Što biste vi poručili bakama i djedovima svoje djece? Što vas najviše smeta, što najviše cijenite ili trebate od njih?
Mislim da bi im poručila sa budu malo manje popustljivi. Mislim, ne mogu od njih očekivati da imaju jednake stavove i odgojne metode kao ja, ali mislim da bi trebali poraditi na tome da unuku koji puta kažu 'ne'.
Ono što najviše cijenim je briga i pažnja koju poklanjaju mom djetetu. Nisu baš najboljeg zdravlja i zaista cijenim što su se odlučili da mog sin čuvaju do njegove treće godine.
Bakama i dedama treba kao prvo biti jasno da ne smiju narušavati autoritet roditelja tako što će ići protiv njihovih odluka. Na taj način će od malih nogu naučiti djecu manipulativnim taktikama . Ako smatraju da nešto ne radite dobro onda neka to kažu direktno vama i neka s vama to rasprave.
Powered by Dva dečka i jedna curica :-)
Gospođa iz Splita izgleda fantastično - imala je buran život pun obveza. Sada nema obveza i uživa u porodici. Davno mi je neka žena rekla da su joj unuci draži od djece - pitala sam zašto - kaže mi - bila sam mlada kada sam rodila, jurnjava za novcem, karijerom, rješavanje stambenog pitanja itd. a za djecu imaš najmanje vremena - njih ti razlozi ne zanimaju - žele roditelje. Sada kada sam baka i nemam nikakvih obveza unuci me imaju u cijelosti. Tako je to - na žalost.
Nasi nonici su super..I jedni I drugi...uvijek su pomogli I postivali nas odgoj I nikad nije bilo problema....nase kcer ih obozava
Ne dopuštam bakama i djedama da se miješaju u odgoj moje djece. Svaka njima čast, nemam ništa protiv njih ali njihove metode bi samo meni otežale život. Svoju djecu ni jednom nisam ostavila na čuvanje kod baka i djeda, uvijek sam ja bila s njima. Pa čak i kad bi otišla u rodilište rodit slijedeće dijete (imam ih troje), suprug bi sam ostao s njima. Jednom je moj sin napravio nešto što nije smio, upozorila sam ga na što je moja svekrva stala u obranu djeteta, čime je narušila moj autoritet pred djetetom. Ono što mi je bilo drago jest to što je i moj suprug odmah reagirao, i upozorio svoju majku da to više nikada ne ponovi. Suprug i ja smo složni oko toga da je najbolje da su djeca sa mnom kući bez obzira koliko ih bake i djede hoće čuvati.
poručila bi im:
vi ste imali svoju djecu i priliku da ih odgajate, ovo su moja djeca i ja odlučujem u vezi svega; vi se samo igrajte s njima
Mi imamo sreću ili kako bih to već rekla da se u naš odgoj bake i djedovi ne mješaju.I oni sami kažu da je kod unučadi dobro što se malo poigraš s njima,pomaziš,..No kad je dosta imaju svoje roditelje pa ih vratiš:D
ja cu biti samo baka.....died (nestao-iza rastave)............ja cu biti ponosna baka
bisera
Sortiraj odgovore
Najstariji