Od 11. svibnja počinje škola za učenike od 1. do 4. razreda i rad vrtića

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • županjac

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Posve je van pameti potez da se djeca puste u školu, posebno kada se radi o predškoli, vrtićima i prvašićima. Tko će kontrolirati držanje socijalnog razmaka i nošenje maski kod djece? Na satu za vrijeme nastave još i nekako, ali na odmoru? Ministrica (ako je ta mjera uslijedila nakon dogovora s njom) je izgleda zaboravila kako je u školi za vrijeme odmora. Tko će spriječiti klince da se međusobno ne dodiruju ili tko će spriječiti sukobe kada se jedan klinac potuži učiteljici, kako ga je drugi gurao? Smatram da je ovu školsku godinu trebalo dovršiti on line, jer su se djeca već na to navikla. Maturu bih ove godine dokinuo, upis u srednje škole i na fakultete ostvario putem prijemnih ispita.  U svim drugim segmentima života i rada, možemo se držati disciplinirano svih propisanih mjera (doduše bit će problema i u sredstvima javnog prijevoza, ali tu se radi o odraslim ljudima) ali u školama, to je jednostavno neizvedivo. Prosvjetni sam radnik u mirovini, sa 43 godine rada u učionici, pa, recimo to tako, znam o čemu pričam. Tko će biti odgovoran, ako u školi nešto pođe po zlu? Odgovornost će se opet kao i uvijek prebacivati s jednog na drugog, bez konačnog rezultata. A ministrici poručujem, neka ode do prve osnovne škole ili vrtića i porazgovara sa ljudima koji tu rade i koji se ovim mjerama nalaze u neobranom grožđu i ne znaju što i kako poduzeti, dok gospođa, zajedno sa svojim suradnicima eksperimentira sa zdravljem naše djece.

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.