Pozdrav svima! 👋
Idemo razgovarati o nečemu jako važnom za sve roditelje: pronalaženju pravog pedijatra. Bilo da očekujete svoju prvu bebu, selite se u novo mjesto ili jednostavno tražite alternativu, odabir pravog doktora za vaše dijete može biti prilično stresan. Toliko je faktora koje treba uzeti u obzir, a često nije jasno odakle krenuti.
Zato idemo pomoći jedni drugima! 🍼✨
Koje je najbolje mjesto za početak potrage za pedijatrom? Jeste li se oslonili na preporuke prijatelja i obitelji, online recenzije ili možda savjet svog doktora? Podijelite što vam je pomoglo (ili nije pomoglo!).
Na što roditelji trebaju obratiti pažnju pri odabiru pedijatra? Na primjer:
○ Treba li pedijatar biti jako iskusan?
○ Jesu li lokacija i radno vrijeme presudni?
○ Koliko vam je važno da se slaže s vašim roditeljskim vrijednostima (npr. stavovi o cijepljenju, dojenju)?
○ Jesu li vam bitne stvari poput telemedicine ili odvojenih čekaonica za bolesnu i zdravu djecu?
Ako ste već prošli kroz ovaj proces, voljeli bismo čuti vaše savjete i iskustva. Što vas je navelo da kažete: "Ovo je pravi pedijatar za nas"? A ako još uvijek tražite, slobodno postavite pitanja — netko ovdje možda ima savršen savjet ili preporuku!
Ajmo probati zajedno sastaviti korisnu listu savjeta i provjerenih pedijatara da pomognemo svim roditeljima koji muče muku s ovom važnom temom. 💬 Veselim se vašim odgovorima!
Pozdrav svima!
Mi smo prošli potragu za pedijatrom prije dvije godine kad smo doselili u novi grad. Iskreno, bila sam prilično izgubljena jer nisam znala nikoga da mi da preporuku. Prva stanica su mi bile Facebook grupe mama iz mog kvarta, žene tamo stvarno nesebično dijele iskustva i to mi je jako pomoglo da filtriram kandidate.
Na kraju smo otišli na inicijalni pregled kod dvije pedijatrice i odlučili se za onu kod koje sam imala dojam da stvarno 'sluša' moje brige, a ne da sve svodi na rutinu. To mi je bilo presudno, osjećaj da mogu slobodno postaviti "glupa pitanja" bez da me netko osuđuje.
Par kriterija koji su se meni pokazali važni:
[ul]
Fleksibilno radno vrijeme (jer znate kako je kad dijete dobije temperaturu u petak popodne).Stil komunikacije – pedijatar koji ima strpljenja objasniti jednostavnim jezikom.Ambijent ordinacije – djeca puno lakše ulaze ako prostor izgleda toplo i prijateljski.[/ul]
Moj savjet roditeljima: ako vam nešto ne 'klikne', slobodno potražite dalje. Nema ništa loše u tome da želite najbolju osobu za svoje dijete. ❤️
Za mene je najvažnije bilo da pedijatar ima strpljenja. Moj sin je u početku plakao na svaki pregled, a doktorica nam je baš polako i nježno pristupila. To mi je bilo zlata vrijedno. Sve ostalo sam stavila u drugi plan.
Mi smo birali pedijatra isključivo po preporuci prijatelja, i nismo pogriješili. Njihova kćer je kod iste doktorice već godinama i baš se vidi iskustvo i povjerenje. Mislim da su preporuke i dalje najbolji filter
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji