Jesu li jaslice zaista nužno zlo?

Izvan raspona! Odustani

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • tamara

    Broj poruka: 17

    Prijavi adminu

    Od puno roditelja sam čula da su jaslice nužno zlo, da li je zaista to tako?
    Da li bi ste dali dijete u jaslice  a da imate mogućnost da ga netko čuva kod kuće?

  • Avatar JeanGenie

    JeanGenie

    Broj poruka: 87

    Prijavi adminu

    Svoje dijete nisam htjela dati u jaslice jer srećom imam baku na raspolaganju, a baka će ga čuvati sve do treće godine. Mislim da djeca te dobi jednostavno još ne trebaju drugu djecu, a s druge strane još im je potrebna sva moguća pažnja odraslih što u jaslicama sigurno neće dobiti.

    Moj stav je, naravno ako postoji mogućnost za to, da dijete nema šta tražiti u jaslicama dok ne nauči samo jesti, ići na wc, oprati ruke i samo reći teti što točno želi.

  • Avatar PeggySue

    PeggySue

    Broj poruka: 55

    Prijavi adminu

    Moju djecu je čuvala odnosno čuva jedna super teta čuvalica. Prvo dijete krenulo je u vrtić sa tri godine, tako će biti i sa drugim. Neki naši prijatelji su upisali djecu u jaslice jer nisu imali drugog izbora, ta djeca su stalno bolesna, oni pak stalno na bolovanju. Mi smo u situaciji da imamo financijsku mogućnost platiti nekoga da nam čuva djecu i to zaista nisu mali novci. Na bake se nismo mogli osloniti jer su još uvijek u radnom odnosu, jedna baka živi na drugom kraju ove lijepe naše. Zaključak je, da, jaslice su zaista nužno zlo, mislim da bi svaki roditelj ostavio dijete kod kuće, da može, nego ga slao u jaslice. Mislim da je jedna i jedina prednost jaslica to što potiču samostalnost, djeca se prije nauče oblačiti i obuvati, samostalno jedu i sl.

    happy mum

  • Avatar mama2girls

    mama2girls

    Broj poruka: 30

    Prijavi adminu

    I ja mislim da su jaslice nužno zlo  Imam/imala sam sreću što moji i roditelji od muža žive u istom gradu pa su mogli čuvati moje kćerkice. Ne mogu si zamisliti da bebu od godinu dana dajem u jaslice  Iako…jedna moja prijateljica planira dati dijete u privatne jaslice, neznam…ja hvala Bogu nisam morala…

  • karlito

    Broj poruka: 29

    Prijavi adminu

    ja ću isto morati dati svog sina, ne znam kako al nemam izbora,ak uspijem naći jedino nekog ko mi može svaki dan po potrebi doći, ali ja mu to mogu reći tek dan prije, mada me ni to oduševljava jer danas nikom ne možeš vjerovat

  • Avatar tinki

    tinki

    Broj poruka: 3

    Prijavi adminu

    Mislim da jaslice imaju i svoje prednosti i mane, svi kažu nemoj dati dijete u jaslice biti će ti non stop bolesno, ja sam svoje dijete dala u vrtić sa 3,5 god., prvu zimu u vrtiću bili smo 4. mjeseca u komadu bolesni, drugu zimu isto. Mislim da šta se tiče bolesti da li otišli sa godinu, dvije ili tri u vrtić ili jaslice svi moraju preboliti prehlade, viroze i slično, ojačati imunitet. Isto tako mom dijetetu bila je teška prilagodba na vrtić.

  • baltazarka

    Broj poruka: 7

    Prijavi adminu

    moja bude morala u jaslice i nadam se da bude sve dobro. ne bi htijela da mi djecu čuvaju djeda i baka jer znam da oni puno toga ne budu poštivali kaj mi velimo, ne iz zlobe, nego jednostavno iz prevelike ljubavi (prvenstveno mislim da bi bila razmažena i da bi svakaj jela). mislim da u jaslicama se bude dijete naučilo nekom redu - spavanje/obroci…bude naučila dijeliti… no, svjesna sam i negativnih strana jaslica - nikaj, bumo pregrmeli to!!!!!

  • Avatar sententia

    sententia

    Broj poruka: 16

    Prijavi adminu

    Mi idemo sutra, prvi dan..i muka mi je. Međutim curku nam nema tko čuvati, ono koji su mogli su zakazali tako da smo osuđeni na jaslice. Ne sviđa mi se, tužna sam, muka mi je i mrzim sebe i sve oko sebe jer nemam izbora. Nikada dijete ne bih dala ni u jaslice ni u vrtić ali eto…naravno da ti se u životu dogodi ono što najviše prezireš.

  • Avatar sandras

    sandras

    Broj poruka: 5

    Prijavi adminu

    Imam dva dječaka. Prvi je išao u jaslice sa dvije godine jer sam ja radila (kod nas u gradu nema jaslica za djecu ispod 2 godine). Puno smo bili bolestni ali srećom sam ostala trudna nakon samo 6 mjeseci pa nije bio problem ostaviti ga doma. On je od uvijek volio druženje, pa čak je i vrlo rano počeo sudjelovati u jaslicama. Drugi sin će sutra krenuti u iste jaslice. Ne znam baš da li su nužno zlo… lipo je da ih baka i dida čuvaju ako su u mogućnosti - djeca će imati puuuno predivnih uspomena, ma koliko god oni njih razmazili. Znaju dica jako dobro di što mogu i kod koga mogu ili Ne mogu. 
    Kod nas je problem što se dijete teško može upisati ako se upisuje tek u vrtičku grupu. Ako je jednom upisano u jasličku grupu onda nema problema za dalje, tako da moram priznati da je i to jedan faktor ranijeg upisa djeteta u jaslice.

  • lelu

    Broj poruka: 1

    Prijavi adminu

    tamara


    Od puno roditelja sam čula da su jaslice nužno zlo, da li je zaista to tako?
    Da li bi ste dali dijete u jaslice  a da imate mogućnost da ga netko čuva kod kuće?


    Mislim da jesu! Moje nije imao tko čuvati, pa sam dala otkaz i bila s njima dok mlade dijete nije napunilo 4 godine. Nezamislivo mi je dati bebu u jaslice! Čak i tete same kažu da je to užas i nehumano, kako to je. Velike grupe, malo teta. Ne volim ni vrtić, biram da je dijete više doma, ili u malom vrtiću.

Izvan raspona! Odustani

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.