Ako sam propustila koji porod cestitam 🥳
Sasy drago mi je da je pregled prosao ok i da je stanje nepromijenjeno.
Tockica meni je savrseno za skidanje mrlja sredstvo iz lidla ne znam, probaj s tim.
Mislim da sam vec pisala cure nemojte trosit puno na robicu jer stvarno brzo prerastu i uvijek mozete kupiti a to mislim i za ostale stvari. Danas nam je sve dostupno maltene 0-24 a imamo i on line shoping.
Kile netko je pitao, u prvoj T dobila 20, otislo 15 u porodu, a ostalih 5 brzo. Nitko me nije pregledao ni spominjao pojas. Bili smo u bolnici 8 dana, doma se vratila sa ravnim trbuhom ali ja sam visoka 180 i 65 kg, doma se vratila sa 70 kg sto je u stvari na moju visinu ok. Moji su mi govorili da tek sad normalno izgledam 🤣
Tockice, joj bas mi je zao da ti se pofarbala nova robica. Desi se, jedna stvar koja jace pusta boju i eto sranja... Meni se jednom obojala bijela jastucnica, slucajno mi upala s crvenim dekicama i nazalost ostala roza. No, nisam ni probala spasavati, nisam znala za te soli iz Dm-a, hvala Tweety, kupit cu i ja. Od tada, uvijek u svako pranje stavim 1 maramicu iz DM-a za skupljanje boje i perem u nijansama tamne boje/ pastelne/bijelo. I nije mi se vise nikad obojalo nista, a na maramicama se bas vidi da su pokupile boje, budu tamne.
Mary Love - ja pitala doktora na tecaju za steznik, rekao da je to lose za misice trbuha, da se onda jos vise opuste. Da treba pocet s laganim vjezbana sto prije mozemo nakon poroda i onda se sve lijepo vrati na mjesto. Tako da, ja necu steznik.
Mara - ja kupila tu divnu drvenu cetku s mekanim kozjim vlaknima, otvoreno pakiranje. Ne pere se, pa sam stavila alkohola na bijeli rucnicic i tako prebrisala cetku cijelu. Tako sam sve sto se ne smije prati (dijelove kolica, autosjedalice), a ostalo sam prala.
Voda i ocat su svakako njezniji od cistog alkohola, ali ja sam bas htjela dezinficirati tu cetku jer ju je svatko mogao dirati, pa sam prosla s alkoholom (i po vlaknima, po svemu) i prezivjela je! Znam da je alkohol jak i da isusuje, pa to ne bi radila bas cesto, ali za prvi put jesam i dobro je. 😊
Da, pod vjezbe su rekli lagano, tipa ustajanje iz kreveta samostalno i taj đir, ne ubijanje s trbusnjacima 😂. I dobro da su to rekli, jer ja mislim da bi ih ja krivo skuzila, ja jos i cucnjeve mogu radit. Kad sam vidjela kakve su to vjezbe za trudnice me smijeh ulovio, to je disanje i ljuljanje, a ne vjezbanje. 🤣 Kakvo je to disanje 360?
A steznik, vidis zanimljivo da su razlicita misljenja oko toga, budem si malo jos procitala o toj temi, hvala!
Jutro curke! Nema akcije nikakve, di su te bebe??
Pritom mislim i na svoju kojoj se ocito ne zuri 😂😂
Maryy cekamo tebe sa nekim lijepim vijestima :)
Tockice ma ne sekiraj se, spasi sta se spasiti da, ionako ce to prerasti za cas…:)
Cure jeste planirale uzimati neki steznik za iza poroda, da se organi i trbuh malo vrati na mjesto, jel imao netko problem sa dijastazom, da li fizijatar pregleda trbuh prije odlaska iz bolnice ili su to samo puste price? Curke koje ste rodile, jesu vam otisle kile pri porodu? Milijarda pitanja 😂😂
Imam steznik al ga ne nosim jer na ovim temperaturama jedva robu nosim i podnosim.
Imam trbuha malo više nego nakon prvog poroda.
Nitko me nije pregledao, samo ginekolog da vidi jel se vraca maternica na mjesto.
Otišla sam roditi s 94.8kg a kući stigla s 89.4 kg, otislo daleko manje nego na prvom porodu. Ali dogodilo mi se što i prvi put, dok sam trudna apetiti mi loš, a kad rodim i dojim e onds sam gladna stalnoo, sad se nadam da ce kila padat ili stagnirat al jest moram...kod male navijam da kila rastu a kod sebe da padaju 🤣
url=https://lilypie.com]
Jutro curke! Nema akcije nikakve, di su te bebe??
Pritom mislim i na svoju kojoj se ocito ne zuri 😂😂
Maryy cekamo tebe sa nekim lijepim vijestima :)
Tockice ma ne sekiraj se, spasi sta se spasiti da, ionako ce to prerasti za cas…:)
Cure jeste planirale uzimati neki steznik za iza poroda, da se organi i trbuh malo vrati na mjesto, jel imao netko problem sa dijastazom, da li fizijatar pregleda trbuh prije odlaska iz bolnice ili su to samo puste price? Curke koje ste rodile, jesu vam otisle kile pri porodu? Milijarda pitanja 😂😂
Ja steznik nisam imala prvi put i ne planiram ni sad 🤷🏼♀️
Što se kila tiče u prvoj trudnoći mi je na porodu otišlo samo 4 kg, a udebljala sam se 10,a ostatak je stvarno otišao nakon 2-3 sedmice, tako da sam za 20-ak dana nakon poroda bila na kilaži od prije trudnoće.
Očekujem sličan scenario i sad, s tim da sam se udebljala 6 kg ovaj put.
Mene je isto samo dr pregledao vaginalno, ništa stomak, pri otpustu.
Ni moja beba izgleda ne planira van a termin u nedjelju. Baš me briga, mama mi je stigla i evo nas na plaži Iskra, mama i ja 😉😀😀
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
Da, dosta razlicitih misljenja oko tih steznika zato i pitam vas iskusne ovdje :) ovo sto sam citala po netu kazu da ne treba kupovati prije nego fizijatar da zeleno svijetlo, a meni se bas cini zgodno da mi nesto drzi organe i trbuh na mjestu nakon poroda + cula sam sve pohvale za Carriwell!
It's a boy! 💙
Bojana uzivaj sa femili na okupu! 😘
Hoću MariLove, a mogle bi mi i roditi, mislim da nam je vrijeme 😀😀🤣🤣🤣
Iskra 19.12.2017.
Iris 05.07.2021.
I ja sam jučer obavila pregled. Cerviks se još malo skratio, ali ne drastično kao prošli put. Zadnji puta je bio 3 cm ( 27 tjedan t.), a sad je 2,9 cm (32 tjedan t.). I dalje uglavnom mirovanje i sve laganini. Beba je i dalje nisko, s glavicom me katkad rastura po zdjelici 🙃 nekad je to baš nelagodan osjećaj, sva se pokočim 😑.
Danas sam nakon dužeg vremena silom prilike bila oko 1h na nogama i skužila da uopće nemam kondicije - zdjelica i prepone me prebijaju, radi bolova jedva sam dočekala ležeći položaj... 😯
Čestitam svima koje su nedavno rodile ❤
Mary sretno!
Kile u trudnoći i nakon poroda - u prvoj trudnoći sam dobila cca 19 kg, a na vaganju nakon 7 dana je bilo 10 kg dolje. Tu je stalo sa topljenjem kila, više-manje je ostalo na tome.
U ovoj trudnoći nisam skoro ništa dobila🤔- u prvim mjesecima sam par kg izgubila radi mucnine i dijete (gestacijski dijabetes), onda sam tih par kg vratila u drugom tromjesečju, i on onda stagniram. Beba, naprotiv lijepo napreduje, već je na 2170 g 😮😮😮 dosta je dugačka i 2 tjedna je unaprijed. Čudo.
Sortiraj odgovore
Najstariji