Gestacijski dijabetes - recepti

Sortiraj odgovore

Najstariji
  • Najnoviji
  • Najstariji
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7Mama dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7Mama te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Mamika99

    Broj poruka: 105

    Prijavi adminu

    Pozdrav drage mame! Malo sam istraživala na internetu o trudničkom dijabetesu i našla sam neke ok recepte, ali mislim da bi bilo zgodno da imamo i ovakvu neku temu na forumu.
    Iako mi još nije dijagnosticiran trudnički dijabetes, malo mi je povišena glukoza u krvi, sledeće nedelje idem na OGTT i rečeno mi je da moram na dijetu. Pošto inače nisam imala s ovim iskustva, pozivam trudnice/mame koje imaju da podele neke jednostavne recepte s namirnicama koje su lako dostupne pa da ih što više skupimo na jednom mestu, ako ste za i ako imate volje.
    Nisam pronašla ovakvu temu na forumu pa otvaram novu :)

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar DijMar

    DijMar

    Broj poruka: 1746

    Prijavi adminu

    Ejla! Evo meni je u početnim testovima šećer bio 5.8, pa me gin stavila na dijetu, ali zapravo na tom papiru piše sve točno kako sam ja jela i prije. Pretpostavila sam da je možda radi stresa jer sam u to vrijeme bila baš u nekoj depri…nakon toga sam počela ujutro natašte piti uz vodu s limunom i jabučni ocat, a na večer magnezij tako da ne znam jel do toga ili jer sam se ja psihički sredila, na zadnjoj kontroli sa 12 tt je bio 5.0! Inače jedem stvarno okej, naravno nekad me primi pa tamanim gluposti, ali ne jedem puno i dosta se krećem…imam predispozicije za šećer (moja mama), ali se nadam da ću ga držat pod kontrolom.

    [lilypie.com]

  • Mamika99

    Broj poruka: 105

    Prijavi adminu

    Meni je prvi put bio 5.3, pa mi je rekao da mora dijeta, ja malo pripazila šta jedem i za nedelju dana mi je bio 4.6… Onda sam počela jesti sve kao pre jer sam mislila da je ono bilo eto nešto slučajno, pa sam neki dan nosila urin na kontrolu jer su mi stalno povišeni leukociti i u urinu se videlo da ima glukoze viška, pa je rekao ako se vidi u urinu, sigurno je povišena, moram na dijetu opet :/ A sledeće nedelje idem na test pa ćemo videti.. jedem integralni raženi hleb, ne jedem slatko, samo jednu do maksimalno dve jabuke dnevno, ne jedem grickalice, testo… Valjda je to dovoljno? Nisam dobila nikakav papir s popisom namirnica koje smem, a koje ne, to sam ovako nekako sama zaključila, manje šećera i hleba i manje masne hrane

    [lilypie.com]

    [lilypie.com]

  • Avatar DijMar

    DijMar

    Broj poruka: 1746

    Prijavi adminu

    Pa da, nije sve u slatkome, treba i masno izbjegavati…ali i oni malo pretjeruju s tim jer je prije par godina granica bila visa, pa su spustili na sadasnju….

    [lilypie.com]

Komentiraj, znaš da želiš!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.