Porodiljna naknada izvan HR

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • SmileAnabela

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Imam li pravo na porodiljnu naknadu ako odselim iz HR, a u HR mi ostane prijavljeno prebivalište i na HZZO-u? (U radnom sam odnosu neprekidno 4 godine i inače ostvarujem uvjete za porodiljnu naknadu u HR). Planiram u srpnju preseliti u Njemačku. Muž radi u Njemačkoj i preko njega bi se kod njih prijavila, no on ne bi od njih tražio naknadu.

  • Lepid

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Postoji mogućnost da u Hrvatskoj zadržiš zdravstveno osiguranje, a u Njemačkoj koristiš usluge njihovog zdravstva. Ipak, za to je potrebna odjava s prebivališta u Hrv na minimalno godinu dana (i prijava prebivališta u Njemačkoj) te odobravanje posebnog zahtjeva za spajanje porodice na temelju kojeg se svi troškovi liječenja (uključujući i porod) u Njemačkoj terete na hrvatsko zdravstveno osiguranje. 

    None

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.