Neredovite menstruacije i trudnoća

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • anonpersona
    02. Lipanj 2025. 16:19

Pozdrav!

Svoju prvu menstruaciju dobila sam sa 14 godina. Ove godine punim 19 i smatrala sam da će mi se do sada ciklusi regulirati, no to se nije dogodilo. Nekad se dogodi da dobijem menstruaciju nakon 6 mjeseci (što je bio najduži period izostajanja moje menstruacije), ali uglavnom je to 2-3 mjeseca. Zadnji put sam menstruaciju imala 18.2. - 22.2. ove godine te nešto slabo i malo krvarenje 1.5. Imala sam prije tog nezaštićeni spolni odnos, no test se pokazao negativnim, kao i svaki idući. Nakon tri tjedna, ponovilo se, no još nisam napravila test, ali imam sve osobne simptome da ću dobiti mjesečnicu (promjene raspoloženja, bolovi u trbuhu, grčenje mišića u nogama…), no brine me trudnoća svakako. Razumijem i da ću dobiti pokoju osudu za svoje postupke i svjesna sam toga, no želim pitati događa li se ovo nekome također? Razmišljala sam i o mogućnosti da možda imam policistične jajnike zbog par simptoma poput opadanja kose, strašno bolnih menstruacija, obilnog krvarenja, izostajanja menstruacije i slično. Ili su mi možda neredovite zbog manjka kilograma? Imam 48 kila na svoju visinu od 168 centimetara. No, oduvijek mi je menstruacija bila neredovita kao i bolna i obilna. Što napraviti?

• de1234
    03. Lipanj 2025. 10:28

Dobar dan to može biti razlog jer imate policistične jajnike zato imate te simptome. Moj savjet je da odete kod ginekologa na pregled. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.