Odgovorno planiranje trudnoce

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ddm2463

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Ovo je tema u kojoj bi voljela cuti mame kako su se odlucile da je pravo vrijeme za trudnocu,dali su gledale posao, financije, stambeno pitanje itd

  • ddm2463

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    lussy2205

    Pozdrav ženo,Evo ispričati ću ti svoju priču.. Ja i dečko smo zajedno od 2017, i u zadnjih godinu dana imala sam jaku želju za bebom,ali sam čekala da oboje dobijemo tu želju,jer ne možeš nekome reći hoću sad i točka. Počelo je sa baby klipovima ,koje smo si slali i tako smo počeli imati ćemo,ali za godinu ,dve,kada nam se sve u životu posloži.. Moram ti naglasiti da živimo s njegovim roditeljima i da kod nas na donjem katu s nama zivi njegova baka,koja je 100% invalid i ima puno dijagnoza.. Uvijek smo se vodili time kada bake ne bude bilo radimo dijete ,pošto se ona nalazi u prostoriji di nam se treba nalazit kuhinja,jer svi inače koristimo kuhinju na katu,ali želja je postala jača od čekanja idealnog vremena i odlučili smo započeti naše putovanje prema bebici. Što se tiče financija ,samo dečko pridonosi u smislu novaca ,a ja sam doma i brinem se o kućanstvu. Mi smo se dogovorili da je najvažnije da se ostvarimo kao roditelji ,a da financije nisu problem ,jer s njegovom plaćom uspijemo stavljati sa strane svaki mjesec i živjeti sasvim normalno,te smo mišljenja da se zaposlit mogu i za koju godinu kada bebac poraste,ali ovo je samo naše mišljenje,nisu svi u istoj situaciji,mi smo se odlučili izdignuti iz svega i gledati sebe,a ne tuđa očekivanja,jer smo bili nesretni i stavljali svoje želje u drugi plan. Sve se može srediti ,ako je želja tu. Lp❤️


    Hvala ti na odgovoru 💓 nadam se da ste uspjeli u toj odluci i slazem se da treba nekada i sebe prvo gledati. Biti ce to sve super 🙂 Mene trenutno, najvise brine ova situacija koja se dogada (ukrajina, poskupljivanje itd.. ) bas smo napokon odlucili da cemo poraditi na bebici, sve ce ostalo nekako biti, a sad vise nisam sigurna koliko je pametno u ovo vrijeme ista  planirati.  

  • ddm2463

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    lussy2205

    Mislim da te dešavanja u svijetu ne trebaju zabrinjavati ,jer znamo da su se djeca rađala i u ratno vrijeme,mislim da će sve to doći na svoje ,jer uvijek bude tako. Mi smo prestali gledati portale i čitati kako cemo svi pomrijeti i kako nećemo imati za koricu kruha radi poskupljenja,jer ipak to utiče na psihu. Mislim da situacija nije idealna u svijetu,ali sam shvatila da idealno ne postoji. Ti stvaraš to idealno ,samo naprijed i bez straha😄❤️.. Život ne smije stati ,radi rata,korone ili bilo čega drugoga ,sutra to neće biti bolest ili rat,već nešto treće.


    A da, tako se nekako pokusavam i ja utjesiti. Ali frizerka sam, imam svaki dan kontakt s ljudima i ubijaju u pojam iste teme i razmisljanja, pa si pomislim da ipak stanem na loptu i ne razmisljam o djeci neko vrijeme, ali želja je i dalje tu .. hvala ti puno u svakom slucaju ❣

  • Avatar Haleigh0302

    Haleigh0302

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Evo ja sam jedna od kako bi se reklo “ziheraša”… Uporno sam odgađala - čekaj ugovor za stalno, čekaj da privedem studij kraju, čekaj da završi pandemija, stan bude možda premali - ajmo kupit kuću prije - čekaj da se financijski malo oporaviš pa kreni u renovaciju i tako u nedogled dokle mi život nije opalio šamar i sad mi je žao da nisam imala drugačije prioritete ranije… Naravno da neku podršku i sigurnost, barem minimalnu, trebaš osjecat prije planiranja, ali opet ne previše mucit samu sebe sa svakavim scenarijima.

    🧞‍♀️31
    🧞‍♂️32
    Missed ab. 11tt 💔
    Gynositol
    OTP 24.3. 👧🏼💗

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.