Potpomognuta oplodnja vol. 7

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    petra30
    16. Veljača 2022. 11:48

Anči 💕

Hvala cure ❤️ oko 1.3 trebam dobit…reko je da ce mi tad odredit teraoiju jer je sad 17 dc pa nema smisla

Ma bitno da je sve ok! Jos malooooooo❤️🤞🍀! 

Ja-33- papa,brisevi, hormoni✓
    Mm-37- normo✓
    Radimo na bebi 3 godine.
    HSG-jajovodi prohodni-ciljani odnosi.
    IVF-10 mj.-Petrova-ovaleap-cetrotide-ovitrelle-14🥚
    16.10- transfer jedne blastice-biokemijska❌
    Ostalo 6 🐧❤️
    Fet-veljaca -transfer blastice-25.02-1. beta 351❤️2-770❤️ 6+2❤️
    5-12tt hematom+mirovanje
    12tt hematoma nema,nipt uredan-curica💖

Kacusha
    16. Veljača 2022. 12:07

Kira zao mi je jako 💔 coco sretno na aspiraciji 🍀 rainbow nije da ne zelim reci, nego i on meni ne govori, sporo rastu. Ja sam danas snimila 4 na desnom, 3 na lijevom iako on ocekuje 1 do 2. Jucer me G ubedirao da su mi losi nalazi za 38g ali ne dam se jos 😁 anchi bome se priblizilo 🍀 mashkica drago mi je da si se smirila 🌹

👱‍♀️39g, 👨‍🦰31g, 👩‍❤️‍💋‍👨2g,
    👱‍♀️AMH 7,78 pmol/l, NK ++, ANA poz, PAI 4g/4g, MTHFR mut
    👨‍🦰 Oligo-normo
    8 transfera, 12 embrija (7blasto, 3 morule, 2-3dnv)1 izvanmaternična. Poliklinika Škvorc, Podobnik, IVF. 🌈
    12mj 2022. posvojenje Emili 💜

Amelie
    16. Veljača 2022. 12:10

Anči da, baš si me nasmijala s Romeom i Julijom, ali evo zasad pali. Malo sam začepljena, ali osim toga ništa i dalje.. valjda će tako i ostati. Super super za tvoje nalaze i odlično da menga tako rano dolazi!:)) Sad je to već jakoo blizu🥰🥰🤞🤞
    Rainbow onda još malo do PUPO!! Jel planiraš raditi ili ćeš doma čekati betu? 
    Coco nadam se da će taj jedan ostati i primiti se!🤞
    Maslačak/Asli kak ste vi? Kako podnosite ove visoke tjedne? Sigurno ste već nestrpljive, posebno s obzirom na mirovanje.. 
    Mrvice nemam pojma što su ti to našli, ali isto ne brigaj, ako je sterilno očito je sve ok.
    Mashkica rekla sam ti da bude jutro pametnije od večeri!;) Samo pomalo sad do idućeg UZV-a;))🤗

Pokušavamo od 09/2019.
    2x missed ab 8 i 6tj (2020)
    09/21- beta 245❤️
    0.4 ml heparin 💉➡️ 25.tj. 0.6 ml
    05/2022 👶🌸💓

• perlla
    16. Veljača 2022. 12:10

Rainbow_Hope

perlla

Zenice, nista kod mene ovaj puta… 😪 m stigla, tocna u sekundu kao i uvijek.
    Vidim da je netko pitao za letrozol..ja sam koristila femaru, a to je to..sad u inseminaciji s tim da je kod mene sve ubrzano, vec na 8.dc folikul bio 17,7, tako da sam bila samo jednom na uzv i odmah dobila stopericu i ubrzo inseminacija.kod mene su kraci ciklusi, tocnije bas mi je kratka ova prva folikularna faza.
    Sutra cu nazvati dr.da vidimo dal bi isli jos jednom na insem.prije stimuliranog ivf u 4.mj.ili cekamo taj stimulirani..
    P.s. koliko pratim ovaj forum, nisam primijetila da bas neko ima problem sa ovom kracom folikularnom fazom, tj.da folikuli brzo rastu..voljela bih da mi se javi ako koja ima takvu situaciju i da li postoji ikakvo rjesenje za to, mozda da se ta faza nekako produzi?ne znam da li bi to uopce moglo biti problematicno 🙄
    Perlla žao mi je :( Meni se čini da ti to nije tako jako rano, ja sam znala imati ranije ovulacije, jedino je bitno da ti endo prati folikul. Ako ga ne prati, može biti problem.
    Neki kažu da nije dobro da prebrzo rastu jer ne sazriju kako treba, ali opet kažu i za one s kasnijom ovulacijom da nije dobro jer su prezreli, ali tu si ne možeš puno pomoći… Sve u svemu, ta folikularna faza ne bi trebala biti toliko bitna ako se endo dobro zadeblja koliko se sjećam kad sam o tome čitala…
    Ideš sljedeći mjesec u stimulaciju?

Hvala ti Rainbow.. zasad imam u 4/22 3.stimulirani ivf zakazan..nadam se da ce proci ok i da ce mi uspjeti sve ok procijenit..nema mi goreg nego kad ti izvade js i kazu nezrele su.to mi je bio hladan tus u 11.mjesecu
    Tnx Sani88

Ja 34,mm36,oligoasteno,oligoterato,oligozoo,amh 3.79,lh 0,9
    Borba za 2.bebu vise od 2 g., curka 5g (spontana trudnoca)
    1.stim.ivf 5/21 ovaleap 150,menopur150,cetrotide,brevactid 10000,6 js,3 opl.,ET 2x trodn.
    1. prir.ivf ovitrele 9/21 js opl bez ET-prestala se dijeliti
    2.stim.ivf 11/21,elonva,menopur75/150,cetrotide,ovitrele,3js, nezrele
    12/21 prir.trudnoca-biokemijska
    1/22,2/22 femara,ovitrele,insem.
    5/22 3.stim.ivf dugi protokol suprecur, pergoveris

• Sanja1108
    16. Veljača 2022. 12:11

Pozdrav cure,
    nova sam u ovom svemu i imam par pitanja ako bi mi mogle odg?
    Radila sam nalaze hormona i gledam u njih i ne kužim jesu li ok ili ne pa ako ima netko ko se kuži u to da mi malo pomogne dok ne dođem do gin.
    Radila sam hormone 4 dc:
    AMH: 16.76  Ref interval (4.11-58.00)
    Estradiol: 161.3
    Prolaktin: 226.1  Ref interval (59.0-619.0)
    FSH: 7.8
    LH: 3.0
    Fibrinogen: 3.7 ref interval (1.8-3.5)....to je povišeno, a ne znam uopće čemu to služi:)
    TSH:1.38 ref interval( 0.55-4.78)
    FT4: 14.1 ref interval (11.5-22.7)
    i da papa je ok, sad čekam briseve i imam endometriozu, još mi nalaz Ca 125 nije stigao iako mi je on uvijek bio uredan pa se tome nadam i sad.
    Čekamo mužev spermiogram pa krećemo u postupak.

Hvalaaaaa

👱‍♀️ 33, amh: 16.76, fsh:7.8, lh:3.0, endometrioza

👨‍🦱 40, OLIGOASTHENOZOOSPERMIA

Postupak čekamo u poliklinici Škvorc

Barby1986
    16. Veljača 2022. 12:40

Anemona ovaj put nemam praktički nikakvih simptoma, a znala sam ih imati na bacanje i bila sam sigurna da je to, kad ono šipak. Evo tek jutros osjetim malo sise, al neznatno. A inače osim živčanosti neman nikakvog pms-a, pa da bi znala da stiže vještica
    Rainbow nek nam 21.2. bude sretan ❤️❤️
    Sunny ❤️
    Anči sve si ❤️👑 Joooooššš maaaalllooooooo 💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼💪🏼
    Mia pozz 👋🏼 ja imam pcos (vidi potpis). Kod nas je normalno da sve šara i da kasnije folikuli dozrijevaju i da kasnije ide sve, to nije ništa čudno. Samo trebaš vjerovati svojim doktorima ili nađeš novog kojemu vjeruješ. Pročitaj malo uvodne stranice, pa će ti biti malo jasnije u vezi suplemenata i ostalih stvari, a uvijek se trebaš konzultirati s doktorom. Preporučila bi ti da uzimaš Inofolic (ili Gynositol) svakako. Kada sam bila na Letrozolu, pila sam ga mislim od 2 do 7dc 
    Perlla jako mi je žao 💔💔💔💔 držimo fige za 4.mj 🤞🏻🤞🏻💪🏼💪🏼
    Amina3 poz 👋🏼 Za početak, sredi si potpis, pročitaj uvodne stranice na forumu, da te možemo pratiti. 
    Lucky ajme korona 🤦🏼‍♀️ sretno draga 🤞🏻
    Amelie držim fige da ostaneš negativna 🤞🏻🤞🏻
    Kira 💔💔💔 drži se 💪🏼
    Josipab čestitam 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🎉🎉🎉🎉🎉🎉🎉 Cvita 🤗🤗 
    DOMLeon kako diiiiivnaaaa slikicaaa 🥰🥰
    Coco24 baš mi je žao šta ti je ostao samo jedan. Vidim u potpisu da si i prije imala tih problema. Jel ti daju cetrotide ili nešto da ti ne pucaju ili kako? Držimo fige za tog jednog, ali vrijednog 🤞🏻🤞🏻
    Mrvica722 znaju ti se aktivirat zbog stresa, ne mora biti samo od antibiotika. Al bitno da je nalaz sterilan.
    Mm11 crvena maca je za žene, crna za muškarce, žuta je općenito za svašta. Ali s njom trebaš oprezno. Ako si na Euthyroxu, ni slučajno
    Lucky ne bi smjela tijekom stimulacije, jer može zeznuti hormone koje dobivamo stimulacijom.  Ništa što utječe na hormone (osim propisanog, npr Euthyrox) se ne smije koristiti tijekom stimmulacije. Ni čajevi! 
    Kacusha joj tih mutavih doktora, vratom bi ih zavrnila 🤦🏼‍♀️

7 years #ttc 👰🏼🤵 04/2016
    🙋🏻‍♀️'86. PCOS (amh 75,50 pmol) 🙋🏻‍♂️ '89. ----> IDIOPATSKA NEPLODNOST
    4/16 spontana trudnoća - blighted ovum - kiretaža u 9 tt 💔
    2017/2018 klomifenski ciklusi uz štoperice kod soc.gin.
    2019 3 x IUI
    05/2020 1.stimulirani IVF --> 2 trodnevna, beta ❌
    08/2020 2.stimulirani IVF --> ET 2 blastociste, biokemijska 💔
    11/2020 1. FET --> beta ❌
    03/2021 3. stimulirani IVF --> beta ❌
    06/2021 2.FET --> beta ❌
    02/2022 3.FET --> beta ❌
    04/2022 4.FET --> beta

Asli 🌱
    16. Veljača 2022. 12:49

Amelie ja sam dobro, hvala ti, nemam nikakvih tegoba posebnih za sada, strogo mirujem i svaki tjedan idem na pregled pa iščekujem kakva je situacija i mijenja li se šta. Za sada još uvijek smireno sa trenutcima lagane panike ponekad jer se približava termin 🤭 Kako se ti osjećaš?

🙋🏻‍♀️ '92 ✔️ 🙋🏻‍♂️'81 teratozoo.
    3.god pokušavanja, temp. odnosi 9 - 12/20
    1. Ivf stimulirani 1/21 - 2 vraćena 3-dnevna, beta 0
    2. Ivf u prirodnom ciklusu 4/21 - Prazna js
    3. Ivf stimulirani 6/21 - 2 vraćena 5. dana
    12 dnt - beta 680, 14 dnt - beta 1722
    9+3 ❤️💔 + hematom i mirovanje u bolnici
    14 + 6 💙 mirovanje doma
    2/2022. 👶🏻💙

Capi_3
    16. Veljača 2022. 12:53

Pozdrav, evo ja sam nova, te kao takvoj koja je u svemu poprilicno nova i zbunjena trebale bi mi dvije informacije..  suprug i ja imamo dijete smo dobili prije 7 godina... zadnje cca 3 god ne uspijevamo ostvariti trudnocu te smo odlucili obaviti preglede. Suprugu je dijagnoza oligoasthenozoospermija ili azospermija , kako koji spermiogram. U 3.mj smo naruceni na ICSI. Sada, zanima me sljedece. Moj AMH je 99.9.. a TSH mi je 3.880. Sljedeci tj idemo na konzultacije i po terapiju, ali ima li netko iskustva sto bi to moglo znaciti, toliki AMH. Citam, a ne razumijem puno..hvala 🙂

🙎🏼30 oligotheratozoospermija
    🙎‍♀️29 AMH 99-155 (varira) , PCOS
    2015.spontana trudnoća; CR; krvarenje, infekcija reza
    2/2022 ICSI ➡️ Rekovelle, Cetrotide, Decapeptyl ➡️ 40 folikula, 16 js, 3 oplođene, 2 🐧🐧 (ET odgođen zbog OHSS)
    4/2022 FET ➡️ Estrofem, Utrogestan ➡️ 4.04. vracena 2 🐧🐧 ; beta HCG 0.1 ❌️
    10/22 ICSI ➡️ Gonal 100, zatim 150, Cetrotide, Decapeptyl, Ovitrelle
    ➡️ 40 folikula, 15 js, 2 oplođene, OHSS, embriji stali s razvojem, 0 transfera
    09/2023 ICSI ➡️ Supercur sprej, Ovaleap

• Slavica83
    16. Veljača 2022. 13:15

Pozdrav, cure, evo popratih zadnja 2 dana pisanja, phju...
    Hvala Doria, Leky, ribic, Barby, Amelie na komentarima za eutyrox, koliko vidim individualno je i vjerojatno su kod mene simptomi još vezani za trudnoću, jer dolaze i prolaze, ali hvala Bogu lakše je u odnosu na 6-12 tt kad su me stvarno ubijale mučnine. 
    Doria, žao mi je da se tako mučiš s tim lijekom i štitnjačom, ja sam si isto našla neko vrijeme kad ga pijem, obično se oko 6 probudim na WC, pa popijem i nastavim spavati ako uspijem. Ako ne, jedem tek u 7 i pijem kavu. Slično ko ti. 
    Miss Ivy, Leky, jel vas još muče glavobolje? Pijete panadol ili ništa? Ja imam uvijek panadola u rezervi, ali srećom glavobolja me za sad zaobilazi. 
    Rainbow_Hope, žao mi je da ti je takva reakcija na estrofem, samo se nadam da će se možda u trudnoći nešto promijeniti, s obzirom da onda tek hormoni počnu divljati, pa možda odu u drugom smjeru boljeg osjećanja, barem do 6 TT 🙃
    Leky, mi smo od prilike jednako vremena trudne, a MissIvy i Monkica nas vode za tjedan dana 🙂
    Amelie, čekam 16 tt da bude bolje, nadam se da će tebe zaobići korona 🤞
    mashkice, sve su ti cure već rekle, nema brige, sve je u intervalima, rijetko kad će se mjerenja po prosjeku poklapati baš s točnim danom, pogotovo kod ivf-a. 
    perlla, Kira, žao mi je zbog neuspjeha, ide se dalje 💪💪
    JosipaB, velike čestitke na tvojoj malenoj Cviti, uživajte, mama i kćer ☺️
    Domleon, baš je prava bebica na slici ☺️, meni je 8tt još uvijek bilo sve nekako ko krumpir, a zadnji put na 12tt mali svemirko. Neće to biti ime, ne brinite...
    Anči, eto uskoro i tvog postupka, drago mi je da ćemo i tebe uskoro pratiti na putu.

Monkice, Divna, Anemona ❤️ 
    Ako još koga zaboravljam, sorry, nove curke, dobrodošle!

Ja čekam još panoramu, ali imam posla, pa mi brzo prolazi vrijeme i ne razmišljam uglavnom o tome, osim par puta dnevno 🙄

🙋 39, AMH 64, 🤵 32 👍
    03.2019. ektopijska trudnoća, lijevi 🥚 vod ex.
    zdjelična endometrioza
    04.2020. s.p. u 6tt
    2021. početak MPO
    03.mj. slabo stim.ciklus, 3🥚, transfer 2 3dnevna, 0🐧❌
    5.mj.puna stimulacija, 22🥚, 11 🐧5d
    7.mj. 1️⃣ FET 1🐧❌
    30.9. 2️⃣FET 2🐧, beta 11.10. 2.41 ❌
    3.12. 3️⃣FET 2🐧, 6dpt +
    7dpt b70, 10dpt b199 🙏 12dpt 434 🙏 14dpt 1252, 1uzv 6+2 4mm ❤️, 2uzv 8+3 1.8 cm, 3uzv 5.2 cm❤️ 🤗🙏
    29.8.'22 rodila se Elena 😊

Suncicaa
    16. Veljača 2022. 13:32

Lila13

Žene, je li koja od vas u Vinogradskoj u postupku?
    Znate kada kreću ponovno radit na vantjelesnoj?

Lila13 ne znaju ni oni tocno, ja sam ih zvala pocetkom drugog mjeseca i rekli su mi da za mjesec i pol bi trebali pocet radit 🤷‍♀️

👩43, endo, AMH 2,7 pmol/L, 39, oat
    KBCSM 1.ivf 9/21 ❌
    10/21 prc, ovulirala, 5/22 prc, ovulirala
    2. ivf 6/22 3🥚, freeze all, FET 2🐧 7/22❌
    FET🐧10/22❌
    Sv Duh 2/23, pergoveris, gonal, negativna aspiracija
    3/23 prc, femara, 3🥚, ET 2 dvodnevna❌
    4/23 prc, nije bila dobra stanica
    Repromed/Hilarus
    9/23 pergoveris, gonal, 2🥚 ET morule❌
    11/23 pergoveris, gonal, 5🥚, ET 2 morule, beta 12dnt 54, 14dnt 35
    5/24 7🥚, 2 bc❄️
    1/25 fet beta 11dnt 257, 13dnt 376, 15 dnt 776, missed ab, 8 tt 💔

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.