Dosta sam čitala o ovome, jer i kod moje curice je tako... Svi su složni da je to normalna pojava ... Plaču dal' zato što su gladna, žedna, željna još malo paženje, a u velikom broju neutješno plaču zato što su nešto ružno sanjala a njihovo tijelo tj. mozak još nema obrambeni sistem kako se boriti protiv toga ... Jedina utjeha ako je ovo zadnje je da prestaje oko 3 godine, ali polako već oko prvog rođendana shvati da se zna samo umiriti ... ako ti je to ikakva utjeha!
Ljubav se zove imenom tvojim - IVA -
Moja veća cura ima 2 i pol godine i ne plače u snu nego bi išla crtiće gledat, išla bi van, k dedi i baki i tako. Uvjek se moramo ustat, otić u sobu njenu i umirit ju inače se razbudi i onda niš od spavanja. Manja još cica jednom il dvaput noću pa se nit s tim ne opterečujem jer ima 7 mjeseci i bolji je spavač od velike :D
Mi smo imali fazu od 5mj pa do 10 mj plakanje u snu, ne svaku večer, svaku drugu, pa je bilo i na dnevnom spavanju i uglavnom kada bi zaplakala bi je uzela, umirila, stavila dudicu i nastavila bih spavati bez ikakvih problema. Negdje sam čitala da u snu ponovno proživljavaju sve događaje koje su im se dogodili tokom dana i zato se javlja plakanje. Uglavnom, sve je to normalno i nije ništa zabrinjavajuće tako da će proći. Uglavnom sada mi mala ima 13 mj., i ima fazu da bi se usred noći igrala, skače po krevetu i brblja nešto, tako da sve su to faze koje moramo proći skupa s njima...:)
Moja nije plakala po noci nego kod dnevnog spavanja...bas kad je bila tako mala...nakon jedno 45 min plac I nije bas pomagalo dizanje ni nis..kao da je bila u nekom transu...onda bi legla s njom o zagrlila ju, mazila po licu I onda bi nakon 10, 15 min samo zaspala...I to je trajalo...ne sjecam se do kad..ali po noci nije nikad...sretno. :)
Moja Ema ima godinu dana drugi tjedan.
Zna ponekad plakati u snu,svakih 5-6 dana,ali to i nije neki jak plač,više kao tiho stenjanje,
Meni bude žao jer pretpostavljam da nešto ružno sanja pa ne čekam da se probudi nego je odmah uzmem kod sebe u krevet,malo pomazim i onda se smiri i nastavi spavati.
Ali nije mi jasno što male bebulice mogu tako strašno sanjati da ih natjera u plač?!?
Samo da odgovorim što sam nedavno pročitala bar je tako jedan pedijatar objasnio plakanje i stenjanje, ovako ništa ružno ne sanja, nego dijete svaki dan ima pun dan aktivnosti i uči nešto novo, i ono što radi preko dana ponovno proživljava u snu, pa u većini slučajeva dolazi do plača ili stenjanja...
Sortiraj odgovore
Najstariji