Luce, čak djeca imaju i više kulture od odraslih, prestrašno!
I me, aaajmeeeee, leti to vrijeeeemeeeeee!!! Ooooo, daaaaa, uskoro neće više biti 2u1, a bome će nas biti 3 HAHAHAH
Sanjchi, ma što je najgore, nisam ni imala ni iksiće ni ipsilone ahahahahaa Jedino npr. EMILY, ali ok dalo bi se i napisati EMILI Ali inače, što se duplih imena tiče, nemam ništa protiv toga jer veeeeeliki dio moje obitelji su porijeklom talijani, pa je to nekako i normalno
Za Diego on nije bio toliko siguran jer se tako zove mali od nekog xy sudjeda kojeg sam ja vidjela možda 2x, pa sam mu rekla da ako mu ništa ne paše neka on nešto predloži, ali nije bio inspiriran, pa sam rekla: e onda će biti DIEGO!
Inače, ostala imena za dečkiće: SEBASTIAN, ADAM, ALAN, DIMITRI (to je odbio jer mu se tako zove bratić s kojim si nije dobar - od strica sin), SAMUEL i više se ni sama ne sjećam jer imam jaaaaaaaaakoooo malo imena za dečkiće koji mi se baš sviđaju....
A za curice: TOP - NIA (ta mu se jako svidjela, pa bi se zvala Nia), INES, IRIS, (ali bi me previše podsjećala na čangrizavu babu od odgajateljice kod koje sam odrađivala praksu tako da - vjerojatno NE hahaha), EMA, EMILY, MOIRA, INGRID... bilo ih je još, ali tko će se sada sjetiti?! Njemu se isto sviđalo ime ZARA, ali sam mu rekla da se tako zove svaka druga hahahahaa što je najgore, kod nas je to moderno
Sretna tako i ja razmisljam. Dajem ime koje se meni svida i za koje mislim da ce pristajat mom djetetu.
Barbs, ma mislila sam ja na dupla slova i imena tipa Emma. A protiv duplih imena nemam nista samo ako su lijepo iskombinirana. Kao sto rekoh ja sam htjela Ana Lucia...ali na kraju ce bit Lucija😁
A Sebastian...ajmeeee to mi je top...prekrasno ime. Podsjeca me na jednog decka (godiste moje seke mlade), plavokos i plavih ociju. Ma presladak je mali😍😍😍 i sad jos kad je porastao malo je isto zgodan..hehe...pa tako da me automatski na njega podsjeca to ime. Ali od muskih mi je definitivno David number one, kao sto sam vec i rekla..ima lijepih imena al nekak ih se ne sjetis dok ih negdje ne cujes. A sad je to mal
Svi ideali svijeta ne vrijede suze jednog djeteta
Sretna tako i ja razmisljam. Dajem ime koje se meni svida i za koje mislim da ce pristajat mom djetetu.
Barbs, ma mislila sam ja na dupla slova i imena tipa Emma. A protiv duplih imena nemam nista samo ako su lijepo iskombinirana. Kao sto rekoh ja sam htjela Ana Lucia…ali na kraju ce bit Lucija😁
A Sebastian…ajmeeee to mi je top…prekrasno ime. Podsjeca me na jednog decka (godiste moje seke mlade), plavokos i plavih ociju. Ma presladak je mali😍😍😍 i sad jos kad je porastao malo je isto zgodan..hehe…pa tako da me automatski na njega podsjeca to ime. Ali od muskih mi je definitivno David number one, kao sto sam vec i rekla..ima lijepih imena al nekak ih se ne sjetis dok ih negdje ne cujes. A sad je to mal
A sad je to malo teze jer kao sto kazes: svaka druga je Zara i svaki drugi je neznam Ivano.
Sretna, potpisujem! I NIA npr je učestala kod nas, ali ja sam se u to ime zaljubila otkad sam bila tinejdžerica i rekla sam da će se jednoga dana moja curica zvati Nia... Ok, onda sam mislila da neće biti to ime toliko učestalo, ali što je tu je sada... To ime npr ne bih dala jedino da netko od naših frendova da prije nas to ime, ali inače im se baš i ne sviđa
S time da moja kuma koja se zove MIA je rekla: aaaajmeeee, daaaaaaa, pa kao i jaaaaa!!!
Ja joj govorim: ali ova je s N a ne s M... i njen komentar: ŠUTI!!! Nek bude barem malo sličnosti s mojim imenoM! HAHAHAHAH
Oh, i da, zaboravila sam nadodati da mi se za curicu sviđa isto ime VIKTORIJA Odnosno, da se mene pita bilo bi VICTORIA, ali vjerojatno se mužu ne bi sviđalo, pa eto, moraš naći kompromis! HAHAHAHHA
Ja volim neka klasicna imena, koja su tu oduvijek, kao ime moje micice, kao sto su Barbara, Valentina, Petra (Petar), Šimun, Filip, Marija, Nikola (tata i brat), Nikolina-starija necakinja), Dario, Leo, Ivana, Martina, Tomislav, Lucas, Ivano.... I Franka mi je lijepo ime (moja mlada necakinja)
A neki dan mi je baba jedna rekla da je bas lijepo ime Katica i Zrinka i da bi ona tak dala djetetu ime. A ja onak, neee...hahah..ta stara imena mi uopce nisu lijepa.
Ma da se meni npr ime ZARA sviđa bih dala to ime, ali mi nije nek'o TOP ime, pa eto, zato sam mu rekla: NE A njemu su NIA I ZARA top
Dupla imena ne volim... tj. voljela bih ako se lijepo kombiniraju i ako lijepo zajedno zvuče, ALIIII ja imam dugo ime - BARBARA - i uvijek sam patila za time da imam kratko ime jer KAO FOL neće mi nitko davati nadimak hahahaha
A npr moj muž se zove IVAN i bome ga rijetko tko tako zove... Svi ga po prezimenu zovu tako da eto, uvijek će naći neki nadimak ako već žele naći...
A DIEGO mi je samo ODJEDNOM prošao kroz glavu i bilo mi je WOOOOWWWWW
Sanjchi, ti voliš španjolska imena Sad me to podsjetilo kad sam komentirala jedan post gdje je neka mama pitala za ideju za M ime... I kad sam ja komentirala ova jedna me išla ismijavati jer su bila španjolska imena: a da sada, španjolska serija.... A ja sam joj kulturno napisala da svatko ima svoj odabir, a da mi se dalo svađati bih joj napisala da ako već misli ismijavati tuđe ideje neka zaobiđe... Uuuffff, svašta si neke osobe dozvoljavaju!
Oh, da, zaboravila sam prokomentirati o tome kako ne bih dala isto ime kao i naši frendovi (koliko god mi se sviđalo)... Podsjetilo me na frendicu... Ona je govorila kako joj je ime IAN top, a kad ono, njena jedna od najboljih frendica je dala to ime malome kad se rodio i to nakon što je ona pričala o tome kako joj se sviđa to ime... Baš žalosno... A nije ju ni pitala... Niti je ikada rekla da joj se to ime jako sviđa... Meni je to baš ružno... Jest da je to odabir roditelja, ali da mi neka frendica non stop priča o tome kako joj se sviđa neko ime i da se meni odjednom počne sviđati, bila bih ju pitala ako se slaže ili ne jer to nije došla ideja sama od sebe već jer sam čula od nekoga.
Bitno da se djetetu da neko ime koje ce mu odgovarat i koje motda nama nesto znaci. Barbs, vidim i ti jos od tinejderskih dana imas omiljeno ime za curku. Hehe...
Ja sam dosta istrazivala oko imena Lucija i znacenje tog imena jest: ona koja donosi svjetlost, radost, veselje..a ja i stvarno osjecam to za ovu bebicu, da ce bit vjecito svjetlo u mom zivitu i vjecita radost.
Sanjchi, oooo da, i zaboravila sam još nadodati AURORA (Zora/Zorica) po Uspavanoj ljepotici ... Ali Aurora se zove mala od muževe daljnje rođakinje, a i njemu se ne sviđa... Baš šteta
Klasična imena su meni dosadnjikava možda jer nisam na to navikla... Kod nas u familiji nema klasičnih imena, pa možda zato... i ono što mi se sviđa, nema ponavljanja imena... tj. samo starija sestra je nazvala dijete MATTEO po pokojnom pranoniću (kojeg nije ni znala!!!!)... I to samo jer je pitala NONU koja je naravno rekla: ZVATI ĆE SE PO MOM OCU!!!
Najbolje da mi se i nona petlja oko imena za dijete
rekla sam to sestri a ona je rekla: ponekad trebaš poslušati tuđe ideje.. možda ti se nešto svidi...
Ne, hvala! To dijete rađam ja i nosim ja, a ne NAŠE obitelji
P.S. Drugoj sestri se npr ime NIA ne sviđa i još mi je išla govoriti da ne bih trebala dati to ime, itd, itd, itd... Srećom pa me nisu pucali hormoni već sam joj rekla: ma da, daaaaaa... ima tu još vremena za promijeniti ime...
Ona je inače htjela kćerku nazati MIUCCIA i MINA
oh, i da, TOP IME ISTO - RITA
Podsjetilo me na frendicu… Ona je govorila kako joj je ime IAN top, a kad ono, njena jedna od najboljih frendica je dala to ime malome kad se rodio i to nakon što je ona pričala o tome kako joj se sviđa to ime… Baš žalosno… A nije ju ni pitala…Niti je ikada rekla da joj se to ime jako sviđa… Meni je to baš ružno… Jest da je to odabir roditelja, ali da mi neka frendica non stop priča o tome kako joj se sviđa neko ime i da se meni odjednom počne sviđati, bila bih ju pitala ako se slaže ili ne jer to nije došla ideja sama od sebe već jer sam čula od nekoga.
To mi je isto bezveze. Ok, tvoj jr izbor i svako ima pravo nazvat dijete kako zeli. Al ak ti ja svaki dan tupim o nekom imenu, pa onda bar reci da i to zelis tak dat ime. Ok, daj..i djeca ce nam se isto zvat, nije bed. Al ono, bar reda radi obavijesti me😒
I da, to kad imas ime pa te neko zovr svakak osim imenom...to me strasno zivcira. Sogor od dragoga se zove Sasa a njega 80% ljudi zove Jura😾😾😾 uzas mi je to. I onda se nekad izgubim pa nekuzim o komr se prica😂😂😂
BTW. Sasa mi je lijepo imr za curu😊 neobicno..al moze bit curka...hehe
Sortiraj odgovore
Najstariji