Drage mame, oprostite ako vec ova tema je negdje otvorena i to ju ponovo otvaram. Zanima me razvoj govora kod beba po mjesecima naravno otprilike, jer moja beba od 6 mj i 8 dana vec neko vrijeme jao malo prica..ono sto rado cesto i kontinuirano je tzv. prduckanje na usta (izbaci jezik pa puse zrak), pistanje, skvicanje, nekakve zvukove proizvodi, ali to nisu slova niti rijeci..ponekad mu se zalomi neko gugutanje sto ne zvuci na gu-gu, jedino dok place kaze ma-ma ali ne to ne racunam..kazu mi mame da su njihove bebe vec cijele rijeci izgovarale ili slova, pa m isto zanima koliki cesto na dan, dali je to konstantno? cak mi i svekrva i to svaki bozji dan postavlja pitanje "pa sta nista ne prica??" molim vas da mi date neki odgovor jer se brinem..hvala vam
Ljubav najveca 7.7.2014.
Potpuno sve normalno, pa ja ne znam tko očekuje da će beba od 6 mj nešto pričati, pa postoji nekakav rast i razvoj te sazrijevanje, ali da beba od 6 mj priča riječi, molim!
Može se dogoditi da izgovara ovo što upravo pričaš gu gu, ga ga, ma ma ali da dijete od 6 mj izgovara riječi ili slova to je potpuno nesvjesno i nema veze sa govorom u kasnijoj dobi. Tako se bebe te dobi sporazumijevaju ili mogu nešto od mame refleksno ponoviti ali bebin mozak još u toj dobi nije dovoljno sazrio da bi se moglo nešto izgovoriti. Mama ne brini, sve ok.
Draga Tinna1410, možete pročitati članak: https://klokanica.24sata.hr/beba/razvoj-u-prvoj-godini/vjezbe-za-poticanje-govora-kod-bebe-1406
joj super hvala vam na odgovoru i na linku
Ljubav najveca 7.7.2014.
draga moja ja nezz kaj bi rekla tim ljudima, pa di oni žive.. beba od 6 mjeseci da PRIČA hahahahahaha ajoj.. ništa se ne brini, ovo što si opisala skroz je normalni razvoj govora
url=https://lilypie.com]
Nevjerojatno! Svi ti koji to pitaju vjerojatno su poceli pricati cim su se rodili, a hodati sa 3 mjeseca!
Djeca počinju s izgovorom prvih riječi nakon godine dana, neki prije, neki kasnije, neki propricaju sa godinu i pol, a neki s tri godine... zaista je individualno, kao i sa hodanjem.
A sto se tice gugutanja i "pricanja" beba, i to ovisi od bebe do bebe, neke su pricljivije, neke manje, neke se vise smiju, neke manje...Kao i odrasli ljudi.
Mene je jedna osoba koja ima dijete od 2 godine neki dan pitala jel` mi mali puze ( ima 3 mjeseca ) hahaha! Dakle! Ne bih nista rekla da je to rekla osoba koja nema djecu, ali ovak..
Prema tome, no sikiriki woman!
Draga Tina, moja beba će sada 8 i pol mjeseci, a s punih 8 je rekla prvu riječ. I svi me pitaju "Zar već?" .
Otkud ja znam je li to prerano...ako je rekla, onda njoj nije valjda. Hoću ti reći, ne slušaj što drugi govore.
Ja znam dečkića koji do svoje 3. godine nije rekao više od 10 riječi (eno ga sad ne prestaje pričati :) ).
A po onome što si rekla da radi tvoj dečkić, vidim trudi se :) i moja se tako trudila (pljuckala, "prduckala" ustima...: ) ).
Jaooo...ljudi i njihovi jezici
Beag...jel' puže mali od 3 mjeseca ...hahahaha.. :D
Sortiraj odgovore
Najstariji