Kako prepoznati da je dijete 'kasni progovarač'?

Pregledaj članak

Sortiraj odgovore

Najstariji
 • Najnoviji
 • Najstariji
 • Ana15

  Broj poruka: 1

  Prijavi adminu

  Upravo takvo jedno dijete imam i ja,najstarija kćer je progovorila rano,bez ikakvih poteškoća, druga je isto krenula rano,ali sa problemima u izgovaranju slova pa ide kod  logopeda. Najmanja je preslikano dijete iz vašeg članka,veselo dijete koje razumije sve i tko joj se posveti na kratko sve će ju razumjeti,ali izgovara svega 10-tak riječi. Kažete da treba raditi s takvim djetetom, ali svi govore da je sve u redu ako sve razumije, takva djeca su lijena, progovoriti će kada budu htjela. Kome se onda obratiti za pomoć? 

  Ana

 • MCP

  Broj poruka: 1

  Prijavi adminu

  Za mame i tate koji ponekad brinu. Prvo dijete od 1.5. godine super komunicira. S dvije normalno, kao veliko. Drugo dijete i naravno ista ocekivanje ali nista ni blizu tome. Sve je dolazilo sporije i kasnije. Konsultirali se s nekoliko doktora i svi kazu da ne brinemo da ce biti ok. Testovi svi govore da ima super IQ za svoju dob. Ali ne prica. S tri god jako lose. Istina na maternjem i jos dva jezika. Da skratim pricu: jucer smo dobili presjek ocjena za polugodiste i sve A. Dvije stranice detaljnog opisa i sve A. Jedan od najboljih ucenika u razredu. Uz to ima jako razvijenu empatiju. Brine za druge. Njezan je. Uglavnom… Treba se svakako konsultirati ali i pratiti dijete, raditi sto vise s njima. Vjerovati u njih. A ako se pitate kako sad prica? Dva strana jezika kao maternji, a maternji ga i dalje ponekad ispravljam. Uci i pun je pitanja. 

 • Spomenko

  Broj poruka: 28

  Prijavi adminu

  Lako zarađujem svaki tjedan 4000 do 7000 eura samo radeći jednostavne poslove od kuće. Prošli mjesec sam od ovog posla zaradio 26495 eura. Nevjerojatno je i jednostavno raditi, a redoviti prihod od toga. Predlažem svima vama da se trenutno pridružite ovom poslu kao dio radnog vremenA i zaradite više od prihoda od punog radnog vremena ako slijedite ovu vezu. ……….>>>>>>>>> www.Dollars7.com

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.