E ovako malo je komplocirano al nadam se da cu dobiti odgovor..
Radila sam od 2.2014.bez prekidanja al trenutno sam u sitaciji gdje i sama ne znam sta cu. Medjutim 16.9.otvaram bolovanje do 26.9. s time da sam ga prvi puta otvorila od kako radim,da bi poslije bolovanja iskoristila odmah i ostatak godisnjeg koji je trajao do danas 11.10.s time da sam imala namjeru da se na taj posao vise ni ne vracam ali da ne duljim stvar je u tome sto sam neki dan saznala da sam trudna,(sada vec 5tj)
Pa eto zanima me ako imam jos mogucnosto za otvaranje komlikacija dok jos imam taj posao
Maja,
Ako si u radnom odnosu jos uvijek, možeš otvoriti bolovanje, tj.komplikacije i poslodavac ti ni ne smije dati otkaz, ni pod koju cijenu.
Naravmo, komplikacije ovise i o tvom ginekologu. Naime, moj meni nije htio otvoriti. Odi kod ginekologa i traži ga.
To i jest..jer pregled mi je kod gink.tek 25.10. E sad nisam pametna da do tada jos otvorim bolovanje kod svoga dok.s time da mu objasnim situaciju ..i da, stvarno nebi isla raditi do tog pregleda jer se dosta toga izdogadjalo..

Pa otvori bolovanje kod dr.opće prakse, i 25.10.odi kod gin.reci situaciju i zamoli ga.
A i ako se vratiš na posao, poslodavac ti ne može dati otkaz ako kažeš da si T, ali bi naravno trebala to imati i napismeno negdje.

Neodredjeno..
Danas sam otvorila bolovanje kod dok.opce prak.ali samo 21.10.jer njegovo podrucje nije trudnoca, to je najvise sto mi je mogao pomoci..
Znači, između 22.10 i 25.10 se vraćaš na posao?
Ako dobro shvaćam, radila si, pa si išla prvi put na bolovanje, pa na ostatak GO, pa sad ideš opet na bolovanje i onda od 22.10. opet radiš, ali se nadaš otvaranju komplikacija od 26.10?
Samo za info...budi svjesna da će ti ova bolovanja smanjiti prosjek plaće za zadnjih 6 mj, koji nosiš u HZZO, a koji služi kao osnova za obračun naknade za vrijeme komplikacija. Prema ovom što pišeš, plaća za 9. i plaća za 10. mjesec će ti već biti manje od redovnih jer si koristila bolovanje.
Sretno s odobrenjem komplikacija! Makar ja osobno nisam još čula da nekom već u 5. tjednu daju komplikacije, ne znam je li prerano, ali ako imaš dobru osnovu i ako ti doktor to zbog zdravstvenog stanja i okolnosti preporuča, samo naprijed! Odmaranje na maximum! :-)
Sad tek vidim ovaj dio. "s time da sam imala namjeru da se na taj posao vise ni ne vracam"
Iz ovog mi se čini da si ionako namjeravala napustiti posao ili da ti poslodavac misli dati otkaz...
Odi onda ginekologu i reci mu kako stvari stoje, jer ovo ti je idealna prilika osigurati se za prvih 6 mjeseci života djeteta po pitanju naknade plaće. Naknada za vrijeme komplikacija ionak ne idu na trošak poslodavca nego na teret HZZO. Da sam ja na tvom mjestu, u ovakvoj situaciji u kojoj si ti ("s time da sam imala namjeru da se na taj posao vise ni ne vracam" - očito ste na ratnoj nozi), ja bih nadređenima poslala e-mail (i svoj privatni e-mail stavila u cc), ili čak napisala dopis svom šefu koji bih dala urudžbirati tajnici, u kojem ga/ih obaviještavam o činjenici trudnoće (jedino ti je zeznuto sad u periodu 22.10-25.10 do pregleda što ti trudnoća nije službeno potvrđena od ginekologa). Ali to možeš napraviti i poslije pregleda. Naravno, vodi računa da uvijek tebi ostane tvoj primjerak tog papira (dopisa) i da dobiješ pečat i potpis kojim se potvrđuje primitak...onda imaš sve crno na bijelo. Nikad se ne zna...

Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji