Mucanje

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar Marija87

    Marija87

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Želim da mi se jave roditelji čija djeca imaju probleme sa mucanjem,zanima me dali su rješavali taj problem kod logopeda i dali je bila uspješna terapija? hvala

  • maja80

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Draga Marija,
    imam dečka od 3 i pol godine. Prošlo ljeto je počeo mucati i to jako preko noći. Prije toga je pričao normalno i to nije se gasio. Preko noći je počeo mucati. Bili smo u šoku. Razgovorali smo s pedijatricom koja nam je rekla da ga pustimo i ignoriramo to njegovo mucanje. Ne smijete ga ispravljati ili dovršavati rečenice umjesto njega. Pustili smo da se sam bori s tim, bilo je teško ali je uspio. Trajalo je cca. mjesec dana i prestalo preko noći kako je i došlo. Pedijatrica je to objasnila kao puno riječi im se mota po glavi, puno toga bi rekli ali ne mogu sve posložiti u rečenicu…  Ne znam koliko tvoje dijete ima godina? 
    pozz

  • Avatar Marija87

    Marija87

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    hvala Maja na odgovoru…moj sin ima sada 5,5 godina i nemože više nijednu riječ reći koliko muca…to je sve počelo sa njegove 3 godine ali je dolazilo i odlazilo samo po sebi,a sada unazad mjesec dana je počelo strašno..praktički se više muči i pati nego što priča…pedijatrica nas je sad poslala hitno kod logopeda,još čekamo na red da nas prime…a ja takodjer mucam cijeli svoj život i imam velikih problema s tim,najviše strah od ljudi i njihove reakcije na to..

  • danihruska

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    moj sin je počeo mucati sa 3 godine,jer nije mogao sve reći što je mislio,znao je abecedu kompletnu tada,crtao i pisao slova po zidovima,a kada je napunio 4 godine naučio je brojeve i zbrajanje,sa navršenih 5 tablicu množenja…..no,nismo odmah znali da ce biti malo napredan,odnosno nadaren,imao je faze kada je jedva izgovarao riječi.A onda sam poduzela sljedeće, (radi toga što kod logopeda nikada nismo došli na red)….vodila sam ga u grad,zastanem kao meni zvoni mobitel,a njega pošaljem u trgovinu,i pratim,dakle nepoznatoj osobi je morao reći DOBAR DAN,JA ŽELIM KUPITI AUTIĆ..(RIJEČI KOJE POČINJU SA P,K,R je izuzetno teško izgovarao)…i tako smo svaki dan,davala sam mu mobitel i kućni tel da se javi “jer ja kao nemogu”…obilazili smo radnje,poštu,firme,banku…i suvijek je on kao slučajno imao zadatak……rezultat??? U 1.RAZREDU OSNOVNE ČITAO JE UMJESTO UČITELJICE ,VEĆ TADA JE ZNAO PISANA SLOVA,ENGLESKI JE POZNAVAO ALI NARAVNO NE MNOGO,I NKADA NIJE MUCAO STRANE RIJEČI.Ima još nešto veoma bitno,iako je uvijek bo s nama u kući,bojala sam se da nije ipak  nešto na njega utjecalo negativno,mnogo puta smo bili na toj temi,i kroz crtež sam shvatila da nije siguran u ljubav mene i supruga.Nacrtao je mene,sebe i drvo…..(drvo je tata) heheh tako je objasnio…..možda i nisam dobro zaključila tada,ali eto to je bio moj zaključak.Sada ima 17 godina,mucanje je skroz prestalo tek u 8 godini,dakle,od 5.godine do 8.još je bilo nekoliko kraćih faza mucanja.Djete naprosto mora osjećati sigurnost,to je najvažnije,i da stekne samopouzdanje.

  • Avatar ankica3

    ankica3

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    moj sin je počeo mucati oko 6 godine i vodili smo ga kod logoped na terapije al mu nije pomagalo …onda sam čula za dr.Darka Novosela u Varaždinu  i mi smo svoje dijete odveli kod njega na pregled i poslije na terapije kod njega i puno mu je pomoglo….moje dijete više ne muca

  • mama@

    Broj poruka: 1365

    Prijavi adminu

    Moj sin ima 11 godina sada i također muca… muca od svoje 3-će godine i imamo faze u tome. Nekada je izraženije nekada je lakše. Jako mi ga bude žao kad vidim da se pati s time. Ja sam također mucala u osnovnoj školi i kroz svašta sam prolazila ali se nisam dala. Moje je prestalo zajedno kako sam “odrasla” ali sam se jako trudila. Ne bih da i on mmora kroz to sve prolaziti kao i ja. Ankice dali možda imaš broj telefona ili nešto od toga doktora Novosela, da se naručimo ili nešto. I koliko bi to koštalo. Molim te neku info . Hvala 

    [lilypie.com]

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Ja sam počela mucat na fakultetu i bilo me strašno sram. Ja sam primjetila da se to događa kad imam tremu, tak da sam malo poradila na sebi i sad je ok. Strah savladam i nema mucanja :) Znam da je sa klincima teže, al mislim da je kod veće djece baš u tremi stvar

  • Avatar ankica3

    ankica3

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav,mama2,znam kroz šta prolaziš sa svojim djetetom jer sam sve to prošla i ja sa svojim sinom….   Dr.Darko Novosel je prije radio u Varaždinskoj bolnici i mi smo išli sa uputnicom HZZ-a a sami smo plaćali smještaj oko 2 tisuće kn( u hotelu puni pansion)a sada  je taj doktor otišao u privatnike i morate sami snositi i terapije jer više to ne pokriva HZZ a evo vam broj Tatjane Novosel (kčer)098379430 pa se raspitajte….moj sin je išao kod našeg logopeda tri godine i nije bilo uspijeha a tamo je bio 5 dana i sada je super jer oni sa njima rade cijeli dan i vježbe za govor ,vježbe opuštanja i vježbe slušanja samih sebe…..potražite na internetu ValMod program pa pročitajte komentare i ostalih koji su bili kod njih jer nismo mi bili sami…..

  • mama@

    Broj poruka: 1365

    Prijavi adminu

    ankice, puno Vam hvala. Budem nazvala pa vidjela. To mi je jedna od najvećih zelja…

    [lilypie.com]

  • mama@

    Broj poruka: 1365

    Prijavi adminu

    termin dogovoren… idemo u srpnju… jedva cekam

    [lilypie.com]

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.