Savrsen tekst!! Moj prvi porod je bio donekle "moderan" ,a ostala dva su izasla iz mode prije valjda 150 god,a bome i trudnoce..od krvarenja u trudnocama,bolnih vena,hemeroida,do stravicnih bolova i grcenja u 70% tjela,sumnje na dawn sindrom,zastoja bebinog srca i hitnog poroda s srednjim,lezanja u bolnici od 32tj do 39 tj zbog konstantnih trudova,inekcija za pluca,zaustavljanja trudova,do vanjskog okreta sa zadka i induciranog poroda…i da ..ništa se ne zaboravi,alispremi se negdje duboko gdje više ne boli i nijebitno..jel za ta mala predivna stvorenja,vrijedi proci i puno vise. I hvala im,sta nas nauce koliko se vrijedi boriti za ono sta zivot znaci
Savrsen tekst!! Moj prvi porod je bio donekle "moderan" ,a ostala dva su izasla iz mode prije valjda 150 god,a bome i trudnoce..od krvarenja u trudnocama,bolnih vena,hemeroida,do stravicnih bolova i grcenja u 70% tjela,sumnje na dawn sindrom,zastoja bebinog srca i hitnog poroda s srednjim… Sa najmladim lzanje uSavrsen tekst!! Moj prvi porod je bio donekle "moderan" ,a ostala dva su izasla iz mode prije valjda 150 god,a bome i trudnoce..od krvarenja u trudnocama,bolnih vena,hemeroida,do stravicnih bolova i grcenja u 70% tjela,sumnje na dawn sindrom,zastoja bebinog srca i hitnog poroda s srednjim,lezanja u bolnici od 32tj doSavrsen tekst!! Moj prvi porod je bio donekle "moderan" ,a ostala dva su izasla iz mode prije valjda 150 god,a bome i trudnoce..od krvarenja u trudnocama,bolnih vena,hemeroida,do stravicnih bolova i grcenja u 70% tjela,sumnje na dawn sindrom,zastoja bebinog srca i hitnog poroda s srednjim… sa najmladim lezanje u bolnici od 32tj do 39 tj zbog konstantnih trudova,inekcija za pluca,zaustavljanja trudova,do vanjskog okreta sa zadka i induciranog poroda…i da ..ništa se ne zaboravi,alispremi se negdje duboko gdje više ne boli i nijebitno..jel za ta mala predivna stvorenja,vrijedi proci i puno vise. I hvala im,sta nas nauce koliko se vrijedi boriti za ono sta zivot znaci39 tj zbog konstantnih trudova,inekcija za pluca,zaustavljanja trudova,do vanjskog okreta sa zadka i induciranog poroda…i da ..ništa se ne zaboravi,alispremi se negdje duboko gdje više ne boli i nijebitno..jel za ta mala predivna stvorenja,vrijedi proci i puno vise. I hvala im,sta nas nauce koliko se vrijedi boriti za ono sta zivot znacibolnici od 32tj do 39 tj zbog konstantnih trudova,inekcija za pluca,zaustavljanja trudova,do vanjskog okreta sa zadka i induciranog poroda…i da ..ništa se ne zaboravi,alispremi se negdje duboko gdje više ne boli i nijebitno..jel za ta mala predivna stvorenja,vrijedi proci i puno vise. I hvala im,sta nas nauce koliko se vrijedi boriti za ono sta zivot znaci
Savrsen tekst!! Moj prvi porod je bio donekle "moderan" ,a ostala dva su izasla iz mode prije valjda 150 god,a bome i trudnoce..od krvarenja u trudnocama,bolnih vena,hemeroida,do stravicnih bolova i grcenja u 70% tjela,sumnje na dawn sindrom,zastoja bebinog srca i hitnog poroda s srednjim..sa najmladim lezanja u bolnici od 32tj do 39 tj zbog konstantnih trudova,inekcija za pluca,zaustavljanja trudova,do vanjskog okreta sa zadka i induciranog poroda…i da ..ništa se ne zaboravi,alispremi se negdje duboko gdje više ne boli i nijebitno..jel za ta mala predivna stvorenja,vrijedi proci i puno vise. I hvala im,sta nas nauce koliko se vrijedi boriti za ono sta zivot znaci
Nakon tri godine pokusavanja, dva spontana pobacaja konacno zatrudnim. Pred porod saznam da imam bakteriju koja bebi moze uzrokovati sepsu i smrt. Krenuli trudovi i brzo u najblize rodiliste, 100 kilometara od kuce. Nakon 20 sati trudova na boku sto prirodnih sto drip, kateter u mjehur, probijen vodenjak (sva sreca da je babica sjela na stomak pa je sve brzo zavrsilo) rodila sam prekrasnu curicu i nije me nimalo briga za kilazu i strije. Moja malena je napokon gdje je trebalo da bude :)
Joj super tekst,pogotovo zakljucak svega.Da porod je bolan i mislin da nikad niko,bez obzira koliko se priprema,zapravo nemoze biti spreman za ovo iskustvo.Tjesin se eto svako druga zena je prosla pa cu uspit i ja samo da s bebacon bude sve u redu.Trudnice zelin van sricuu svog svita,budite jake i izdrzite ovo za svog malog andelica....
Wanderlust
Sortiraj odgovore
Najstariji