Kako ste popravili nalaz spermiograma?

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
    Zoe🌸
    05. Listopad 2021. 19:03

NanaJ hvala, takodjer i vama❤️
    Pratimo se, pa se javi nakon nalaza, i ja cu nakon nasih😘

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS
    🧔🏻‍♂️ 30 - oligo/asthenozoospermia

• trudimo se od 6./2020. 🍀🙏🏻
    iiii trud se isplatio❤️ 6.5. 2022. ➕🐣

• 1./2023. 💗

NanaJ
    05. Listopad 2021. 19:16

Zoe🌸

NanaJ hvala, takodjer i vama❤️
    Pratimo se, pa se javi nakon nalaza, i ja cu nakon nasih😘

Moze ❤️

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

• Sarita111
    06. Listopad 2021. 12:41

Bok mame nova sam ovdje 🤗🤗naime ja i partner radimo na bebi vec 2 godine nazalost nista se ne događa, odlucili smo obavit sve pretrage samnom je sve u redu od hormona do ciklusa inace imam uredne ovulacije, mjesecnice itd
    Njemu je dijagnoza oligoteratozoospermia i lagano usporeni🙄
    Po preporuci liječnika kupili smo profertil kapsule i pije 2 x dnevno uz to konzumira maticnu mljec orasaste plodove.. Mene zanima da li ima tko iskustva sa tom dijagnozom, jeste li ostale trudne unatoc toj dijagnozi? Hvala vam unaprijed na odgovorima ❤️❤️❤️❤️

Zoe🌸
    06. Listopad 2021. 14:23

Sarita111 s takvim nalazom vrlo vjerojatno necete ostvariti prirodnu trudnocu. Ali ako uspijete popraviti nalaz onda je svakako moguce.😊 
    Kada radite novi nalaz? Koliko dugo muz pije suplemente?
    Jel radio jos kakve pretrage? Npr mikrobiolosku obradu ejakulata ili urinokulturu (mozda ima bakteriju koja pogorsava nalaz)

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS

• 1./2023. 💗

• Sarita111
    06. Listopad 2021. 15:57

Zoe🌸

Sarita111 s takvim nalazom vrlo vjerojatno necete ostvariti prirodnu trudnocu. Ali ako uspijete popraviti nalaz onda je svakako moguce.😊
    Kada radite novi nalaz? Koliko dugo muz pije suplemente?
    Jel radio jos kakve pretrage? Npr mikrobiolosku obradu ejakulata ili urinokulturu (mozda ima bakteriju koja pogorsava nalaz)

Pije suplemente mjesec dana.. Receno nam je da u 12.mj napravi novi spermiogram i onda ce na daljnu obradu ejakulata 🙄😒

Zoe🌸
    06. Listopad 2021. 16:28

Sarita e tako cemo i mi, sad kad ponovimo nalaz ici u daljnu obradu. Javi u 12om mjesecu. Nadam se da ce vam ovi dodaci pomoci🥰

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS

• 1./2023. 💗

NanaJ
    24. Listopad 2021. 17:26

Zoe evo da ti se javim, nekako mi je zgodine na ovoj temi nego na lh trakicama. Nalaze smo dobili; urinokultura sterilna, mikrobiloski sperme nesto sitno candide ali nista strasnog. Poslala sam upit za prve konzulatije za MPO pa sad cekam sto salje. Ne pokusavamo nista prirodno kad mi je moj gin reko da bi nazalost svaka moja prirodna T otisla u spontani 🥺😓 tako da se nadam da cemo brzo dobiti termin i da idemo brzo u postupak 🤞🏻
    Kada vi idete na ponavljanje spermiograma? 

👩🏼 28 AMH 17,6 PAI-1 5G/4G, MTHER: C677T C/T
    👦🏻 30 psorijatični artritis, asthenozoospermia/ oligozoospermia
    11/20 blighted ovum 7 tt 💔(klasična kiretaža)
    03/21 missed ab 7+2 tt 💔 ( vakuum kiretaža)
    3/22 ICSI, 2 🐧🐧, ET jedan trodnevni ➕
    UZV 5+5; srceko kuca, miny anatomy ✅, Panorama ✅ Stiže dečko 💙
    8.11.2022. Dosao A💙🙏🏼
    9/2024 FET 🐧 5dnt + 12dnt 1442, 14dnt 3621 🙏🏼🤞🏻

Zoe🌸
    24. Listopad 2021. 19:07

NanaJ bas mi je drago da si se javila.❤️
    Mi idemo bas u srijedu ponoviti nalaz, onda bi se narucili na konzultacije ukoliko ne bude bas nikakvog pomaka.
    Sto se tice te candide, s obzirom da sam i ja muku mucila s njom neko vrijeme, mozda i muz ima. Jesu ti rekli ista za to? Jel to smeta i kako se lijeci? 

👱🏻‍♀️ 28 - blagi PCOS

• 1./2023. 💗

• MissN
    24. Listopad 2021. 19:18

Hej cure... bila sam aktivna kratko vrijeme na temi lh trakice, ali sam se odmaknula od pisanja da si kao oslobodim psihu.. kako ginekolog meni govori da je sve okej, predložio je spermiogram... e sad... dr. opće prakse veli da je i kod muža sve okej, da budemo  vjerojatno imali curicu... jer je pokretljivost 35%... muči me napomena... piše 8-10 leukocita u vidnome polju.. isto tak od prije par mjeseci je u urinu imao 10 leukocita, ali dr kaže da bez simptoma nema potrebe za terapijom... koje je vaše mišljenje? kaj bi napravile na našem mjestu? 

👩27 🧔29 OAT ⛪2019
    9/22 ICSI gonal 150+cetrotide+ovitrelle 12js ➡️ et 1 četverodnevni ❌
    11/22 FET ❄️
    33tt preeklampsija 35tt hellp sindrom baby L❤️

Peanut👒👼
    24. Listopad 2021. 22:04

Sarita, kod nas je ista dijagnoza (iako brojčano ne znam imamo li identičnu situaciju). Sa suplementima nam se popravila pokretljivost i morfologija pa smo s oligoteratozoospermije stigli na oligospermiju. Spermiogrami variraju iz mjerenja u mjerenje. Trenutno se spremamo na MPO postupak br.2, a dosad nismo ostvarili trudnoću prirodnim putem (na konzultacijama je i rečeno da su nam šanse male). Pokušavamo 4 godine i uvijek se nadamo da će nekad uletiti i priroda trudnoća uz MPO postupke  Suplementi su uglavnom cink, selen, omega kiseline, i kupovni mixevi (profertil).

👒35god - AMH 38,5 - RVF maternica - sve OK
    🎩 34god - oligoteratozoospermia/oligospermia
    1. IVF/ICSI - 5.2021 - Menopur (150), Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st - b<1,2 - nema ❄
    2. IVF/ICSI - 12.2021 - Rekovelle (8)/Menopur, Cetrotide, Ovitrelle + Decapeptyl: ET 3dn 8st i 7st - b 107; b 264; 1.UZV sve OK, 2. UZV miss ab (8tt 😇) - ostala 1❄
    3. FET - 6.2022. - mamin princ stigao 3.2023. 💙

• Uključi se u raspravu, znaš da želiš!

Zdravo! Čini se da uživate u raspravi, ali još se niste prijavili na račun. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.