Opišite nam ritual uspavljivanja bebe i osvojite poklon paket!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Candy101
    14. Srpanj 2016. 12:43

Kako je navrsila 6 mjeseci pa do dana danasnjeg kad ima punih 14 mjeseci moja djevojcica se uspavljuje na jedan drukciji nacin... pustimo muziku koja sviraiznad krevetica...legnemo zajedno na krevet i uspavljivanje pocinje... glavni rekvizit je moja glava i kosa. Potrbuske zajasi moju glavu, podvuce ispod ruke i izvuce si pramenove kose i cupa malo pomalo dok se ne uspava u potpunosti..  ili se namjesti bocno uzme kosu i vrhovima kose bocka si bradu... i tako vec 8 mjeseci funkcionira nase uspavljivanje.

marina28
    14. Srpanj 2016. 13:18

Počnem nabrajati,mama ide spavati,tata ide spavati,deda,baka,peseki,pričice,auti,crtići,ovaj prijetelj,ona prijateljica i na kraju kazem: I sad ide Nikki spavati...a ona samo protrese glavom i kaže "NE".Nakon 2-3 min.sama legne i zaspi.

bepa
    14. Srpanj 2016. 13:46

Nas ritual je vrlo dugacak .... U 20 h planiramo kupanje i od tad do 20:30 krece lovica po kuci kako bi ga uhvatila i stavila u kadu. Kupanje je svega 10 min jer bjezi iz kade ko lad macku u vodu bacite... Zatim krece spremanje za krevet... Obavezno mora pogledat 2 emisije lud zbunjen normalan jer bez izeta nam nece ni pomisliti lec u kinderbet. Nakon te dvije emisije legne u kinderbet i pruza meno svoju nogu da ga mazim... Ako je tisina a zeli pricu ili pjesmu pocme nesto mljet na svom jeziku...i tako mazenje noge prica ili pjesmica traje punih 30 min. Zatim me poljubi i legne natrag i zaspe

bepa

• nivess_1231*
    14. Srpanj 2016. 13:58

Od kad se rodio ritual se ne mijenja,samo se vremenski skracuje..prvo kupanje,malo se mazimo,bocica i spavanje ☺
    Do sada je sve skupa trajalo oko 1h, a sada se priblizavamo prvom rodendanu pa je djecak sve zaigraniji pa i kupanje i mazenje kraju dosta krace nego na pocetku 
    Ii bas za rodendan bi nam dobro dosao pokloncic ❤❤❤

Nives1231

• mucek
    14. Srpanj 2016. 14:05

Kad popije cokolino i legne njezno je dragam po rukici, glavici ili ju ceskam po nogici i tada zaspi, a ja jos malo kraj krevetica pricekam dok potpuno ne utone u san.

• Erika33
    14. Srpanj 2016. 18:47

Moj djecak ima 4 mj. Samo ga polegnem, primim za ruku, izmolimo Anđele čuvaru mili...i zaspi. :-)

• jsejic
    14. Srpanj 2016. 23:05

Pročitala sam puno knjiga u trudnoći. U svakoj je bilo pregršt savjeta kako naućiti dijete spavati. Nadobudno sam čak savjetovala i druge kako dijete nerazmaziti previše... I evo me sad. Nosim dijete na rukama, drmuckam! i pjevam mu pjesmu od Sanje Doležal :Plavuša! Plavuša, plavuša to je ona prava... Odlično reagira na tu pjesmu i brzo zaspi. Naravno i to sam pročitala u  knjigama, ali navedeno je to kao primjer kako nebi trebalo 

Mery15
    14. Srpanj 2016. 23:13

Otkako se rodio imali smo problema sa tim nocnim uspavljivanjem. Preko dana je bilo super, zaspao bi sam. Oko 21 sat bi ga uhvatilo ludilo kada bi se zaigrao i smijao sve do 23 ponekada i do ponoci. Nista ga nije moglo uspavati. Osim sto sam bila umorna problem je bilo i sto mi ne bi ostalo prostora ni za sto ostalo. Sa 5mj smo poceli sa dohranom i sa 7mj smo uveli veceru. Dala sam si zadatak da ga naucim da se u 21h ide spavati. Do 19:30 smo u setnji ili ako vrijeme ne dopusta onda se igramo u kuci. U 19:30 kazem "Sada cemo praviti veceru." Zajedno napravimo njegovu veceru i ostavimo da se hladi. Zatim slijedi kupanje i lagana masaza. Nakon toga vecera. Cijelo to vrijeme mu govorim sto radimo i zasto to radimo. Nakon vecere se jos igramo, mazimo i druzimo. Izmedju 20:30 i 20:45 kazem da je vrijeme da se ugasi svjetlo i da beba mora spavati. Zajedno gasimo svjetlo, legnemo na krevet, tiho mu pjevusim ili pricam sto cemo sutra raditi, on mi okrene ledja da ga mazim i utone u san. Sada ima 8 i pol mjeseci i ponosna sam na sebe jer vec mjesec i pol moje dijete zaspi u 21h a ja imam malo vremena za sebe. 

• maminosunce29
    14. Srpanj 2016. 23:25

navrsili smo 8 mjeseci i sat za spavanje nam se mijenjao al ritual je isti kad se vratimo iz setnje je kupanje u kojem uzivamo oboje pa je vecera tu kombiniramo il je kasica za laku noc il bocica i onda se malo pomazimo i vrjeme je za ciku uz koju vecinom zaspi ako treba jos se malo nosimo uz pjesmice i eto sna ak zaspe uz ciku prebacim ga u krevetic nakon pola sata a na rukama odma i spavamo do 4-5 kad je gladan naravno!

Ugolina
    15. Srpanj 2016. 13:08

Moja bebolina ima mjesec i desetak dana..prije spavanja se mazimo,ljubimo, pricamo,gugutamo,pjevamo, nosimo.. Pozdravimo tatu pa odemo cicat..kad popapa,tata ju nosi dok podrigne..onda nekad jos cickamo a kada zaspe stavimo ju u kindac koji priblizimo krevetu..

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.