Mislim da bi im poručila sa budu malo manje popustljivi. Mislim, ne mogu od njih očekivati da imaju jednake stavove i odgojne metode kao ja, ali mislim da bi trebali poraditi na tome da unuku koji puta kažu 'ne'.
Ono što najviše cijenim je briga i pažnja koju poklanjaju mom djetetu. Nisu baš najboljeg zdravlja i zaista cijenim što su se odlučili da mog sin čuvaju do njegove treće godine.
Bakama i dedama treba kao prvo biti jasno da ne smiju narušavati autoritet roditelja tako što će ići protiv njihovih odluka. Na taj način će od malih nogu naučiti djecu manipulativnim taktikama . Ako smatraju da nešto ne radite dobro onda neka to kažu direktno vama i neka s vama to rasprave.
Powered by Dva dečka i jedna curica :-)
Gospođa iz Splita izgleda fantastično - imala je buran život pun obveza. Sada nema obveza i uživa u porodici. Davno mi je neka žena rekla da su joj unuci draži od djece - pitala sam zašto - kaže mi - bila sam mlada kada sam rodila, jurnjava za novcem, karijerom, rješavanje stambenog pitanja itd. a za djecu imaš najmanje vremena - njih ti razlozi ne zanimaju - žele roditelje. Sada kada sam baka i nemam nikakvih obveza unuci me imaju u cijelosti. Tako je to - na žalost.
Ne dopuštam bakama i djedama da se miješaju u odgoj moje djece. Svaka njima čast, nemam ništa protiv njih ali njihove metode bi samo meni otežale život. Svoju djecu ni jednom nisam ostavila na čuvanje kod baka i djeda, uvijek sam ja bila s njima. Pa čak i kad bi otišla u rodilište rodit slijedeće dijete (imam ih troje), suprug bi sam ostao s njima. Jednom je moj sin napravio nešto što nije smio, upozorila sam ga na što je moja svekrva stala u obranu djeteta, čime je narušila moj autoritet pred djetetom. Ono što mi je bilo drago jest to što je i moj suprug odmah reagirao, i upozorio svoju majku da to više nikada ne ponovi. Suprug i ja smo složni oko toga da je najbolje da su djeca sa mnom kući bez obzira koliko ih bake i djede hoće čuvati.
Sortiraj odgovore
Najstariji