Kojom vas je pametnom izjavom iznenadilo vaše dijete?
Tri odgovora koja nam ostavite od četvrtka 15. svibnja do srijede 21. svibnja do 11 sati nagradit ćemo našom knjigom tjedna 'Knjiga velikih filozofskih suprotnosti' u izdanju MeandarMedia.
https://klokanica.24sata.hr/skolarci/slobodne-aktivnosti/prvi-prirucnik-za-vaseg-malog-filozofa-1517
Mom Borni (10 god.) se često prije spavanja vrte svakakve ideje po glavi i želi o njima razgovarati. Tako me neki dan pozvao u sobu i upitao: "Kako to da sam ja baš ja, a ne Fran?" (Fran je njegov najbolji prijatelj), "Kako baš znam da sam to ja?" Naravno da nisam imala pojma što bih mu rekla. Ali izgleda kao da bi nam ova knjiga mogla pomoći
Ova knjiga bi bila pravo bogatstvo imati, olakšala bi sva pitanja koje moj osmogodišnjak postavlja. Od pitanja tko je stvorio Boga, zašto je list zelen, cvijet u raznim bojama, zašto ljudi govore da se osjećaji nalaze u srcu, možda su u plućima i tako u nedogled, a mi roditelji ponekad (često) se zapletemo u objašnjenju tako da ni nama nije jasno što smo rekli, a kamoli djetetu.
Jurica(6,5): Znaš mama,danas smo u vrtiću učili kako se rode djeca.Jedna curica je rekla da od zrna pijeska.Pa ta pojma nema!Ja znam da se mama i tata vole,ljube,idu skupa spavati i onda dok prođe ljeto ,jesen i zima,znaš onda mama rodi bebu u bolnici-iz guze!Pa tko je još vidjel da roda može donjeti bebu,beba je preteška...
Ana, 8 godina na poklon je dobila knjigu o ljudskom tijelu i sva važna objašnjava i pokazuje slike svom 5-ogodišnjem bratu.
Ana: znaš mi smo ti nastali iz jajašca
E.: pa i ja imam jajčeka ;)
Ana: ma ne iz tih već iz maminih, u buši. Znaš kad ti cure navrše tamo 20-30 godina tad nastanu ta jajašca i bebe iz njih
E. (gleda sliku): pa vidi kak smo naopačke i imamo mokru kosu
Sortiraj odgovore
Najstariji