Pozdrav!
Svoju prvu menstruaciju dobila sam sa 14 godina. Ove godine punim 19 i smatrala sam da će mi se do sada ciklusi regulirati, no to se nije dogodilo. Nekad se dogodi da dobijem menstruaciju nakon 6 mjeseci (što je bio najduži period izostajanja moje menstruacije), ali uglavnom je to 2-3 mjeseca. Zadnji put sam menstruaciju imala 18.2. - 22.2. ove godine te nešto slabo i malo krvarenje 1.5. Imala sam prije tog nezaštićeni spolni odnos, no test se pokazao negativnim, kao i svaki idući. Nakon tri tjedna, ponovilo se, no još nisam napravila test, ali imam sve osobne simptome da ću dobiti mjesečnicu (promjene raspoloženja, bolovi u trbuhu, grčenje mišića u nogama…), no brine me trudnoća svakako. Razumijem i da ću dobiti pokoju osudu za svoje postupke i svjesna sam toga, no želim pitati događa li se ovo nekome također? Razmišljala sam i o mogućnosti da možda imam policistične jajnike zbog par simptoma poput opadanja kose, strašno bolnih menstruacija, obilnog krvarenja, izostajanja menstruacije i slično. Ili su mi možda neredovite zbog manjka kilograma? Imam 48 kila na svoju visinu od 168 centimetara. No, oduvijek mi je menstruacija bila neredovita kao i bolna i obilna. Što napraviti?
Dobar dan to može biti razlog jer imate policistične jajnike zato imate te simptome. Moj savjet je da odete kod ginekologa na pregled.
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji