Odvikavanje od pelena 3 godišnjaka

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Bumbali

    Bumbali

    Broj poruka: 57

    Prijavi adminu

    Mame, pls može savjeti,moja 3,5 godišnja kćer je na odvikavanju od pelena još od ljeta, znači po cijeli dan je u gaćicama , navečer joj stavim pelenu, ujutro bude puna pelena, svaki dan u vrtiću nosim hrpu robe, gaćica jer se uvijek malo popiški, ona kuži i sama kaže piški , kaki mi se, al uvijek joj malo pobjegne, ponekad u igri niti ne kuži da je mokra, tako da je stalno podsjećam! Neke mame mi kažu da je vodim na pregled bubrega, nisam ni sigurna što bi više, teta u vrtiću kaže ne brinite proći će, što mi Vi mame kažete?

    Bog je velik!

  • Avatar sententia

    sententia

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Meni se ovo čini najsuvisliji odgovor 
    https://klokanica.24sata.hr/jaslicka-dob/razvoj-u-2-i-3-godini/odvikavanje-od-pelena-609 [klokanica.24sata.hr]

  • Avatar sententia

    sententia

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    magazin.net.hr/roditeljstvo/net-ordinacija/pedijatar/najcesca-greska-roditelja-kod-odvikavanja-od-pelena

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja djeca su iznimno rano počela koristit tutu i wc po današnjim preporukama. Al imam osjećaj da to što danas preporučaju pedijatri do treće godine da se ne počne učit dijete na tutu ako samo ne kaže interes, da u neku ruku nije najbolje rješenje jer se oni naviknu na to da netrebaju slušat potrebe svog organizma i automatski puštaju i mokrenje i stolicu jer nemoraju o tome razmišljati. 
    S kakanjem je uvijek malo teže jer se djeca već čak i počnu sramit, znam po većoj curi, ona je već išla sama na tutu i kakati i pišati s 3 godine, pa je mene tjerala van jer neće da ju vidim kako kaka, a pogotovo da kažem na glas da ona ide kakati :D A manja cura recimo doma ide ljepo kakati na wc, a u vrtiću se skrije i pokaka u gaće, ne uvijek, al ono. Rekla je teta u vrtiću da je to još prilagodba jer je tek prvi mjesec bez pelene prošao pa da će ona počet govorit i neće se skrivat, da joj treba dat vremena. 
    Ja mislim da nemate razloga za odlazak kod doktora, da joj samo treba malo vremena.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.