Ljetne bebe 2026.🌞🍦👙🌊🏖️🤰🏻

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Bananica0404
    [UREĐENO] 28. Srpanj 2026. 13:40

Boook cure!
    Javljam da je moja sunčica prošli tjedan napokon puštena doma iz bolnice 🥳
    Već tjedan dana uživamo u njoj. Prva noć je bila stresna, stalno briga jel diše, hoćemo li zaspati pa ju zaboraviti nahraniti, zašto stalno proizvodi zvukove, zašto kaka već triput za redom, jel ju dobro držimo, jel joj vriće, jel joj hladno 🙈
    Uglavnom, preživjeli smo svo troje i sad je svaki dan sve lakši, a mi smo sve sigurniji sa hendlanjem naše palčice.
    Brinula sam se kako će ići sa hranjenjem doma, a na kraju mala jede i raste više nego u bolnici.
    Jedino se mučimo s grčevima, ali proći će i to s vremenom.

Došla sam podijeliti i par stvari koje su mi se pokazale kao korisne.
    - ako će beba biti hranjena na bočicu BabyBreeza sterilizator i sušilo za bočice je spas
    - baby nova bočice (ima ih u kauflandu) su se nama pokazale kao odlične
    - bodyji na preklop - imama ih u C&A su super, pogotovo za prve dane kad nist još sigurne u nošenje i okretanje i oblačenje bebe
    - ne trošite novce na odjeću kratkih rukava, moja je cijelo vrijeme u dugim tankim bodijiima i hlačicama
    - ne kupujte čarapice - slatke su ali su na nogama ravno 12 sekundi
    - kupite hlačice koje već imaju inćarape, tj dio koji ide i na stopala, a ne samo do gležnja
    - diaper bag i podloga za presvlačenje su must have i onda je klasična prematalica višak
    - espumisan ako beba ima grčeve
    - mala šproca, fiziološka i nosko aspirator za usisavač za čiščenje nosića (nije strašno kako izgleda na početku)
    - blago noćno svjetlo ako beba spava u istoj sobi s vama
    - chicco kanta za pelene - apsolutno ništa ne smrdi, a stane unutra prljavih pelena za dan i pol- dva (ako ih mijenjate svaka 3 sata)
    - tetra pelene - ima na notinu 10 bijelih je 20ak eura (znaju često biti na popustu), lijepe su debele i mekane
    - vatene blazinice za pranje/brisanje pelenskog područja kod prematanja

I da, kad ćete nositi bebu iz rodilišta, uzmite i tetricu da možete obrisati bebu ako se malo zbljuca.

Dopišem ako se sjetim još nečega.

jasamja
    28. Srpanj 2026. 11:38

Jel u tu chicco kantu idu i obične vreće za smeće? 

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025
    ➕ 29.11. 🤞

Verbena
    28. Srpanj 2026. 12:01

Baš mi je drago da je djevojčica konačno kući i da sve dobro ide! ❤️

Potpisujem za većinu stvari koje si navela, nama se posebno isplatilo kupiti Babybrezza aparat za pripremu formule i Avent sterilizator za bočice - doslovno rade od 0-24, puno olakšaju i vrijede svaki cent! 

Ja recimo ne mogu bez klasične prematalice - imam veliku iz Ikee i odlična mi je jer služi i kao ormarić za bebinu odjeću, pohrana za tetrice i ručnike, a gore mi stane apsolutno sve što trebam kod kupanja i presvačenja. Plus odlilne je visine pa čuvam leđa 😉

Što se tiče kolika, mi muku mučimo s njima još otkad je imao nekoliko dana i nažalost ne nazire se kraj.. sad je skoro 6 tjedana star i imam osjećaj da se i pogoršalo, a nema šta nismo probali - Biogaia, Espumisan, promjena formule u Comfort, obavezno podrigivanje nakon obroka, masaža trbuha, nošenje u raznim pozama, topla kupka... Stvarno se nadam da će prestati s 3 mjeseca kako svi kažu.. 🥴

Kantu za pelene imamo Magic majestic koja isto zadržava mirise i odlična je, a u nju mogu ići bilo koje vrećice za smeće.

I da, ako ne dojite, dude varalice su spas i ponekad jedino što pomaže smiriti bebu kad je nervozna.

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 3dn 🐣 => 20.10. ET
    20.06.2026. 🌈🌞💙 Petar

Bananica0404
    28. Srpanj 2026. 12:19

jasamja da, ide bilo koja vreća

verbena baš mi je žao da se i vi s grčevima mučite. Nama je espumisan malo pomogao, sad se grči “samo” nakon obroka. Nažalost, na comfort hranu još ne možemo, mora biti na pre hrani za nedonoščad još neko vrijeme.
    Moja ima 7 tjedana, a trbuščić ju muči zadnja 2-3.
    Što se prematalice tiče, vjerujem da je super ako ju imaš kamo staviti. Mi smo u stanu nismo imali mjesta za komad namještaja koji bi koristili možda par godina, pa smo se odlučili za prave ormare (jer nam je trebao skladišni prosor) i ovu prijenosnu podlogu i za sad smo zadovoljni.
    Ista stvar za aparat za formulu - zvuči super al nemam kamo s njim 🥲

Kako Petar napreduje?
    Koliko je težak i koliko jede dnevno?

👩🏼 32, hipo, hashi, PCOS
    🧑🏻‍🦰34, oligozoospermija
    Trudimo se od 01/2023
    10/2025 ICSI, hiper, 3🐧
    11/2025 FET 1 ❄️ ➕ na 5dpt
    Beta 100 ->168->440 ❤️
    NIPT sve low risk, curica 🩷

jasamja
    28. Srpanj 2026. 13:24

Super, hvala na infu 😁 
    Jeste možda razmišljale o emmet ili bowen terapiji za grčeve? Navodno pomaže 🤷 

👩 33
    👦 35
    👨‍👩‍👧 2020
    💔 Missed ab 11/2024
    💔 Spontani 04/2025
    ➕ 29.11. 🤞

Verbena
    28. Srpanj 2026. 13:40

Bananice, razumijem skroz za prostor.. i mi smo u stanu od 55 kvadrata i uz ove dodatke za bebu stvarno je nagruvano.. 😬
    Meni ti je Petar pomalo počeo jesti tek nakon nekih tjedan dana doma i sad je stvarno super po tom pitanju, jede negdje od 700-800 ml dnevno, otprilike 100 ml po obroku - nekad malo više, nekad malo manje. Baš smo ga danas vagali, ima 4226 g, dobiva otprilike 50tak grama dnevno, u subotu će mu biti 6 tjedana. 
    Moj savjet, nemoj se previše opterećivati brojkama, bitno da hoće jesti i da dobiva na težini! ☺️

Jasamja, vjeruj mi očajni smo već... čula sam za Bowen , to je još jedino što nismo probali...

🤷🏼‍♀️ 1985. - AMH 2.2 pmol/L, mb.Hashimoto, PAI-1 4G/4G
    🧔 1986., sve ok
    🏥 SV. DUH
    🔶1. IVF, 10/24 => 5 j.s. -> 3 🐣=> 2 bc ❄️
    🔸10/24 ET 1 3dn ❌
    🔸11/24 FET 1 bc => missed ab. 9 +4 tt 💔
    🔸5/25 FET 1 bc => missed ab. 9+5 tt (citogenetika ploda - sy Down) 💔
    🔶 2. IVF, 10/25 => 3 j.s. => 1 3dn 🐣 => 20.10. ET
    20.06.2026. 🌈🌞💙 Petar

👩🏼 32, hipo, hashi, PCOS
    🧑🏻‍🦰34, oligozoospermija
    Trudimo se od 01/2023
    10/2025 ICSI, hiper, 3🐧
    11/2025 FET 1 ❄️ ➕ na 5dpt
    Beta 100 ->168->440 ❤️
    NIPT sve low risk, curica 🩷

• MAMIapp
    28. Srpanj 2026. 11:35

Preuzmite MAMI prvu hrvatsku app za mame, dostupna je na Google Play te App Storeu. Forum, marketplace i blog, sve na jednom mjestu. Vec je 1000plus preuzimanja, sto vise mama i trudnica bude unutra to ce biti svima lakse naci dobar odgovor i savjet. App je potpuno besplatna. Javite nam dojmove. 

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Odustani

POVEZANI ČLANCI