Kod nas je slican problem samo sto ja nisam trudna i imam samo jedno dijete koje ce za nekoliko dana 3 godine. Znaci, do prije nekih 2-3 tjedna je bio jako mirno dijete, uvijek nasmijano, jako rijetko place cak i kad se udari, osim ako nije nesta bas bas jako strasno. Ide u vrtic, druzi se sa djecom i sve, no odjednom je poceo duriti se za sve, ako mu nesta nedas, puf na pod i u plac i deranje. Poceo je gurati drugu djecu i jos se smijati tome, baca igracke po sobi ako nije nesta po njegovome, penje se po kuhinjskim elementima i sto je najgore, ja mu govorim ne, ne, ne, ne ali pogleda me, nasmije se i dalje radi po svojemu. Ja ga onda malo lupnem po prstima i objasnim da to ne smije raditi ali opce me nece saslusati nego se odma baca na pod. Neznam sta mu je, koda je vrag uso u njega. Pretpostavljam da je to od druge djece vidio... Jedini logicni nacin mi se cini pricati mu da ne smije i mozda uskrtiti mu nesto sto jako voli (cokoladu) ali mislim da to jos ne kuzi... Neznam.. Itko ikakav savjet? Hvala.. I sretno vam Valentinovo drage mame i one koje ce to tek postati :) <3
Danijela Kosec
Normalna faza u razvoju..odvati mu pozornost na neku drugu aktivnost umjesto stalno ponavljanja ne i ne.. dobro naravno ukazati na to zasto nesto ne!npr. Ne,to je opasno,mozes se porezat ili nesto,primiti dijete i maknuti ga iz situacije- pr. ajmo slagat kocke il nes
Ah, dobro je ako je to samo faza, mislila sam da je nesto gore od toga. Pokusala sam dosta toga ali za sada se vidi napredak u malim tragovima. Kada napravi neku glupost, ne govorim toliko ne, ne nego mu objasnim sta se moglo desiti i ako me ne dozivljava, posaljem ga u sobu na minutu, dvije da se smiri i onda ga samo cujem kako se poceo igrati, vrati se nasmijan. Ni drugu dijecu vise ne gura toliko. Problem je bio u nama jer kad god je on pao, mi smo se smijali jer nisam htjela da panicarim (naravno ako nije bio neki jaki udarac) i onda je on skuzio kako je ustvari smjesno kad netko padne pa je onda on gurao druge. Sada, i to sam prestala, i sada je sve ok :) Hvala na savjetu Ugolina :))
Danijela Kosec
Poštovanje,
___________________________________________________________________________________________
Bili smo toliko slobodni da vam predstavimo naš novi YouTube kanal sa dečijim pesmicama i ostalim edukativnim sadržajem. Sav materijal je usnimljen na ekavici i ijekavici, i pravljen je sa fokusom na zadovoljavanje svih dečijih potreba.
___________________________________________________________________________________________
Prijavite se na naš kanal ili nas pratite putem Fejsbuka uz pomoć sledećih linkova.
YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCTg4UFx_mhNWQj_mqkJgu8Q [youtube.com]
Facebook: https://www.facebook.com/PesmiceZaDecu/ [facebook.com]
Puno pozdrava!
Sortiraj odgovore
Najstariji