Opišite nam ritual uspavljivanja bebe i osvojite poklon paket!

Pregledaj članak
Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Candy101

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Kako je navrsila 6 mjeseci pa do dana danasnjeg kad ima punih 14 mjeseci moja djevojcica se uspavljuje na jedan drukciji nacin… pustimo muziku koja sviraiznad krevetica…legnemo zajedno na krevet i uspavljivanje pocinje… glavni rekvizit je moja glava i kosa. Potrbuske zajasi moju glavu, podvuce ispod ruke i izvuce si pramenove kose i cupa malo pomalo dok se ne uspava u potpunosti..  ili se namjesti bocno uzme kosu i vrhovima kose bocka si bradu… i tako vec 8 mjeseci funkcionira nase uspavljivanje.

  • Avatar marina28

    marina28

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Počnem nabrajati,mama ide spavati,tata ide spavati,deda,baka,peseki,pričice,auti,crtići,ovaj prijetelj,ona prijateljica i na kraju kazem: I sad ide Nikki spavati…a ona samo protrese glavom i kaže “NE”.Nakon 2-3 min.sama legne i zaspi.

  • Avatar bepa

    bepa

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Nas ritual je vrlo dugacak …. U 20 h planiramo kupanje i od tad do 20:30 krece lovica po kuci kako bi ga uhvatila i stavila u kadu. Kupanje je svega 10 min jer bjezi iz kade ko lad macku u vodu bacite… Zatim krece spremanje za krevet… Obavezno mora pogledat 2 emisije lud zbunjen normalan jer bez izeta nam nece ni pomisliti lec u kinderbet. Nakon te dvije emisije legne u kinderbet i pruza meno svoju nogu da ga mazim… Ako je tisina a zeli pricu ili pjesmu pocme nesto mljet na svom jeziku…i tako mazenje noge prica ili pjesmica traje punih 30 min. Zatim me poljubi i legne natrag i zaspe

    bepa

  • nivess_1231*

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Od kad se rodio ritual se ne mijenja,samo se vremenski skracuje..prvo kupanje,malo se mazimo,bocica i spavanje ☺
    Do sada je sve skupa trajalo oko 1h, a sada se priblizavamo prvom rodendanu pa je djecak sve zaigraniji pa i kupanje i mazenje kraju dosta krace nego na pocetku 
    Ii bas za rodendan bi nam dobro dosao pokloncic ❤❤❤

    Nives1231

  • mucek

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Kad popije cokolino i legne njezno je dragam po rukici, glavici ili ju ceskam po nogici i tada zaspi, a ja jos malo kraj krevetica pricekam dok potpuno ne utone u san.

  • Erika33

    Broj poruka: 205

    Prijavi adminu

    Moj djecak ima 4 mj. Samo ga polegnem, primim za ruku, izmolimo Anđele čuvaru mili…i zaspi. :-)

  • jsejic

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Pročitala sam puno knjiga u trudnoći. U svakoj je bilo pregršt savjeta kako naućiti dijete spavati. Nadobudno sam čak savjetovala i druge kako dijete nerazmaziti previše… I evo me sad. Nosim dijete na rukama, drmuckam! i pjevam mu pjesmu od Sanje Doležal :Plavuša! Plavuša, plavuša to je ona prava… Odlično reagira na tu pjesmu i brzo zaspi. Naravno i to sam pročitala u  knjigama, ali navedeno je to kao primjer kako nebi trebalo 

  • Avatar Mery15

    Mery15

    Broj poruka: 115

    Prijavi adminu

    Otkako se rodio imali smo problema sa tim nocnim uspavljivanjem. Preko dana je bilo super, zaspao bi sam. Oko 21 sat bi ga uhvatilo ludilo kada bi se zaigrao i smijao sve do 23 ponekada i do ponoci. Nista ga nije moglo uspavati. Osim sto sam bila umorna problem je bilo i sto mi ne bi ostalo prostora ni za sto ostalo. Sa 5mj smo poceli sa dohranom i sa 7mj smo uveli veceru. Dala sam si zadatak da ga naucim da se u 21h ide spavati. Do 19:30 smo u setnji ili ako vrijeme ne dopusta onda se igramo u kuci. U 19:30 kazem “Sada cemo praviti veceru.” Zajedno napravimo njegovu veceru i ostavimo da se hladi. Zatim slijedi kupanje i lagana masaza. Nakon toga vecera. Cijelo to vrijeme mu govorim sto radimo i zasto to radimo. Nakon vecere se jos igramo, mazimo i druzimo. Izmedju 20:30 i 20:45 kazem da je vrijeme da se ugasi svjetlo i da beba mora spavati. Zajedno gasimo svjetlo, legnemo na krevet, tiho mu pjevusim ili pricam sto cemo sutra raditi, on mi okrene ledja da ga mazim i utone u san. Sada ima 8 i pol mjeseci i ponosna sam na sebe jer vec mjesec i pol moje dijete zaspi u 21h a ja imam malo vremena za sebe. 

  • maminosunce29

    Broj poruka: 61

    Prijavi adminu

    navrsili smo 8 mjeseci i sat za spavanje nam se mijenjao al ritual je isti kad se vratimo iz setnje je kupanje u kojem uzivamo oboje pa je vecera tu kombiniramo il je kasica za laku noc il bocica i onda se malo pomazimo i vrjeme je za ciku uz koju vecinom zaspi ako treba jos se malo nosimo uz pjesmice i eto sna ak zaspe uz ciku prebacim ga u krevetic nakon pola sata a na rukama odma i spavamo do 4-5 kad je gladan naravno!

  • Avatar Ugolina

    Ugolina

    Broj poruka: 4926

    Prijavi adminu

    Moja bebolina ima mjesec i desetak dana..prije spavanja se mazimo,ljubimo, pricamo,gugutamo,pjevamo, nosimo.. Pozdravimo tatu pa odemo cicat..kad popapa,tata ju nosi dok podrigne..onda nekad jos cickamo a kada zaspe stavimo ju u kindac koji priblizimo krevetu..

    [lilypie.com]

    [daisypath.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.