Potpomognuta oplodnja vol. 2

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Gelica
    03. Prosinac 2019. 10:50

Rita2101

Gelica

Uglavnom, cure meni je noćas bilo tako loše da me već sad strah kako ću noćas ići spavat. Oko jedan ujutro samo sam se trznula iz sna i osjetim da teško disem, i cujem si srce kako kuca jako glasno i jako jako brzo, ajme koji strah u tom trenutku! Probala sam se smiriti i dodat duboko i nakon minute se vratilo u normalu. Međutim bilo me strah više zaspat i uopće se pomaknut, nisam uopće spavala do 5 ujutro osim na trenutke i cijelo vrijeme sam imala mučninu i bila na rubu povraćanja, samo sam slinu gutala cijelo vrijeme. Šta vi mislite, jel se to vama nekad desilo? Ja vje rtujem da mi je to od estrofema, kao i loš okus i jako suha usta, općenito problemi sa probavom. Da li da zovem dr. I kažem šta mi se desilo? Ja stvarno već sad se bojim noći…

I meni je na mahove bilo prilicno lose od estrofema, mucnina, ali drugacije, ne kao kad pojedes nesto lose, neka vrtoglavica, koji si dan?

5dnt je danas, estrofem pijem od punkcije. Ni meni nije mučnina kao da sam pojela nešto loše, nego jednostavno neka mučnina. I nemam baš apetit, tj imam a kad počnem jesti više ne mogu. 

• Gelica
    03. Prosinac 2019. 10:54

Hvala ti na misljenju, to je i meni odmah palo na pamet, nekakav napadaj panike, ali nikad prije mi se nije to desilo i plaši me što me to probudilo iz sna, i užasno me sad strah kako ću noćas ići spavat, strah me da se ne ponovi. Ja sam opterećena svim tim lijekovima koje uzimamo u postupcima i strah me tih nuspojava svakakvih i vjerojatno je to sad izašlo van...Ne kužim zašto mi se to tako po noći desilo? 
    Da li imaš neki savjet kako si mogu pomoći? 

• Gelica
    03. Prosinac 2019. 10:55

Gelica

Hvala ti na misljenju, to je i meni odmah palo na pamet, nekakav napadaj panike, ali nikad prije mi se nije to desilo i plaši me što me to probudilo iz sna, i užasno me sad strah kako ću noćas ići spavat, strah me da se ne ponovi. Ja sam opterećena svim tim lijekovima koje uzimamo u postupcima i strah me tih nuspojava svakakvih i vjerojatno je to sad izašlo van…Ne kužim zašto mi se to tako po noći desilo?

Mala Mo ovo sam tebi odgovorila :)

• Gelica
    03. Prosinac 2019. 10:58

Marijaiva Da, i meni je taj estrofem grozan..
    Meg 026 volim piti čaj :) To je dobar savjet, hvala, potražiti ću nešto takvo tu kod nas. Ma po danu neka me napada šta hoće, ali najgore mi po noći.. 

Rita2101
    03. Prosinac 2019. 11:00

MalaMo

Gelica

Uglavnom, cure meni je noćas bilo tako loše da me već sad strah kako ću noćas ići spavat. Oko jedan ujutro samo sam se trznula iz sna i osjetim da teško disem, i cujem si srce kako kuca jako glasno i jako jako brzo, ajme koji strah u tom trenutku! Probala sam se smiriti i dodat duboko i nakon minute se vratilo u normalu. Međutim bilo me strah više zaspat i uopće se pomaknut, nisam uopće spavala do 5 ujutro osim na trenutke i cijelo vrijeme sam imala mučninu i bila na rubu povraćanja, samo sam slinu gutala cijelo vrijeme. Šta vi mislite, jel se to vama nekad desilo? Ja vje rtujem da mi je to od estrofema, kao i loš okus i jako suha usta, općenito problemi sa probavom. Da li da zovem dr. I kažem šta mi se desilo? Ja stvarno već sad se bojim noći…

Draga Gelica….događalo mi se takvo što već, doduše ne da me probudilo nego tijekom dana. Ja sam po struci psiholog i mogla bih reći da je to anksioznost i panika, jer neupitno je koliko je ovo sve stresno za nas, a netko nekako reagira na stres. Napravila si upravo ono što si trebala, duboko disanje i pokušati se smiriti. Taj itenzitet straha ne može dugo trajati. Po mome mišljenju to nije povezano sa tabletama i terapijom. Međutim, ako će ti biti lakše javi se svom doktoru.

Bas sam htjela nadopisati da nije napad panike.. i to sam vjerovatno imala

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

Rita2101
    03. Prosinac 2019. 11:06

Gelica

Rita2101

Gelica

I meni je na mahove bilo prilicno lose od estrofema, mucnina, ali drugacije, ne kao kad pojedes nesto lose, neka vrtoglavica, koji si dan?

5dnt je danas, estrofem pijem od punkcije. Ni meni nije mučnina kao da sam pojela nešto loše, nego jednostavno neka mučnina. I nemam baš apetit, tj imam a kad počnem jesti više ne mogu.

Jedi koliko mozes, meni je gore kad ne pojedem, jos uzimam utrogestan oralno, bas mi se smuci

👩🏻 39 miomi 2 oper. Nizak amh, hasimoto
    👨🏼‍🦲40 astenozospermia
    2016 ivf 4 trodnevna
    2 vracena - beta 0
    FET- beta + , u 13 tt stalo srce, genetska greska ploda
    FET - beta 0
    2019 Pronatal - dobili 5 blastocisti
    1 vracena - beta 0 (spotting 6dnt)
    FET - beta 0 (spotting 3-6dnt)
    FET - testovi pozitivni od 6dnt - beta 65,8 10dnt, 158,7 12dnt
    1 uzv 7+1 9mm ❤️
    2 uzv 29.11. 9+1 24mm ❤️
    3 uzv 6.12. 10+1 37mm ❤️ izvanredni, krvarenje, hematom
    Uzv 14.12. 11+2 52mm ❤️ hematom se povukao

MalaMo
    03. Prosinac 2019. 11:11

Gelica

Gelica

Hvala ti na misljenju, to je i meni odmah palo na pamet, nekakav napadaj panike, ali nikad prije mi se nije to desilo i plaši me što me to probudilo iz sna, i užasno me sad strah kako ću noćas ići spavat, strah me da se ne ponovi. Ja sam opterećena svim tim lijekovima koje uzimamo u postupcima i strah me tih nuspojava svakakvih i vjerojatno je to sad izašlo van…Ne kužim zašto mi se to tako po noći desilo?

Mala Mo ovo sam tebi odgovorila :)

Draga moja, neću ti govoriti da se opustiš jer to i sama više ne mogu čuti od drugih :D. Moj savjet je jednostavno si probati skrenuti misli nekom drugom aktivnošću, zaokupiti se nečim što ti je korisno ili u čemu uživaš. Neka tjelesna aktivnost, knjiga, štogod tebi odgovara. Najgore je da se bojiš da se ne ponovi. To je proročanstvo koje se samo ispunjava, kako kažemo u psihologiji. Jer jednostavno se dovedeš u taj negativni sklop misli i do iste situacije. Vidim da su cure savjetovale čaj, što bih i sama mogla isprobati :). Čuvaj se samo stresnih situacija. Meni je dosad posao bila super distrakcija. Radim u vrtiću inače.Međutim, bilo nam je jako stresno jer je dosta kolegica falilo i primjetila sam da mi taj stres šteti (dokaz, navukla sam prehladu i upalu sinusa još uz sve ovo). Sad sam na bolovanju i nastojim to iskoristiti najbolje što mogu.Jednostavno radi ono što voliš i okruži se pozitivnim ljudima i nemoj stalno razmišljati o ovome svemu i pričati o tome. 
    Što se tiče opterećenosti lijekovima....imaj povjerenja u svog liječnika, oni znaju što rade, a i mi uostalom znamo zašto ovo sve :).

Joj sad sam ga baš odužila....višak vremena očito :D

Supergirl
    03. Prosinac 2019. 11:13

Evo ja cekam nalaze krvi da kazu da li je punkcija u cetvrtak ili petak...sad me pak muci nesto drugo, kao da me hvata neka prehlada, viroza...da li to utjece na punkciju i transfer? Nadam se da necu dobiti povisenu temperaturu. Dr mi je rekla samo da uzmem propolis, nis drugo nije komentirala. Da li koja od vas ima neko takvo iskustvo?

sunshine25
    03. Prosinac 2019. 11:29

Zvao me Patrik, od onih 12 su ipak 4 bile nezrele i nije ih mogao oploditi icsi metodom. Od 8 ih se oplodilo 6. Kaže da do sutra možda bude još koja, zvat će me opet, ali idemo na blaste. Što se tiče oplodnje super, ali sam malo tužna zbog ovih nezrelih. Kod Škvorca su mi se još dvije naknadno oplodile, nadam se da će i tu 😁 danas sam bolje, jučer me baš boljelo, puno više nego zadnji put.

ja '92. mm '82.
    teški oat
    u mpo od 2018
    1. postupak škvorc - 5 blastica
    2. postupak repromed - 3 blastice
    3 biokemijske - 2 iz feta, 1 prirodno
    11/20 fet 🤖

• Gelica
    03. Prosinac 2019. 11:35

Rita2101

Gelica

Rita2101

Gelica

Jedi koliko mozes, meni je gore kad ne pojedem, jos uzimam utrogestan oralno, bas mi se smuci

Utrogestan oralno je još gore. A trudim se jest, i jedem ali nije mi ok u želucu nakon toga. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.