Pozdrav Imam pitanje Dali ovo pozitivan Test Imam jaaaa ponovooooo.
https://ibb.co/tTy1LLNp
..r
👩🏻🦱 -27, endometrioza, 4g/5g pai 1 heterozigot, ANA+, IgM +
🧔🏻♂️ - 27, 12/25 asthenozoospermia
🧬 DFI 26%
3/26 IVF - 14🥚, 2❄️ - freeze all
5/26 FET - prirodni, nema ovulacije ✖️
6/26 FET - prirodni+ovitrelle, nema ovulacije ✖️
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Danas Sam 10 dpo bila na ultrazvuk potvrdjena ovulacija sa zuto telo 26.31mm 21.64 mm Juce kad Sam se testirala bilo je negativno a danas je pozitivan
Nemoj Ni da Vidite nista jer ste dvolicne ozbilni vam sada ovo kazem ima dosta zena ljubasne a neke Su Bas Bas dvolicne Ako vas nesto pitam nemorate odmah da Piste nesto brutalno i Tako nesto Bozen me sacuvaj svake rasni naroda imaa
A zasto Sam ljazljivica Sto vam pokazijemm Test da je pozitivan a vi kao ne Vidite i Tako dalje zatoo jer vi sa vasom negativnim odgovorima prema meni prijavila Sam vas direktoru preko emaila jer kvde se pise o lh trakicama i Tako a ne i o drugima stvarima Pa kad neko pokazes Test da je trudan i Akku predgodne dve trudnoce izgubljene i preglede uradjene Samo Sto je ähm Bio smanjen ovako Mije SVE okei i sta treba nekoga da osudjujete zbog toga ne razumem
Ja Sam bila na pregledu i krvi i SVE i rekli da je SVE ureduu inace nebih radila an bebi nisam ludaaa Kö boli da ostanem trudna i da izgubim trudnocu toliko puta i ponovo da Radi na bebi Samo ludaci a ja nisam luda ja Sam pravila preglede krvi hormoni ultravuke SVE razumes i hvala bogu Dragon SVE je ureduu Ali se to desavaa
Tebi treba psihijatar a ne forum. Pozz 👋
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Stvarno Si nebitna i Niko te nije stavio da Mi odgovaras bolje idi TI kod lekara pravim analize Koji Su TI potrebni nego da vidis ovde preko foruma i da dajes negative Kommentare ili idi kod ocnog da TI pregleda vid
Tamara odabij od ove teme po 10-ti put i pusti žene na miru. Dosta im je njihovog sranja i borbe u životu ne pristaj na muku. Savjetuju te kako treba ti po svom opet i onda opet kukas trazis savjete. Trol si od početka tako da odabij najljepše rečeno pozz 🙏
Ma joj ja sam gora što joj odgovaram 😅. Sve znaš 😂. Nemoj se zamarati, imaš bebana pored sebe sada da te zamara 🥰
Kako ste vas dvoje? Kako se mala privikla na bebu? Pročitala sam i da ti se ustabililo ono sa srcem, drago mi je baš neka se više ne vraća 🤞
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Ma e samo trebate prijaviti adminu kao što sam ja učinila 🙂
Da kuci smo izasli 4-ti dan nakon sekcije. Hvala Bogu sve je uredno s nama. Privikavamo se vjerujes i zaboravim u noći se trznem ono kao aa gdje je beba 😂 a on spava. Seka mu vadi oči znači namjerno lupa po kući. Kad hod se presvlaci nosi pelene maramice. U toku dana vise puta hoce da ga uzme pa malo joj dam da ga cuva i tako. Neda mu da plače odma trči neda seka tu je seka. Prezivjet cemo nekako hahah
Život bez aritmija tek sad cijenim. Ustats e bez toga i leći nema cijene. Hvala Bogu.
Nadam se da si i ti dobro u da napreduje u tvoj ivf putu nisam puno stigla upratiti ali sjetim vas se sviju i stvarno zaslužujete samo najbolje 🩷

Neka samo sve teče kako treba 🥰. To je normalno kod starije djece malo ga voli malo je ljubomorna 😅. Priviknuće se već.
Ja sam se malo povukla s foruma, nisam baš raspoložena za svakodnevni update 😅. Možeš i po opisu vidjeti od 3mj sam u tom, prvi transfer nije uspio pa sad pauza, odmor, more i onda ponovo. Ostala je još jedna blastica nadam se dobitna nakon zasluženog odmora 💪
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Moon držim fige za tu jednu blasticu svakako cu te ispratiti javi nam kako je proslo. A ja cu navijati za tebe i za sve ostale žene u borbi 🙏🙏

Pozdrav svima koji prate ovu temu :)
Evo pridružujem se i ja , ovulacija je bila danas ili jučer (potvrđeno folikulometrijom) . Sve smo pokrili odnosima i sad čekamo 🙂 Inače zbog PCOS-a nisam imala ovulaciju od travnja , pa se nadam da u slučaju neuspjeha neću čekati baš toliko dugo na slijedeću ovulaciju .
Inače imam dvoje djece ( 4 godine i 2 i pol godine) i sad se nadamo još jednom malom čudu da zaokružimo našu priču 😊
Pozdrav, ja sam bila kratki period aktivna pa sam se isključila. Vidim da su od onda neke od cura ostale trudne, čestitam vam <3
Uglavnom mi i dalje pokušavamo, imala sam rani spontani krajem 5. mjeseca.
Bila sam na konzultacijama u bolnici gdje su mi savjetovali da pokušavamo još 6 mjeseci i da se javimo na humanu ukoliko ne uspijemo.
Anabela nadam se da je ovaj ciklus dobitan, čekamo testić za 2 tjedna :D
Frida13, žao mi je zbog spontanog 😔
Nadam se da će idući put biti uspješno i sa što manje brige i stresa 🙏
Sjećam se pod kolikim sam ja stresom bila kad sam pokušavala ostvariti prvu trudnoću. Svašta smo prošli i trajalo je to jedan duži period, ali evo nekako se život opet posložio kako treba biti. Želim i tebi isto od srca 🫶
Draga Frida zao mi je za spontani, zelim svu srecu!
👩🏻 '92 - PCOS, IR, hipotireoza, MTHFR
Uterus subseptus, zalijepljen lijevi jajnik
🧔🏻♂️ '90 - MS, 07/26 normo (kriopohrana)
💔 12/2018 missed ab 11 tt (kiretaza)
🏥CITO 2 x IUI✖️
1. IVF 05/26 ✖️ - nema oplodenih js
2. IVF 07/26 💉🐞 🌈
3/23🩷
pokušaji za 2. sreću od 3/25
6/25 - vanmaternična 💔
5/26 - spontani 💔
Bok cure, evo mene s druge teme ovdje.
Moja priča je sljedeća:
Pijem Euthyrox 50mcg već 3 mjeseca. TSH mi se spustio na 1.3 mIU/L. Ostalo je uredno.
Pijem DVital ampule od 25kUI, 1x tjedno već 2 mjeseca.
Radila sam OGTT:
Glukoza
0' - 5.7 mmol/L (ref.int. 4.2-6.4)
120' - 4.1 mmol/L
Inzulin
0' - 33.7 pmol/L (ref.int. 17.8-173)
120' - 85 pmol/L
Po ovome HOMA indeks je 1.2. Ginekologica kaže da imam blagu glukoznu rezistenciju i savjetovala uzimanje Glucophage XR 500mg.
Pijem: Omni Biotic Stress, Proxeed Women Inositol, Omni Biotic Flora Plus. Muž pije Proxeed Plus.
Pročitala sam knjigu Glukozna Revolucija i počela paziti na redoslijed hranjenja (prvo povrće, vlakna, proteini, masti pa onda ugljikohidrati) i osjećam se puno bolje. Imam više energije, nemam potreba za slatkim uopće. Uz to radim i vježbe snage 3x tjedno. Htjela sam probati prehranom iskontrolirati glukozu, ali eto jučer sam vadila glukozu i bila je 5.6 mmol/L (prije 3 mjeseca je bila 5.7 mmol/L).
I jutros mi se svijet srušio kad sam dobila rezultat progesterona 1nmol/L što potvrđuje da ovulacije ovaj mjesec nije bilo. To je mi je već drugi mjesec da nemam ovulacije. U svibnju nisam imala zbog Euthyroxa, onda u lipnju sam imala i progesteron mi je bio 56 nmol/L, a sad u srpnju opet ništa. Sad se osjećam glupo jer nisam počela uzimati Glucophage koji potiče ovulaciju i regulira glukozu. :/
Pratim ovulacije s LH trakicama i pomoću CM. Ovaj mjesec nisam uspjela dobila peak nego samo high od 95% (koristim Femometer aplikaciju i njihove trakice), ali sam se ipak nekako potajno nadala da je ovulacija bila. Prošli mjesec, kad sam imala ovulaciju, peak je bio 185%. CM u zadnjih pola godine bude dosta vodenast i gaćice budu mokre, ali nemam onaj egg white CM koji se svugdje spominje.
Nitko mi do sad nije dijagnosticirao PCOS/PMOS, ali prije 3 mjeseca sam vadila spolne hormone koji su bili svi uredni osim LH koji je u 5.dan ciklusa bio 16.5 IU/L (ref. int. 2.4-12.6). FSH nisam vadila jer je doktorica zaboravila napisati 🫠. Ako postoji disbalans LH i FSH to onda upućuje na PCOS/PMOS?
Prolaktin mi je blago povišen 527 mIU/L (ref.int. 102-496) zbog čega mi ginekologica želi prepisati Bromocorn. Uzimati ili ne?
Nastavak u komentaru ⬇️
Polako postajem luda i vjerujem da sad i glava svoje radi. Svi oko nas ostaju trudni praktično iz prvog pokušaja, onako filmski. Plače mi se svaki put kad netko objavi trudnoću, a ja moram glumiti sreću. Vjerojatno svi dobro znate taj osjećaj pa neću ići u detalje. Cure, što bi vi napravile? Imate preporuku ginekologa (ZG) pa da tražim drugo mišljenje? Vidite u ovom mom postu nešto što ja ne vidim ili možda neke sličnosti koje ste vi imale pa riješile?
Hej Krokodilka, IR ti je minimalna, glukoza je blizu gornje granice ali je to jos u redu.
Ja ju pijem Siofor isto, tek nakon nekih 6 mjeseci su se ciklusi poceli skracivati ali sam i dalje ostana na ciklusu od 35 dana, ovulacija 21 dan.
Sta se tice CM, ja ga prirodno imam jako rijetko, mozda sam u par ciklusa imala egg white, bitno je da doktor neposredno pred ovulaciju vidi CM unutra, to je ononajbitnije a ne ono oku vidljivo.
Koji dan ciklusa si vadila progesteron? Mozda je jos uvijek rano, jel pratis trakicama?
Jesi bila na uzv prije vadenja progesterona da se vidi koliki ti je endometrij?
Nasa cura s foruma ostala trudna odmah po uvodenju terapije za prolaktin, kao i moja kolegica s posla, mozda ti je jos ostalo pokusati.
Ja sam debelo u IVF, godinama sam setala po doktorima da mi nadu sve dijagnoze koje imam, tako da preporuka je da setas dok ne nades nekog ko ti odgovoara, ali moras se fokusirati na doktore koji rade na Humanoj, ne na random ginekologe koji nisu dovoljno upoznati.
Mozda bi ti upalilo da ides na tempirane odnose sa Femarom par mjeseci ako ne zelis IVF, nakon toga mozes i IUI sa Femarom, pa tek onda razmisljati dalje ovisno koliko ti se ceka ili ne ceka.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF 07/26 💉🐞 🌈
Sto se tice suplemenata, sve super, uvedi jos aktivnu folnu, ubiquinol, NAC, vitamin E, magnezij.
Fizicka aktivnost je jako bitna jer stvara vecu prokrvljenost automatski bolji uvjeti za endometrij i ovulaciju.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF 07/26 💉🐞 🌈
Hej, da li si išla na folikulometrije? Ako nisi otiđi mjesec/dva i isprati. Vidim da hormonima pratiš ovulaciju, tako sam i ja radila (kao i većina nas) da bi sada kad sam u ivf-u dva ciklusa za redom imala bez ovulacije - folikul preraste i stvori se cista uopšte ne pukne. Zanimljivo je što sam u ova ciklusa imala pozitivne lh trakice, znači lh skok je bio tu, ranije (ako se to dešavalo) je i progesteron bio odličan, redovni su mi ciklusi što bi bilo jako čudno za ciklus bez ovulacije. Postoji taj neki luf sindrom ukratko tijelo se hormonski ponaša kao da se ovulacija dešava a folikul ne pukne i ne ispusti js. Zato ti preporučujem koju folikulometriju. Prolaktin može uticati na začeće ima baš pri početku ove teme curka koja je zatrudnila kada ga je popravila, isčitaj.
Što se tiče pcos nisam baš najstručnija da kažem 😅
Teško jeste kad ti ne ostaješ trudna a svi oko tebe da, pokušaj se fokusirati na sebe i na max opuštanje i glave i tijela biće ti lakše. Samo polako i smireno 🍀
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
e da, nisam ti odgovorila na ovo za PMOS, po svemu povisen LH upucuje na dijagnozu, jer mi imamo nestabilan LH koji izaziva lazne valove. Da si izvadila FSH vjv bi bio nizi od LH, sta upucuje na inverziju.
Jajnici na UZV ne moraju biti policisticni, to je zapravo najmanje bitno u dijagnozi PMOS.
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF 07/26 💉🐞 🌈
I još nešto jako bitno je partner 😄. Džaba tebi sve ako njegov spermio ne valja, vidim da pije proxeed plus, ako nije radio neka ga uradi.
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Ajme purko19 i Moon, pa hvala vam na brzim odgovorima!! Nisam uopće očekivala!! Idem redom, nadam se da ću sve odgovoriti.
CM osjećam itekako unutra tokom odnosa, ali nisam bila kod ginekologice baš u tom trenutku da ona provjeri. Budem se naručila.
Pratim trakicama. Ovaj ciklus sam dobila 95% označeno kao high (obe crtice su bile iste boje), a nisam imala peak tj da je ona prva crta tamnija od referentne. Pa sam brojila od sljedećeg dana nakon tih 95% kao dan ovulacije. Vadila sam progesteron na 8dpo. Nisam bila na uzv prije vađenja progesterona.
Pogledam gdje je pisano o prolaktinu. Meni je ginekologica dala minimalnu dozu Bromocorn, vaginalno svaki dan. Ali svakako ne kužim kako bi trebali imati onda odnose s obzirom da ću imati iscjedak i kad bi trebali imati jer onda CM neću uopće moći pratiti. 🫠
Ova ginekologica u ZG kod koje idem je specijalist Humane Reprodukcije. Paradoksalno je da mi ju je preporučila med.sestra od HZZO ginekologice.
Probat ću sad uvesti taj Glucophage i Bromocorn pa vidjeti dalje...
Nisam išla na folikulometriju, ali razmišljala sam ići. Ginekologia preko HZZO je jako dobra, ali ima puno trudnica pa ne znam da li ću uopće moći to odraditi tamo.
Partner je napravio spermiogram i uredan je. Već sam ga natjerala prije 2 godine da ide raditi za svaki slučaj i opet je odradio na proljeće ove godine.
Krokodilka, onda je to bio vrlo vjerovatno lazan LH porast na trakici, ja sam tako znala imati a nije bila ovulacija, nego je nastupila tek kasnije. Nazalost to je PCOS, on tako vara na trakicama, ja bih ti cak preporucila da uzmes trakice koje idu na manju osjetljivost bas za PCOS, s njima si najsigurnija da ces uhvatiti O kad triba.
https://gravida.hr/proizvod/lh-ovulacijske-test-trakice-nize-osjetljivosti-40miu-ml-beright/
Mozda bolje da pratis bazalnu temperaturu, ona je tocnija od CM, i paraleldno ides na folikulo, moze ti bilo koja od te dvije gin raditi folikulo pa radi tamo di ti mogu posvetiti tih 10 min par puta tjedno
🏥CITO 2 x IUI✖️
2. IVF 07/26 💉🐞 🌈
Da se nadovožem na purko, bazalna je vrh ali ti pokazuje višu temperaturu tek dan nakon ovulacije. Pa je dobro da je kombinuješ s trakicama da znaš tačno koji lh porast je bio pravi. Pokušaj i sa folikulometrijama najbitnije da upoznaš svoje tijelo, ako ne ide i purko je nabrojala ima načina da se pripomogne da se ostvari trudnoća.
A za vaginalete i odnos ja sam znala stavim je pa nakon 2-3h imam odnos kad onaj višak već iscuri 😅
🧬 DFI 26%
7/26 FET ✖️
9/26 FET ⏳🦄
Obriši komentar
Jeste li sigurni da želite obrisati komentar?
Sortiraj odgovore
Najstariji