Kruh ili kornfleks za doručak?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • alex600

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Imam dvoje djece(3 i 5 godina),idu u vrtić tako da samo vikendom doručkuju kod kuće.
    Vole piti mlijeko pa im većinom za doručak pravim kornfleks,ali moja svekrva mi stalno govori da je bijeli kruh zdraviji i da bi im trebala to stavljati u mlijeko.
    Moje pitanje je:Sta je zdravije za djecu kruh ili kornfleks i koliko je kruh uopće bitan za djecu?

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    Ne bih rekla da je bijeli kruh zdrav, mi već godinama kupujemo crni ili kruh sa sjemenkama, ponekad kukuruzni. Bolje je sam ispeći kruh nego kupovati bijeli kruh, ali ako kupujete, najbolji je od cjelovitih žitarica i sjemenki. Što se tiče kornfleksa i sličnih proizvoda, mnogi sadržavaju previše šećera, pa je bolje kupovati zobene pahuljice i dodati med ili suho voće. Moje cure vole nesquick pahuljice (kuglice), a kad se kupuju te pahuljice, trebale bi biti od cjelovitog zrna, od cjelovitih žitarica (gledajte oznaku na kutiji)

  • Avatar ColleenSr

    ColleenSr

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    BIjeli kruh nije zdraviji od pahuljica, to sigurno… Ja svome sinu dajem, kao i mama2girls, Nesquick čoko kuglice. One su napravljene od cjelovitg zrna, a i puno su zdravije od kornfleksa…

  • Avatar Natasha

    Natasha

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Imam djecu istih godina… za dorucak curica (5god) jede pahuljice od zitarica (Lidlov Master Crumble) djecak (3g) jede bijeli kruh ( kruhbez aditiva i radjen s tekucim kvascem koji kupujem dan ranije uglavnom) i sirni namaz.

  • Avatar Croheidi

    Croheidi

    Broj poruka: 160

    Prijavi adminu

    Mi smo još na keksolinu 

    [lilypie.com]
    [lilypie.com] [lilypie.com]

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Malo stara tema, al ne bi bilo loše da ju malo dignemo s idejama za doručak.
    Moja najčešće doručkuje kruh (integralni, sa sjemenkama koji ja pečem) i med ili maslac. Kornflekse joj dam samo ako su neki bez hrpe šećera.
    Vikendom palačinke sa medom ili domaćim džemom. Iako baš ona bira taj meni skoro svako jutro, meni se to svejedno čini jednolično. Palentu, griz i sličnu hranu takve teksture ne voli, pa to otpada. Znači ni kekse i mlijeko, ili kruh i mlijeko-ništa.
    Ako ujutro prije vrtića ne želi doma doručkovati-onda pojede barem voće-kivi, krušku, mandarinu, naranču.
    Salame, hrenovke, nutelu, paštetu-ne kupujemo. Isto tako ni čokolino i sličnu hranu.

    Nastojim da doma doručkuje jer nisam zadovoljna doručkom u vrtiću, ali mi zbilja ponestaje ideja. Ovu žitku hranu u obliku kaše ne podnosi (kao ni ja , valjda genetika :) ), malsac i med voli i onda mi se čini da stalno isto vrtimo.

    Što vaši još doručkuju?

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Moja trogodišnjakinja je više manje teža za jest, a u jutro voli jest žgance s mlijekom ili cornflekse one najobičnije kukuruzne, nekad jogurt i neko pecivo. Kruh sa sjemenkama ne voli, kekse s mlijekom nije jela već godinu dana :D Općenito niš mazano na kruh ne voli, a salame i paštete ne kupujemo :D Ponekad joj napraim bananačinke il muffinse od rogača i jabuke ili od mrkve i suhog voća

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Što su bananačinke?? 

    Evo, danas sam nam ispekla muffine od integralnog brašna, jogurta i oraha, pa će to dobiti ujutro za doručak. Al ne stignem uvijek ispeći muffine.
    Ah, baš je teška za jelo… Ne voli kašasto, ne voli mliječno (ne mogu joj zamjeriti jer sam ista takva ), hrenovke, salame i slične gluposti ne kupujem i onda mi zbilja ne preostaje neki izbor.
    Vikendom znam napraviti palačinke od zobenog brašna ili uštipke s tikvicama, ali radnim danom ujutro stvarno nemam vremena za to.
    Oh well, izgleda da će i dalje jesti maslac i med..

  • Avatar missha

    missha

    Broj poruka: 689

    Prijavi adminu

    Palačinke od banane :D Ide brašno koje koristiš, banana, malčice soli, šećera ako nije nekaj slatka banana, malo ulja i mlijeko :) Bez jaja su jer je moja alergična, al svakako bolje ispadnu ak je jaje. Ona večinom sama miješa, ja joj malo pomognem i pečemo male činkice od žlice smjese :) Večinomradim malo, od pola banane, dvije žlice brašna, tak da je to u jednoj ili jednoj i pol rundi gotovo :D Doručak za 5 minuta :)
    Eh, nekad napravim vafle kad mi se da, al nisam jako dugo :D

  • Avatar orhideja2

    orhideja2

    Broj poruka: 60

    Prijavi adminu

    Super fora, probat ću to jednom.
    Hvala :)

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.