Drage moje,htjela sam vas pitati kakva su vasa iskustva sa porodom u vinkovackom rodilistu. Naime imam sina od tri godine i sam porod sa njim mi je bio poprilicno lagan ali sam zamjerila postupanje babica i lijecnika pri mom porodu. Cijelu trudnocu sam nisko nosila i u radaonu sam dosla sa 3 prsta otvorena bez i jednog bola u 5h jer mi je vodenjak puknuo. Ocekivala sam dug porod posto me nista jos nije bolilo oko 7h su poceli lagani trudovi i za to vrijeme sam setala malenim hodnikom u radaoni. Medutim kada je u pola osam doslo do smjene doktora doktor koji me porodio usao je i pregledao nas rodilje i viknuo dobro cure kroz sat vremena morate rodit ja moram na janjetinu. Mislila sam da se sali no medutim stavili su me na najjaci drip i bolovi koji su prirodnim tokom isli u razmaku od 5 minuta odjednom su dosli na razmak od 20 sekundi. Nisam mogla vjerovati sto se to dogada trazila sam babicu da mi smanji drip na sto se ona oglusila. Nakon sat vremena konstantnih trudova doktor mi je legao na stomak i rekao babici da zareze nisam se ni snasla vec su me zarezali i po mom misljenju prisilno porodili. Smatram da bi mi porod bez dripa isao sporije ali prirodnije i da nebi bilo potrebe za epiziotomijom. I mislim da bi se nas rodilje trebalo pitati da li zelimo drip ili ne. Koja su vasa razmisljanja i iskustva.
Draga nanci, možete se uključiti u temu: https://klokanica.24sata.hr/forum/trudnoca/trudnoca-38/rodilista-i-njihovo-osoblje-67
Sortiraj odgovore
Najstariji