Napreduje li beba dovoljno?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • leona999

  Broj poruka: 4

  Prijavi adminu

  Primjecujem da se cesto na prvo i minimalno odstupanje od nekog prosjeka dobivanja na tezini odmah savjetuje adaptirano, kako npr od rodilista prijatelja djece (moje iskustvo) pa do ovakvih savjeta. Zasto se prvo ne vidi da li majka ima problem s tehnikom dojenja ili nesto sl.?Zatim potaknuti majku ako ima dovoljno mlijema (a vecina ima!) nadohranu majcinim mlijekom, a ne adaptiranim. Ako dijete sise adaptirank na bocicu isto tako moze i makcino koje je puno zdravije. S druge strane, zna se da ukoliko se pocne s adaptiranim toliko ce se smanjiti proizvodnja majcinog mlijeka jer se radi o samoregulirajucem procesu ponude i potraznje. Smatram da na ovaj nacin majke koje nemaju iskustva,a zele dojiti svoji djecu ne dobivaju adekvatne informacije i pomoc, te ih se nepotrebno upicuje na instant rjesenje tj adaptirano.

 • Avatar reina2731

  reina2731

  Broj poruka: 46

  Prijavi adminu

  Meni je prvo upalo u oko 3,5mj - zna se da je tada skok u razvoju, bebe budu plačljive i razdražljive, počnu se okretati na sve šumove pa čak imaju i štrajk dojenja pa ih je najbolje hraniti u snu ili makar polusnu. Mislim da nema nikakve veze s ‘ kvalitetom’ majčinj mlijeka jer njegov sastav je prilagođen dojenčetu kao i količina ( u većine je već uspostavljena ponuda-potražnja). Ako beba još ne puže za dohranom nema potrebe ( s 4mj moj prvijenac je puzao i morali smo krenuti na kašice, on je neuračunljiva beba :-P ).

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.