Trudna sam, je li moja krvna grupa problem za bebu?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • nina92

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozdrav, trudna sam 6 tjedana 0+ sam krvna grupa al mi je dodao nalaz senzibilizacije gdje stoji pozitivan, pa me zanima moze li utjecat na trudnoću

    Termin 31.8

  • mare85

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav,
    Ja sam B+ a muz 0+. U drugoj i trecoj trudnoci imala sam pozitivani indirektni antiglobulinski test. Trudnocu sam vodila na SVETOM DUHU kod dr. Berivoja Miškovića jer sam jednom negdje procitala da se on s tim bavi. Cijelu trudnocu sam svakih 4 tjedna vadila kriv i pratio je se titar koji je kod nas bio negativan i trudnoce su uspjesno zavrsene u terminu sa dvije zdrave bebice. Nadam se da sam uspjela malo pomoci. Sretno!!! 

  • mare85

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    I da kod nas su bili antigeni C+, D+, E+, c-, e+, a antitijela sam cijelu trudnocu imala Anti-E i tek pred kraj se pojavio Anti-c. Pri porodu je bebama rađen coombsov test kojo je bio pozitivani i ponovjen je s mjesec dana u Petrovoj 3. Tada su rekli da je sve ok i da nece doci do anemije. 

  • nina92

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozz kojeg mi ginekologa možete preporučiti na području Zagreba , bila sam kod dr . Pintarić, nisam bas zadovoljana 

    Termin 31.8

  • mare85

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Moja preporuka je da se za trudnocu javite na Sveti Duh doktoru Miškovići ili Hafneru. Njih dvojica rade u ambulanti za visokorizične trudnoće jer će se vaša tako voditi. Naručujete se osobno s uputnicom i nalazima iz Petrove 3.  Nakon što dođete kod njih i oni vam budu vodili trudnoću oni ce vam i izdavati uputnice za daljnje vađenje krvi u Petrovoj 3 tako da s vasim ginekologom nećete imati puno kontakta. Moja preporuka za redovnog ginekologa je ambulanta dr. Sandre Novak ako jos prima nove pacijente.

  • nina92

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozz stigao mi je nalaz ako mi neko može objasniti 

    Termin 31.8

  • nina92

    Broj poruka: 10

    Prijavi adminu

    Pozz ovako ako moze netko da mi objasni ovaj nalaz 
    Pronađena su mi antitjela Anti -M i antigen M - 
    I stoji ovako IAT Diomed mikrometoda negativan i IAT ortho mikrometoda slabo pozitivan 
    U serumu su suspektna Antieritrocitna protutjela iz MNS sustava krvnih grupa Anti -M specifičnosti koja izuzetno rijetko mogu uzrokovati hemoliticku bolest kod beba i poslije transfuzijsku hemolitičku reakciju 
    Semikrantitativni titar suspektnog Anti -M protutijela u IAT negativan 
    Transfuzijsko lijecenje :fenotipirani M - eritrocitni pripravci s križnom probom

    Termin 31.8

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.