2. ICSI 11🥚 29.6.ET 2 trod (3d🐧🐧+ B🐧) 10dpt➕️ beta 14dpt 134.5, 16dpt 351.3, 1. UZV 💙 👶Nifty ✔️♂️ 21.3.'24. 👨‍👩‍👦

bejbe2018
    21. Lipanj 2022. 19:05

Sani88 🙏🍀🤰

Maus odlicno, neka se oplodi 🤞
    Medenko cestitke na curki 😍❤
    Jbodlicne vijesti 🤞
    ..
    Kod mene i dalje 10 folikula, ali su se malo razbacali sa velicinama, najveci jedan 18, jedan 14, ostali 15,16mm, endo 9,1, kaze desni jajnik se podignuo dosta i na njemu je manje folikula. U cetvrtak opet UZV i najvjerovatnije stoperica i aspiracija u subotu.

Pa neka bude od tih 10 jedna dobitna💌

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

bejbe2018
    21. Lipanj 2022. 19:12

1kiWi

anii208

1kiWi

Hvala vam na odgovorima ❤️
    Ja sam bila kandidat za potpomognutu u Zadru kod dr.Matasa, imam skoro sve nalaze iz 5. mjeseca , osim krvne grupe i test na HIV i dr. za oboje, ali dr.Matas nije htio da gubim vrijeme , zatim me uputio k njoj nakon svih pretraga , ja sam to sve jako teško emotivno podnijela , samo saznanje da imam “stare” jajnike me dotuklo, pa nije želio da me još više dotuku eventualni neuspjeli postupci .. sad čekam taj 7 mjesec i nadam se čudu 🧸

Draga, ne sekiraj se za stare jajnike. Moji su jos stariji 😂 meni je AMH 2,4. Meni je to bio šok koji još probavljam, jer prije nego sam došla kod ovog ginekologa, svi su mi redom ginekolozi govorili da je samnom sve ok (muž ima loš spermiogram). Tek mi je trenutni ginekolog na prvom uzv reko da imam manji nroj folikula za svoje godine i to je i potvrdio amh 🤷🏻‍♀️

Isto mi je bilo, ja sam godinu dana starome ginekologu trubila da želim dodatne pretrage , on mi je samo rekao da ima vremena riječima : “ žene u vašim godinama trebaju malo vise vremena da zatrudni “ 🤦🏼‍♀️😂i tu sam mu dala cipelu i prebacila se kod drugoga koji me odmah poslao na dodatne pretrage i uputio dalje .
    A najbolji komentar koji sam dobila u ovim svim pretragama od medicinskog osoblja ; “sjetila se gospođa da bi mogla imati djecu” 😁😂

Ugl. Ne znam jesu li Vam preporučili da uzimate neke suplemente, folnu obavezno i ostalo ako je deficit, npr. feritin i vit D?
    Meni prija sad ima 36 i njoj su rekli da nakon 6 mj. neuspješnog pokušavanja dođe na razgovor i dodatne pretrage za postupak.
    A tebi nakon godinu nije davao dodatne pretrage, eto svakakvih dr. ima.
    A taj drugi komentar neću ni spominjati.. Nije vrijedno komentara. 🤔

KBC Split
    - poliklinika Šparac
    -Pfc Prag
    3 IVF stimulirana❌
    1 u prirodnom ciklusu❌
    Pfc Prag
    12/22: 9 opl. ,nema nijedne blastice za PGD
    06/23 transfer 4 .dan
    3.7. beta 1535
    27.02. 24. Stigao mali miš F🥰

❤️J_0209_b😺
    21. Lipanj 2022. 19:16

Lucy08

Pozdrav svima😊
    Čestitam svim curkama koje su napokon dočekale svoje sretne plusiće , a nama ostalima želim da što prije i mi postanemo takve sretnice 🥰
    Danas sam primila prvu dozu Gonala i nedugo nakon toga me pocela rasturat glavobolja. Jeli to ok nuspojava koju treba istrpit ili se treba javit lijecniku? Ne znam jel rano za reakciju, mozda je glavobolja nevezana uz primjenjen lijek? Hvala lp

Jel piše kaj u uputstvima? Da je nuspojava glavovolja?

👩34hipo/hashimoto
    🧔36 oligozoospermia

anii208
    21. Lipanj 2022. 19:18

bejbe2018

1kiWi

anii208

1kiWi

Hvala vam na odgovorima ❤️
    Ja sam bila kandidat za potpomognutu u Zadru kod dr.Matasa, imam skoro sve nalaze iz 5. mjeseca , osim krvne grupe i test na HIV i dr. za oboje, ali dr.Matas nije htio da gubim vrijeme , zatim me uputio k njoj nakon svih pretraga , ja sam to sve jako teško emotivno podnijela , samo saznanje da imam “stare” jajnike me dotuklo, pa nije želio da me još više dotuku eventualni neuspjeli postupci .. sad čekam taj 7 mjesec i nadam se čudu 🧸

Draga, ne sekiraj se za stare jajnike. Moji su jos stariji 😂 meni je AMH 2,4. Meni je to bio šok koji još probavljam, jer prije nego sam došla kod ovog ginekologa, svi su mi redom ginekolozi govorili da je samnom sve ok (muž ima loš spermiogram). Tek mi je trenutni ginekolog na prvom uzv reko da imam manji nroj folikula za svoje godine i to je i potvrdio amh 🤷🏻‍♀️

Isto mi je bilo, ja sam godinu dana starome ginekologu trubila da želim dodatne pretrage , on mi je samo rekao da ima vremena riječima : “ žene u vašim godinama trebaju malo vise vremena da zatrudni “ 🤦🏼‍♀️😂i tu sam mu dala cipelu i prebacila se kod drugoga koji me odmah poslao na dodatne pretrage i uputio dalje .
    A najbolji komentar koji sam dobila u ovim svim pretragama od medicinskog osoblja ; “sjetila se gospođa da bi mogla imati djecu” 😁😂

Ugl. Ne znam jesu li Vam preporučili da uzimate neke suplemente, folnu obavezno i ostalo ako je deficit, npr. feritin i vit D?
    Meni prija sad ima 36 i njoj su rekli da nakon 6 mj. neuspješnog pokušavanja dođe na razgovor i dodatne pretrage za postupak.
    A tebi nakon godinu nije davao dodatne pretrage, eto svakakvih dr. ima.
    A taj drugi komentar neću ni spominjati.. Nije vrijedno komentara. 🤔

Meni je gin.dao vitamin D 25 000 i Folacin 5 mg

👩🏻 87. (AMH 2.7, vitamin D 133, hashimoto)
    🧔🏻‍♂️85. (oligoasthenonecrozoospermia⏩️normozoospermia)
    1️⃣02/2023▶️dr.Vrčić ▶️Gonal 150, Pergoveris 150, Orgalutran ⏩️ 4 x🥚▶️3x🐧🐧🐧▶️5.3. ET 1x🐧, ▶️beta❌▶️2x🐧🐧▶️4.5. FET 1x🐧▶️beta❌▶️2.6. FET 1x🐧▶️beta 12.dpt 1278▶️14.dpt 3066▶️uzv 7+1 💗It’s a boy 👶🏻💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.