Kraći FL!

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Naomi88

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Dakle,u 20.tj sam i zadnji uzv mi je bio točno sa 20.tj.do onda je sve teklo super..međutim,sada me doktorica malo prestrasila sa kraćim Fl koji je iznosio 2.5 i po tome je za 17+3 tj. Što znači da je kasnio nekih 2 i pol tjedna!ostale mjere su super!naručila me odmah sljedeći tjedan na ponovni uzv posto su bebici bile noge jako nisko pa je i sama rekla da je moguće da nije dobro izmjerila jer se mučila da ih uopće izmjeri.Ipak,ako je mjera dobra,dali to znači velike probleme?molim vas ako tko ima iskustva!hvala

  • Avatar Ofnica

    Ofnica

    Broj poruka: 1851

    Prijavi adminu

    Natipkam cijelu poruku i onda mi se izbriše, uffff! Dakle da ponovim…FL moze biti kraći zbog toga sta je krivo izmjereno. Na zadnjem pregledu je i meni FL-bedrena kost bio manji od BPD-opseg glave za cak 3tj! Jako sam se uplašila kaj je sad, a isto mi je u 20tj na anomaly scanu sve štimalo. Onda mi je Dr na 4d rekao da je uobičajeno da FL bude oko tjedan, tjedan i pol manji od BPD, a to sto bude veća razlika je prvenstveno zbog toga sto Dr krivo izmjeri. Naime, kako mi je on objasnio, krajevi bedrene kosti imaju hrskavice i kako su one prozirne, ultrazvučne zrake ih ne registriraju odnosno prođu samo kroz hrskavice. Pa onda ispada da je Vedrana kost manja nego sta stvarno je jer u obzir nisu uzete hrskavice. Mislim da se ne trebas brinuti, puno znaci preciznost ultrazvuka a i preciznost doktora pri mjerenju. Milimetrimogu značiti dane i tjedne cak! Samo smireno i opušteno, znam da si uplašena jer sam i ja bila ali nemas razloga, sigurno je sve ok.

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Avatar Ofnica

    Ofnica

    Broj poruka: 1851

    Prijavi adminu

    Hehe vidim da sam gore napisala Vedrana kost - mislim bedrena kost…ovaj mob mi sam piše hehe

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Naomi88

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Ajme,to mi je dalo malo utjehe!brinut cu se i dalje,ali nadam se da je to stvarno tako i u mom slučaju!hvalaaa puno

  • Avatar Ofnica

    Ofnica

    Broj poruka: 1851

    Prijavi adminu

    Nemoj se brinuti bezveze, ako ti je do sad bilo sve ok, nije li čudno da u dva tri tjedna FL “prestane” rasti odnosno bude odjednom manji. Sve je to do ultrazvuka i mjerenja. Mene umirilo to kad sam za par dana nakon tog mjerenja otišla na 4d na koji sam svakako planirala i onda me doktor umirio s ovim objašnjenjima. A FL mi je i dalje oko 1tj manji. Ma nemoj brinuti, sikiracijom mozes samo naškoditi bebi, a ionako ne mozes ni na što utjecati.

    [lilypie.com]
    [lilypie.com]

  • Naomi88

    Broj poruka: 4

    Prijavi adminu

    Hvala punooo!

  • Tkositi

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Pozdrav cure, molim vas za savjet, pomoć, riječ utjehe, očajna sam… 😣 Trudna sam 32 tjedna, danas sam imala ultrazvuk i rečeno mi je da mi beba ima slabo razvijenu bedrenu kost i da postoji mogućnost da rodim patuljka. Mjere su sljedeće : težina- 1598 g, opseg trbuha- 273.6mm, glava- 288.0mm i veličina bedrene kosti- 53.9mm. U četvrtak imamo zakazan ultrazvuk i pregled kod specijalista, ali smo suprug i ja toliko zabrinuti i isprepadani da ne znamo kako ćemo izdržati do tog četvrtka sa tisuću misli koje nam se vrte po glavi. Oboje imamo 30 godina, ovo nam je prva beba i doslovno smo očajni….Do sad je sve bilo u najboljem redu, svi ultrazvuci do današnjeg su bili doslovno idealni, beba se razvijala najnormalnije. Isto tako ni jedan ni drugi nemamo genetske predispozicije da imamo dijete patuljastog rasta. Puno istražujemo i čitamo po internetu cijeli dan, naišli smo na puno slučajeva gdje su krivo izračunali bebine mjere pa se i mi nadamo da je to u našem slučaju. Beba je inače dosta aktivna, danas na ultrazvuku se jako ritala i sama ginekologica je rekla da je jako aktivna i da joj leži u nezgodnom položaju i da joj je teško snimiti je. Dajte nam molim vas bilo kakvu nadu, utjehu, je li netko imao sličnu situaciju, užasno smo zabrinuti i samo zelimo da nam beba bude dobro ☹️☹️☹️ Inače, ni ja nisam div niti košarkašica, imam 163 cm, suprugova mama je isto malo niža, moja mama također visine kao i ja, niti smo svi dugonogi manekenki, jasno mi je da se beba može roditi malo sitnija, uostalom i ja sam bila malo novorođenče, ali da nam kažu da bih mogla roditi dijete patuljastog rasta, nije mi bilo ni u peti niti na kraju pameti…. Pogotovo jer je i do sada sve bilo u redu i nemamo u obiteljima takvih slučajeva.. Šok šokova danas… Ima li ikoga sa sličnom situacijom, molim vas bilo kakvu riječ, ne mogu se smiriti cijeli dan, ne znam više što misliti…. 😭
    Ovo je moja današnja situacija. Otvorila sam novu temu ovdje ali vidim sad da nas ima još. Ofnica ako je kod tebe sve proteklo? Ja sam se isto užasno prepala ali stvarno se nadam i vjerujem da ce na kraju biti sve dobro, da cu roditi samo sitniju bebu ili da je krivo izračunato na ultrazvuku… 

  • airam44

    Broj poruka: 2

    Prijavi adminu

    Dobar dan svima,
    Evo i ja sam u panici sto se tice bedrene kosti.
    Naime na zadnjem pregledu sam bila 34+6 ,a bedrena kost je odgobarala za 32+5,a ostale mjere su isto bile oko 33+5…znaci u 4 tjedna od zadnjeg pregleda sve mu je naraslo tocno za 3tjedna.
    Da li je imala koja takvu situaciju?
    Hvala

  • minime

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    Ja sam 33tj a fl i humerus mi 29tj ludaaaa sam u pon idem na anomaly scan

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.