Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • jesamnisam
    26. Svibanj 2022. 10:36

zuzujalica

Jutro, cure, oprostite sto upadam. 😊
    Htjela sam vas pitati - danas mi je tek treći dan pikanja Menopurom, sinoc sam (nakon drugog pikanja) primijetila jači eggwhite i jutros upotrijebila LH trakicu. Iznenadilo me je sto je bas ekstra tamna -https://ibb.co/WVRRhVq

Jasno mi je da Menopur sadrži Fsh i LH, pa je logicno da trakica reagira, samo se nadam da se nije nesto poremetilo? Primam dozu od 225. Pitala sam i kliniku, zanimalo me je imate li vi mozda iskustva?
    Hvala ❤️

To se, koliko znam, moze desit s menopurom, zbog estrogena koji raste. Ali, najbolje ces znati tek na ultrazvuku.
    Ja sam, npr. jednom nakon 3 dana stimulacije s gonalom 150 imala ogroman dominantan folikl, ali ni tada simptom kakav spominjes. Ali isto, ja sam vjerojatno low responder...
    Da li za 3-4 dana kreces s antagonistom?  

° 18.05. -pozitivna beta :)))
    ° 04.05. transfer 2. dan (mini ICSI) .
    ....
    ° 2021 - Nizak AMH ; mm:teratospermia

Garawa¤
    26. Svibanj 2022. 11:02

Jedna je se oplodila.. sutra idemo po nju.. 🙈

1999 ♥️
    2006♥️
    Pokušaji za 3 sreću 🤞🤞
    5/22 IVF Sv.Duh ET dvodnevni, BETA 0
    8/22 IVF Sv.Duh - 25.8. ET 2x osmostanični 7.9. Beta 0

AuroraB
    26. Svibanj 2022. 12:18

Ma2013 i Aries85 drago mi je zbog dobrih pregleda😊😇 Nek vam je i dalje sa srećom! 
    Garawa sretno sutra🍀🍀🍀🍀🍀
    Afrodita06 kad vidiš bebu? Želim da ti uspije ovog puta🤞🤞 Doktor je vjerojatno u pravu, ali imaš i ti pravo na svoje mišljenje, s obzirom na statističku uspješnost inseminacije, svoje godište i toga da nas ima mnoštvo zdravijih  ovdje koje su se mučile i sa punim stimulacijama.

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

zuzujalica
    26. Svibanj 2022. 12:29

Jesamnisam hvala ti puno na odgovoru. 😊 meni je sve novo jer, kao sto vidis u potpisu, na prošlu terapiju Puregonom uopce nisam reagirala. Uzasno cudna situacija, nakon 6 dana Puregona 150 sam imala 2 folikula po 4mm. Odustali smo i onda sam za 10tak dana otisla na kontrolu i oba su bili pred ovulaciju. 
    Tako da cu daljnji tijek terapije vjerojatno saznati u subotu na prvoj folikulometriji, nadam se da su se ovaj put js aktivirale i da rastu. To ce mi biti nakon 4 dana pikanja. 

👩🏻 29 🧑🏻‍🦱 30
    Pokušavamo od 12/2020
    Brisevi ✅
    Hormoni: LH 5.65, FSH 4.91, E2 607,81 (interval 45-854). AMH 7.38
    Prl 470 (interval 102-496)
    Spermiogram: oligoasthenoteratozoospermia 😫
    1️⃣ICSI 03/22 - slaba reakcija na Puregon, nakon 6 dana pikanja odustajanje od postupka. Ovulacija ipak nastupila 10 dana nakon odustajanja, ne znamo zasto…
    2️⃣ ICSI 05/22 - 1-7dc Menopur (slaba reakcija), dalje letrozol
    Ciklusi 30-35 dana.
    Pjesnik u duši, želim bebu u buši. ❤️

Kacusha
    26. Svibanj 2022. 12:35

Afrodita nisam nista lose mislila, ja se ne bih dala zavlaciti. Ako ti sad ne uspije mozda da bolje probas stimulaciju. Veliku ulogu nam igraju i godine. Sretno 🍀🌈

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

AuroraB
    26. Svibanj 2022. 12:51

Ajme meni, auto correct... kad vadiš betu?! A ne kad vidiš bebu?!🙈

👩‍🦰36, AMH 11.3, LH 4.7, FSH 5.6 🧔 39 normo
    3x neuspješna IVF-a bez🐧 (Ovaleap, Rekovelle, Menopur) , od toga 1x izvanmaternična. 4x uspješan i 3🐧
    37 god., spontana trudnoća, 18tt, curica ♡

• jesamnisam
    26. Svibanj 2022. 13:15

zuzujalica

Jesamnisam hvala ti puno na odgovoru. 😊 meni je sve novo jer, kao sto vidis u potpisu, na prošlu terapiju Puregonom uopce nisam reagirala. Uzasno cudna situacija, nakon 6 dana Puregona 150 sam imala 2 folikula po 4mm. Odustali smo i onda sam za 10tak dana otisla na kontrolu i oba su bili pred ovulaciju.
    Tako da cu daljnji tijek terapije vjerojatno saznati u subotu na prvoj folikulometriji, nadam se da su se ovaj put js aktivirale i da rastu. To ce mi biti nakon 4 dana pikanja.

A čekaj, zašto onda niste išli dalje s ta dva?
    ... Mene uopće ne čudi da su folikuli dalje rasli. Tvoj fsh je u redu i ako sama ovuliraš, nema razloga da bude drugačije. A to što nisi odreagirala se isto dešava 

I općenito mi nije jasno zašto se zamrzavaju samo embriji, a ne i jajne stanice, pogotovo kod žena koje ne reagiraju. 
    Uglavnom, iskreno mislim da je menopur i bio sljedeći logičan potez i da su tvoji simptomi vjerojatnije pozitivan nego negativan znak.
    Sretno i javi kako je proslo u subotu! 

° 18.05. -pozitivna beta :)))
    ° 04.05. transfer 2. dan (mini ICSI) .
    ....
    ° 2021 - Nizak AMH ; mm:teratospermia

• Slavica83
    26. Svibanj 2022. 13:38

AuroraB

Ajme meni, auto correct… kad vadiš betu?! A ne kad vidiš bebu?!🙈

😂 ja sam pomislila da sam nešto propustila i da imamo vidovnjakinju na forumu 🤷 

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

zuzujalica
    26. Svibanj 2022. 13:46

jesamnisam

zuzujalica

A čekaj, zašto onda niste išli dalje s ta dva?
    … Mene uopće ne čudi da su folikuli dalje rasli. Tvoj fsh je u redu i ako sama ovuliraš, nema razloga da bude drugačije. A to što nisi odreagirala se isto dešava

I općenito mi nije jasno zašto se zamrzavaju samo embriji, a ne i jajne stanice, pogotovo kod žena koje ne reagiraju.
    Uglavnom, iskreno mislim da je menopur i bio sljedeći logičan potez i da su tvoji simptomi vjerojatnije pozitivan nego negativan znak.
    Sretno i javi kako je proslo u subotu!

Eh da... Nismo išli dalje, odustali smo. Ne bih ni išla na tu kontrolu 10 dana kasnije da me nije bolio trbuh, nije me klinika tražila. Nismo mogli tad napraviti aspiraciju jer je već bila povučena uputnica od HZZO-a. Uglavnom... grizem se užasno što nisam inzistirala i propitkivala što nismo nastavili s ta 2. Mislila sam da je to to, na kraju shvatila da nije trebalo biti to to. 

Vidjet ćemo kako će sad biti, strah me je da opet ne reagiram (ali nadam se da hoću, jer osjetim da mi se nešto u tijelu događa), ali ovaj put ću inzistirati i neću dati da se odustane.

👩🏻 29 🧑🏻‍🦱 30
    Pokušavamo od 12/2020
    Brisevi ✅
    Hormoni: LH 5.65, FSH 4.91, E2 607,81 (interval 45-854). AMH 7.38
    Prl 470 (interval 102-496)
    Spermiogram: oligoasthenoteratozoospermia 😫
    1️⃣ICSI 03/22 - slaba reakcija na Puregon, nakon 6 dana pikanja odustajanje od postupka. Ovulacija ipak nastupila 10 dana nakon odustajanja, ne znamo zasto…
    2️⃣ ICSI 05/22 - 1-7dc Menopur (slaba reakcija), dalje letrozol
    Ciklusi 30-35 dana.
    Pjesnik u duši, želim bebu u buši. ❤️

Afrodita06
    26. Svibanj 2022. 13:51

Vi ste cure zakon. 
    Betu vadim sutra (iako bi mi bilo draže ovo što kaže Aurora).
    Kachusa sve jasno. Meni dodatno komplicira stvari što smo mi na donaciji pa sve skupa osim dva MPO dr imam i komisiju HZZO-A u toj priči.
    Sutra nakon bete pregovaram ponovno za stimulaciju i ivf.
    Ne očekujem puno od bete sutra.

💃 '86. god. - AMH 6,2 pmol/l (08/21. AMH 7 pmol/l, 02/22. AMH 4 pmol/l) 🕺'84. god. ✔️
    02/22 IUI - beta 0, 9
    05/22 IUI - beta 0,1
    09/22 - 1. ivf (Decapeptyl, Gonal F, Ovitrelle)-> 5🥚-> 4 oplođene -> ET 2 blastice, 🐧🐧-> 1. Beta 11dnt - 267,3 -> 1.uzv 6+2 💓💓
    mini anomaly ✔️ amniocinteza ✔️ anomaly scan ✔️

afrodita060606@gmail.com

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.