Kupovni sokići ili čajevi za bebe?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Drage mame,

    Znam da je dobro piti dosta tekućine, ali nekad mi se čini da moj bebač, koji je sada 15 mj., drži iz čiste dosade bočicu u ustima i ne prestaje dok sve ne popije. Tako da su to litre i litre :). Brine me to što mi se ne čine baš zdravima ti kupovni sokići (koje obožava) u velikim količinama, pa mu često dajemo i čajeve za bebe, jer vodu baš i ne voli. Zanimaju me vaša iskustva. Svaki savjet je dobro došao.

  • barabica

    Broj poruka: 26

    Prijavi adminu

    Moj maleni ima godinu dana i najcesce pije vodu..ponekad mu dam malo soka i to popije koliko god ima..doduse,stavim mu skroz malo soka,oko 10ml i deci vode..inace pije dosta tekucine pa nemamo problema sa probavon  od cajeva smo probali samo kamilicu i to mu bas nije favorit..al zato su svi hippovi (razrjedeni)sokici super 

  • majaleo

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    Moj L ima 20 mj. i pije stalno vodu ili čaj…mi smo isto muku mučili jer su mu kupovni sokići bili najfiniji,a vodu je pljuvao van.Probajte mu davati vodu na žličicu,tako smo mi na početku dok se nije priviknuo..bilo mu je zanimljivo
    ili uzmite plasticnu casu,mi imamo neku koju nemoze prevrnuti jer ima okruglo dno i onda mu dajte da pije iz nje ..to je isto djeci zanimljivo :)

  • Avatar rhaea

    rhaea

    Broj poruka: 127

    Prijavi adminu

    Ja sokove nikad nisam ni ponudila jer mi je bilo logično da će uvijek između vode i soka izabrati sok. Tako da se pije samo voda, povremeno čaj i za doručak/večeru mlijeko/kakao. Hm ne znam što savjetovati jer teško je sad tu naviku izbaciti, možda probat razblažit sokić sa vodom, pa postupno možda uspijete i na vodu preći ;)

  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Hvala puno na savjetima. Probat ćemo mu razrijedit sa vodom, tek toliko da se osjeti sokić, pa onda na vodu krenuti.   Teško se da zavarati. Obično čim osjeti da je voda u bočici, baci ju i u plač dok se ne napravi sok.

  • Deleted user

    Broj poruka: 5449

    Prijavi adminu

    Moj je probao sok, ali samo cijedjeni, ne kupovni, no nije mu se bas svidio. Pije samo vodu i mamino mlijeko, naravno. Uskoro ce 13 mjeseci.

    http://proudmomy.blog.hr/ [proudmomy.blog.hr]

    10.03.2013. Maksim 💙 [lilypie.com]
    04.06.2018. Aleksandar 💙
    [lilypie.com]

  • kukukaka

    Broj poruka: 252

    Prijavi adminu

    Moj bebo ima punih 8mj i pije samo vodu. Probao je i sok od jabuke i mrkve iz sokovnika, ali nije baš oduševljen. Pedijatar nam je rekao da mu dajemo vodu jer će vodu piti kad je stvarno žedan i toga se držimo. Ne znam kako će biti kasnije, ali zasad je tako.

  • Prugica

    Broj poruka: 18

    Prijavi adminu

    moj ima skoro 23 mj i pije samo vodu :)
    Nikad nisam nudila ni sok ni čaj, ako je žedan pit će vodu 
    Kupovni sokovi su samo prepuni šećera isto kao i instant čajevi - ne treba im to 
    Sad mu pod zadnje nekad kupim one sokove u vrećicama al to je kao malo rijeđa kašica ustvari, meni to više kao obrok ili kao desertić nego kao sok

  • Avatar nina285

    nina285

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Ja  isto nisam oduševljena sa ispijanjem sokova, a voda isto nije baš naj favorit pa sam ja našla kompromis koji je prihvaćen sa oduševljenjem. Prokuham jabuku 1 minutu i onda joj dam tu tekućinu od kuhanja jabuke piti. Nije slatko, malo pokupi okus jabuke a zapravo je više voda i zdravo je, a jabuku izmiksam pa imam užinu (moja bebačica ima 7,5 mj. pa je još na kašici ali za starije možete dati i da pojedu tako komadiće).

  • Avatar EcioiGabi

    EcioiGabi

    Broj poruka: 41

    Prijavi adminu

    Hvala na savjetima. Ovo je super ideja.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.