Pozdrav,
Ja sam B+ a muz 0+. U drugoj i trecoj trudnoci imala sam pozitivani indirektni antiglobulinski test. Trudnocu sam vodila na SVETOM DUHU kod dr. Berivoja Miškovića jer sam jednom negdje procitala da se on s tim bavi. Cijelu trudnocu sam svakih 4 tjedna vadila kriv i pratio je se titar koji je kod nas bio negativan i trudnoce su uspjesno zavrsene u terminu sa dvije zdrave bebice. Nadam se da sam uspjela malo pomoci. Sretno!!!
Moja preporuka je da se za trudnocu javite na Sveti Duh doktoru Miškovići ili Hafneru. Njih dvojica rade u ambulanti za visokorizične trudnoće jer će se vaša tako voditi. Naručujete se osobno s uputnicom i nalazima iz Petrove 3. Nakon što dođete kod njih i oni vam budu vodili trudnoću oni ce vam i izdavati uputnice za daljnje vađenje krvi u Petrovoj 3 tako da s vasim ginekologom nećete imati puno kontakta. Moja preporuka za redovnog ginekologa je ambulanta dr. Sandre Novak ako jos prima nove pacijente.
Pozz ovako ako moze netko da mi objasni ovaj nalaz
Pronađena su mi antitjela Anti -M i antigen M -
I stoji ovako IAT Diomed mikrometoda negativan i IAT ortho mikrometoda slabo pozitivan
U serumu su suspektna Antieritrocitna protutjela iz MNS sustava krvnih grupa Anti -M specifičnosti koja izuzetno rijetko mogu uzrokovati hemoliticku bolest kod beba i poslije transfuzijsku hemolitičku reakciju
Semikrantitativni titar suspektnog Anti -M protutijela u IAT negativan
Transfuzijsko lijecenje :fenotipirani M - eritrocitni pripravci s križnom probom
Termin 31.8
Sortiraj odgovore
Najstariji